Consilierul Anna Gherman: Viktor Ianukovici se află încă pe teritoriul Ucrainei

ianukoviciFostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici se află în continuare pe teritoriul Ucrainei, a anunţat luni seara consilierul său Anna Gherman, care a refuzat să precizeze localitatea în care se află preşedintele destituit, relatează agenţia Ukrinform, citată de Gandul.info.

El se află în Ucraina. Ştiu asta. Întotdeauna am avut metodele mele de a afla unde el se află, deşi mulţi au încercat să minimizeze influenţa mea asupra lui”, a declarat Gherman.

“Eu nu îl caut, voi sunteţi cei care-l căutaţi”, a afirmat ea într-un interviu, adăugând însă că nu a discutat cu Ianukovici în ultimele zile.

“În urmă cu câteva zile, când Viktor Ianukovici se afla la Harkiv, i-am trimis nişte declaraţii pe care trebuia să le pronunţe în faţa presei, dar Ianukovici a ales o altă cale (…). Îmi pare rău că nu am fost alături de el în acel moment. Nu i-aş fi permis să spună anumite cuvinte”, a declarat Gherman.

Luni, ministrul interimar de Interne Arsen Avakov a anunţat, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, că un mandat de arestare a fost emis pe numele lui Viktor Ianukovici, destituit din funcţia de preşedinte al Ucrainei.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.