Congres important al comuniștilor chinezi. Xi Jinping ar putea fi reconfirmat liderul Chinei și promite construirea unei țări socialiste moderne

Partidul Comunist Chinez (PCC) a deschis lucrările celui de-al XIX-lea Congres, eveniment important pentru acesta, organizat o dată la cinci ani, iar principala decizie așteptată fiind reconfirmarea lui Xi Jinping precum lider al Chinei.

Xi Jinping, secretar general al Partidului Comunist Chinez, a pledat pentru modernizarea Chinei și a lasnat un nou apel către comuniștii chinezi să lupte împotriva a tot ceea ce ar putea amenința autoritatea PCC, notează Xinhua.

Într-un discurs de trei ore, Xi Jinping a promis o “o nouă eră” socialistă a țării sale.

“Fiecare dintre noi trebuie să facă mai mult pentru a susține autoritatea partidului și sistemul socialist chinez și să se opună hotărât oricărui cuvânt și acțiuni de natură să le submineze”, a pledat președintele chinez în fața a circa 2.300 de membri ai partidului întruniți la Congres.

Liderul chinez a subliniat că aceasta fost doar prima etapă a unui plan de dezvoltare elaborat pe o perioadă cuprinsă între 2020 și jumătatea secolului XXI. Astfel, pentru comuniștii chinezi, perioada de până în 2020 este decisivă pneutr construirea unei societăți moderne din doate punctele de vedere, conform discursului lui Xi Jinping.

Referitor la contactele cu restul lumii, Xi a asigurat că țara sa se va “deschide încă și mai mult” și a promis un tratament “echitabil” întreprinderilor străine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.