Controversă CE-Londra referitoare la obligația de a arbora drapelul european. Mai sunt statele UE obligate să-l arboreze

Secretarul de stat britanic pentru comunități și administrație locală Eric Pickles susține că este o victorie a Londrei renunțarea la o directivă europeană ‘meschină’ ce obligă cele 28 de state membre ale UE să arboreze drapelul UE pe fațada edificiilor publice, dar Bruxelles-ul contestă afirmațiile politicianului, relatează marți AFP.

romania UE

‘Ultimul guvern laburist a acceptat reglementarea meschină a UE, care a obligat și departamentul meu ministerial, printre altele, să amplaseze drapelul european pe clădirile noastre’, a afirmat Eric Pickles luni în fața deputaților din Camera Comunelor. Premierul David Cameron a acționat însă pentru a se reveni asupra acestei măsuri de cedare către Bruxelles a unora dintre prerogativele naționale, a mai spus el.

Shirin Wheeler, purtător de cuvânt al comisarului european pentru politică regională, a contestat prezentarea acestor fapte de către Londra. ‘Comisia Europeană însăși a propus schimbarea reglementării anul trecut’, a afirmat ea, salutând faptul ‘că țări precum Marea Britanie au acceptat’ schimbarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.