CONSILIUL UE
COP27: Consiliul a stabilit poziția UE pentru summitul ONU privind schimbările climatice de la Sharm-El Sheikh
Published
3 months agoon
By
Diana Zaim
Consiliul a aprobat ieri, 24 octombrie, concluzii care vor servi drept poziție generală de negociere a UE pentru cea de-a 27-a Conferință a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP27) de la Sharm El-Sheikh, Egipt, care va avea loc în perioada 6-18 noiembrie 2022, informează un comunicat oficial al instituției europene.
În concluziile sale, Consiliul subliniază oportunitățile pe care acțiunile ambițioase în domeniul climei le creează pentru planetă, pentru economia mondială și pentru cetățeni, precum și importanța asigurării unei tranziții juste, care să nu lase pe nimeni în urmă, către economii și societăți durabile și reziliente la schimbările climatice.
„Întreaga lume va fi cu ochii pe noi la Sharm El-Sheikh. UE s-a aflat întotdeauna în avangarda acțiunilor de combatere a schimbărilor climatice și vom continua să ne asumăm un rol de lider prin puterea exemplului. Protejarea planetei noastre pentru generațiile viitoare impune să acționăm hotărât, împreună, la nivel mondial. Mă bucur că UE a dovedit astăzi că ambițiile sale sunt serioase”, a declarat ministrul ceh al mediului, Anna Hubáčková, țară care deține președinția rotativă a Consiliului UE.
Statele membre subliniază că nivelul mondial de ambiție trebuie să crească în mod substanțial pentru ca obiectivul de 1,5 °C să rămână realizabil, în concordanță cu Acordul de la Paris. Ele subliniază că, la nivel colectiv, contribuțiile stabilite la nivel național (CSN) și actualizările acestora sunt în prezent insuficiente. Prin urmare, toate țările ar trebui să prezinte ținte și politici ambițioase, iar economiile majore, cu precădere, ar trebui să își revizuiască și să își consolideze CSN-urile în timp util pentru COP 27.
Lucrările în curs cu privire la pachetul legislativ „Pregătiți pentru 55” vor permite Uniunii Europene să își pună în aplicare contribuțiile stabilite la neviel național și să își reducă emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55 % până în 2030 față de nivelurile din 1990, precum și să atingă neutralitatea climatică până cel târziu în 2050, iar ulterior să urmărească realizarea de emisii negative. Consiliul se angajează să actualizeze contribuțiile stabilite la nivelul UE și al statelor sale membre cât mai curând posibil, în conformitate cu rezultatul final al pachetului „Pregătiți pentru 55”.
De asemenea, Consiliul reconfirmă menținerea angajamentului UE și al statelor sale membre față de Pactul climatic de la Glasgow, care invită părțile să își accelereze tranziția energetică.
Consiliul recunoaște că toate țările trebuie să își intensifice eforturile de adaptare, reducând în același timp de urgență emisiile. Membrii acestuia subliniază că înregistrarea unui progres clar către obiectivul global privind adaptarea este esențială și, prin urmare, UE va continua să sprijine și să se implice în mod constructiv în programul de lucru pe doi ani Glasgow-Sharm El-Sheikh referitor la obiectivul global privind adaptarea. Sensul acestui obiectiv este de a se ajunge la o mai bună înțelegere a modului în care se poate spori capacitatea de adaptare, se poate consolida reziliența și se poate reduce vulnerabilitatea în vederea protejării oamenilor, a mijloacelor de subzistență și a ecosistemelor.
Consiliul solicită tuturor țărilor să își intensifice eforturile de a mobiliza finanțare din toate sursele pentru a sprijini acțiunile în domeniul climei și pentru a integra clima în toate fluxurile financiare. Acesta reamintește că UE și statele sale membre aduc cea mai mare contribuție la finanțarea publică internațională a combaterii schimbărilor climatice. Reînnoiește angajamentul ferm asumat de UE și de statele sale membre de a continua să își sporească contribuția la finanțarea combaterii schimbărilor climatice la nivel internațional în vederea îndeplinirii obiectivului țărilor dezvoltate de a mobiliza cel puțin 100 de miliarde USD pe an cât mai curând posibil și până în 2025, dintr-o gamă largă de surse. Consiliul se așteaptă ca obiectivul să fie atins în 2023.
