Consilier al lui Ponta, inainte de vizita emisarului SUA, Victoria Nuland: “Ce ar fi daca spunem ca am merge noi in SUA sa verificam situatia condamnarilor la moarte”

Gyorgy Frunda udmr.roConsilierul premierului Ponta pe probleme juridice, de minoritati si relatii internationale,Gyorgy Frunda, a declarat ca simte o atitudine de superioritate din partea SUA, referindu-se la anuntul vizitei secretarului de stat adjunct american in Romania, Victoria Nuland, care spune ca vine la Bucuresti pentru a discuta despre functionarea statului de drept.

“Mi se pare putin cu un aer de superioritate, ca si cum ar vorbi dirigintele cu elevii. E normal, traim intr-o lumea globalizata, facem parte din sisteme strategice de aparare, dar ce ar fi daca spunem ca am merge noi in SUA sa verificam situatia condamnarilor la moarte, care contravine tuturor conventiilor internationale sau ca mergem sa verificam decizia Parlamentului (adunarii statale-n.red) din Colorado, de la 1 ianuarie, de a admite marijuana. (…) Nu e aroganta, dar arata o anumita superioritate a Unchiului Sam.” a declarat Frunda, citat de Ziare.com.

El a mai adaugat ca “Romania nu e colonie” si ca refuza sa creada ca Nuland vine in inspectie.

Mai multe declaratii ale consilierului Gyorgy Frunda, AICI.

Sursa: Ziare.com
Foto: www.udmr.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.