Consilierul prezidențial Iulian Fota: Trebuie să contracarăm orice negare a valorilor europene din Parlament

fotaÎn cadrul unei conferințe organizate de Institutul European din România, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe intitulată  ”Uniunea Europeană și vecinătatea sa”, consilierul prezidențial Iulian Fota  a susținut că valorile europene trebuie reafirmate în cadrul statelor membre ale UE.

“Calea europeană este de preferat” și rămâne “cea mai bună opțiune”, atât pentru statele balcanice, cât și pentru cele europene în general, a susținut Fota, făcând referire la decizia Ucrainei de a suspenda parafarea Acordului de Asociere la UE.

Extinderea către Est a Uniunii Europene a fost un proiect de succes, consideră acesta, adăugând că valorile europene se regăsesc mai puternic tocmai în aceste state, spre deosebire de statele mai vechi ale Uniunii unde euroscepticismul este în creștere.

Iulian Fota a subliniat totodată importanța României în cooperarea regională, întrucât ”am demonstrat că am recunoscut și am aderat la valorile europene” și ”am evitat capcane precum naționalismul economic”.

”Calea europeana e cea corectă”, chiar dacă ”nu știm noi să o luăm pe ea” și ”trebuie să contracarăm orice negare a valorilor europene în Parlament”,a mai declarat Fota, făcând referindu-se la recenta modificare a Codului Penal din plenul Parlamentului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.