Consiliul așteaptă cu interes continuarea dialogului de la Glasgow pentru a discuta despre modalitățile de finanțare a activităților de prevenire, reducere la minimum și gestionare a pierderilor și daunelor asociate efectelor negative ale schimbărilor climatice. Își reiterează disponibilitatea de a colabora în mod constructiv cu țările partenere, inclusiv prin intermediul unui nou punct pe ordinea de zi care să valorifice pe deplin dialogul de la Glasgow în vederea consolidării rapide a instituțiilor existente care oferă sprijin pentru prevenirea, reducerea la minimum și gestionarea riscului de pierderi și daune, precum și în vederea găsirii unor soluții concrete la provocările cu care se confruntă țările cele mai vulnerabile.
În acest context, Consiliul salută inițiativa „Avertizări timpurii pentru toți”, lansată de Secretarul General al ONU cu obiectivul de a asigura sisteme de avertizare timpurie pentru toate persoanele de pe Pământ în termen de 5 ani. UE salută angajamentul liderilor G7 de a acționa în direcția instituirii unui scut mondial împotriva riscurilor climatice pentru țările și persoanele sărace și vulnerabile și se angajează să sprijine aceste eforturi, inclusiv prin extinderea finanțării și asigurărilor în materie de riscuri climatice și de riscuri de dezastru (CDRFI).
În plus, UE este hotărâtă să colaboreze cu toate părțile pentru:
- a încuraja discuția privind viitorul Convenției-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice;
- a discuta despre posibile căi de urmat pentru punerea în aplicare în mod durabil a acțiunilor climatice în sectorul agricol;
- a permite punerea în aplicare ambițioasă a Programului de lucru de la Glasgow privind Acțiunea pentru capacitare în domeniul climatic;
COP27 va avea loc la Sharm El-Sheikh, Egipt, în perioada 6-18 noiembrie 2022. Președinția egipteană a stabilit 4 obiective:
- Atenuare: punerea în aplicare a Pactului de la Glasgow, revizuirea ambițiilor privind CSN-urile.
- Adaptare: înregistrarea de progrese în ceea ce privește obiectivul global privind adaptarea; plasarea adaptării pe primul loc în cadrul acțiunii la nivel mondial.
- Finanțare: trecerea în revistă a angajamentelor și donațiilor existente, progrese în ceea ce privește obținerea celor 100 miliarde USD anuale.
- Colaborare: între guverne, sectorul privat și societatea civilă.
Acordul de la Paris a fost adoptat în 2015 în cadrul celei de a 21-a Conferințe ONU privind schimbările climatice (COP21) și a intrat în vigoare la 4 noiembrie 2016. Acesta numără până în prezent 186 de părți. Acordul stabilește obiectivul dublu de atenuare (a limita creșterea temperaturii medii globale cu mult sub 2°C peste nivelurile preindustriale și a continua eforturile de a o limita la 1,5°C) și de adaptare (creșterea capacității părților de a se adapta la efectele negative ale schimbărilor climatice și întreprinderea măsurilor necesare pentru ca fluxurile financiare să corespundă unei evoluții către o dezvoltare cu un nivel scăzut de emisii de gaze cu efect de seră și rezilientă la schimbările climatice).
