Consilierul pe politică externă în Consiliul de Securitate Națională propus de Donald Trump și-a dat demisia după acuzații de plagiat

Monica Crowley, aleasă de Donald Trump pentru postul de consilier pe politică externă în Consiliul de Securitate Naţională (National Safety Council – NSC), a renunţat la această funcţie după ce a fost acuzată de plagiat, precizează Reuters, informează Adevărul.ro.

Monica Crowley a fost aleasă de Donald Trump pentru poziția de director de comunicare strategică din cadrul Consiliului Național de Securitate. Numirea acesteia a fost dominată de acuzații de plagiat în mai multe companii mass-media, precum CNN și Politico.

După o perioadă îndelungată de reflecţie am decis să rămân în New York pentru a mă ocupa de alte proiecte şi nu voi ocupa nicio funcţie în viitoarea administraţie”, a declarat Monica Crowley, citată de Washington Times. ”Apreciez foarte mult faptul că am fost invitată să fac parte din echipa preşedintelui-ales Trump şi voi continua să îl susţin cu entuziasm, atât pe el, cât şi programului lui de reînnoire a Americii”, a adăugat ea.

CNN a descoperit în ianuarie că Monica Crowley a plagiat câteva mii de cuvinte în teza sa de doctorat, pe care a susținut-o la Universitatea Columbia din New York.

Politico a anunţat că a descoperit peste 12 exemple de plagiat în teza ei de doctorat. Monica Crowley a fost angajată să lucreze pentru consilierul lui Donald Trump pe chestiuni de securitate naţională, generalul Michael Flynn, care, citat de The Times, a spus că îi va lipsi oportunitatea de a o avea pe Crowley în echipa lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.