Consiliul Europei, îngrijorat de decizia guvernului sloven de a înăspri normele privind acordarea azilului: Drepturile omului trebuie respectate

Decizia guvernului sloven de a înăspri regulile privind acordarea azilului a provocat îngrijorarea Consiliului Europei, a precizat secretarul general, Thorbjorn Jagland, informează Politico Europe.

În cadrul unei scrisori înaintată prim-ministrului sloven, Miro Cerar, Jagland a susținut că, deși este de înțeles de ce statele care au primit solicitări de azil din partea refugiaților doresc să modifice abordarea pe care o au, este esențial ca reformele naționale „să susțină garanția drepturilor omului”.

Sunt îngrijorat de modificările propuse de guvern care, dacă vor fi adoptate, vor schimba condițiile de intrare și expulzare a migranților și a solicitanților de azil în și din Slovenia, provocând o serie de probleme în marja Convenției Europene a Drepturilor Omului”, a scris Jagland.

Guvernul sloven a sprijinit amendamentele legii privind acordarea azilului, care oferă autorităților, în cirdcumsntațe excepționale, puterea de a refuza încă de la graniță solicitanții de azil și expulzarea migranților și refugiaților care intră pe teritorul statului în mod ilegal.

Acestă măsură va fi pusă în aplicare doar daca migrația liegală va reprezenta o amenințare la ordinea publică și securitatea națională, perioada în care va fi valabilă fiind de 6 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.