LIVE: Conferinţă regională „Practica pe bune – adevărata şansă a elevilor şi a studenţilor pentru ocuparea unui loc de munca” și concurs „Cel mai bun elev practicant al României”. 11-13 noiembrie, Cluj-Napoca

  • Urmariti aici desfăşurarea primului concurs naţional pentru elevi care-l va desemna la Cluj, sâmbătă 12 noiembrie a.c., începând de la ora 9, pe „Cel mai bun elev practicant din România”.

     
LIVE ON CALEAEUROPEANA.RO

  • Festivitatea de premiere a laureaţilor naţionali ai Concursului menţionat, o poţi urmări tot LIVE, duminică, 13 noiembrie începând de la ora 9,00.

Susţinut de proiectul european „Practică să înveţi, învaţă să practici!“ (derulat de S.C. EDU-TIM Consultanţă Europeană, în cadrul campaniei de conştientizare şi mediatizare a importanţei efectuării stagiilor de practică şcolară în rândul elevilor, studenţilor, tutorilor de practică, profesorilor şi chiar a părinţilor lor), concursul „Cel mai bun elev/student practicant“, a ajuns la faza naţională, după ce încă din luna aprilie s-a desfăşurat şi a desemnat, rând pe rând în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale ţării noastre, câştigătorii fazei locale din şcolile şi liceele care fac parte din grupul ţintă al proiectului european amintit.

  • Tot LIVE vei putea participa de vineri, 11 noiembrie a.c., ora 18 şi la lucrările celei de a 6-a Conferinţe regionale „Practica pe bune – adevărata şansă a elevilor şi a studenţilor pentru ocuparea unui loc de munca”, din ciclul celor 8 conferinţe regionale organizate de promotorii proiectului european amintit (şi desfăşurat sub egida sc EDU-TIM consultanţă europeană), în cadrul campaniei de conştientizare şi mediatizare a importanţei efectuării stagiilor de practică, din cadrul proiectului menţionat.

Ca şi la ediţiile precedente, scopul Conferinţei de la Cluj este diseminarea bunelor practici existente în sistemul de învăţământ din ţara noastră, reliefarea importanţei rolului stagiilor de practică în formarea profesională a viitorilor absolvenţi şi nu în ultimul rând, elaborarea unor propuneri şi sugestii de îmbunătățire a cadrului normativ de reglementare a practicii în ţara noastră. La eveniment vor participa elevii şi studenții din grupul ţintă al proiectului, profesori şi tutori de practică din învăţământul preuniversitar şi universitar, experţi pentru programe de pregătire practică, reprezentanţi ai Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), ai Centrului Naţional pentru Dezvoltarea Învăţământului Profesional Tehnic (CNDIPT), ai autorităţilor locale, precum şi profesori, elevi, studenţi şi agenţi economici.

  • Nu în ultimul rând, vei putea să participi tot LIVE (vineri, 11 noiembrie a.c., de la ora 09,00), la premierea câştigătorilor fazei locale a Concursului „Cel mai bun elev/student practicant”, din regiunea de dezvoltare Cluj.

Astfel cu un singur click pe adresele web menţionate mai sus, vei putea să vezi cu ochii tăi cum sunt premiaţi, cum primesc premiile şi cum trăiesc emoţia momentului, concurenţii clujeni elevi şi studenţi care au participat la faza locală a concursul „Cel mai bun elev/student practicant“.

Mai multe detalii despre programul transmisiei:

 sau pe scoala EDU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.