Diana Zaim este foto jurnalist, câștigătoare a Premiul Publicului la European Youth Event 2020, cel mai mare eveniment pentru tineri organizat de Parlamentul European. Absolventă a secției germană-portugheză în cadrul Universității din București, Diana urmează în prezent programul de master ”Relații Internaționale și Integrare Europeană” în cadrul SNSPA. Pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

You may like
-
Schengen | Eugen Tomac: Dacă votul discriminatoriu din decembrie 2022 nu este corectat la Consiliul JAI din 26 ianuarie, atunci singura opțiune rămâne tranșarea situației la CJUE
-
Sprijinirea Ucrainei, prioritate-cheie a președinției Suediei la Consiliul UE. Premierul Kristersson: Soarta Ucrainei este soarta Europei
-
Comisia Europeană contează pe Suedia pentru a menține unitatea UE privind sprijinirea Ucrainei și sancționarea Rusiei, dar și pentru a face progrese rapide în tranziția ecologică și energetică
-
Consiliul UE recomandă Austriei să remedieze deficiențele identificate la aplicarea acquis-ului Schengen privind returnarea cetățenilor unor state terțe
-
Suedia preia președinția Consiliului UE într-o perioadă de “provocări istorice” pentru Europa. România, pregătită să lucreze cu președinția suedeză
-
Securitatea, reziliența, prosperitatea, valorile democratice și statul de drept sunt prioritățile președinției suedeze a Consiliului UE, preluată ”într-o perioadă tulbure”: Suntem pregătiți să acționăm hotărât
CONSILIUL UE
Consiliul UE recomandă consolidarea plaselor de siguranță socială prin promovarea unui venit minim adecvat și garantarea accesului la servicii esențiale pentru persoanele care nu dispun de resurse suficiente
Published
16 hours agoon
January 30, 2023By
Teodora Ion
Consiliul Uniunii Europene a adoptat o recomandare către statele membre care vizează combaterea sărăciei și a excluziunii sociale și urmărirea unor niveluri ridicate de ocupare a forței de muncă prin promovarea unui sprijin adecvat pentru venit, prin intermediul venitului minim, a accesului efectiv la servicii de facilitare și servicii esențiale pentru persoanele care nu dispun de resurse suficiente și prin încurajarea integrării pe piața muncii a persoanelor care sunt apte de muncă.
Conform unui comunicat al instituției, demersul vine în contextul în care progresele înregistrate de statele membre privind accesibilitatea și adecvarea plaselor de siguranță socială au fost inegale.
Prin urmare, Consiliul recomandă ca statele membre să stabilească și, dacă este necesar, să consolideze plase de siguranță socială solide, combinând un sprijin adecvat pentru venit, prin intermediul unor prestații de venit minim și al altor prestații monetare de însoțire, cu prestații în natură, și oferind acces la servicii de facilitare și servicii esențiale.
Se recomandă ca statele membre să stabilească nivelul venitului minim printr-o metodologie transparentă și solidă, în conformitate cu legislația națională și implicând părțile interesate relevante, luând în considerare sursele de venit globale, nevoile specifice și situațiile dezavantajoase ale gospodăriilor, venitul persoanelor cu câștiguri salariale scăzute sau al persoanelor cu salariu minim, nivelul de trai și puterea de cumpărare, precum și nivelurile prețurilor și evoluțiile aferente ale acestora.
În vederea promovării egalității de gen, a securității veniturilor și a independenței economice a femeilor, a tinerilor adulți și a persoanelor cu handicap, Consiliul recomandă totodată asigurarea posibilității de a solicita ca venitul minim să fie acordat membrilor individuali ai gospodăriei.
Se recomandă, de asemenea, ca statele membre să ajungă treptat la nivelul adecvat al sprijinului pentru venit până cel târziu în 2030, protejând în același timp sustenabilitatea finanțelor publice.
În plus, statele membre ar trebui să revizuiască periodic și, ori de câte ori este relevant, să ajusteze nivelul venitului minim pentru a menține caracterul adecvat al acestuia. În perioade de încetinire a creșterii economice, flexibilitatea în conceperea venitului minim poate juca un rol important în atenuarea consecințelor sociale negative, precum și un rol stabilizator în economie.
Venitul minim este un element-cheie al strategiilor de ieșire din sărăcie și excluziune. În perioade de criză economică, acesta contribuie, de asemenea, la sprijinirea unei redresări durabile și favorabile incluziunii. Plasele de siguranță socială solide nu numai că îmbunătățesc rezultatele sociale și rezultatele privind starea de sănătate pentru persoanele cu acces minim la piața muncii, dar oferă și beneficii sociale și economice durabile pentru Uniunea Europeană, având ca rezultat societăți mai echitabile, mai coezive și mai reziliente.
În pofida realizării de progrese în ultimul deceniu, în 2021 peste 95,4 milioane de persoane erau încă expuse riscului de sărăcie sau de excluziune socială, iar riscul menționat era mai mare pentru femei.
Pandemia de COVID-19 a evidențiat avantajele sociale și economice ale unor plase de siguranță socială adecvate și specifice, măsurile de limitare a răspândirii virusului având un impact disproporționat asupra femeilor și a grupurilor dezavantajate, în special în ceea ce privește accesul la asistență medicală și la educație.
Războiul de agresiune nejustificat și ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei a dus la o creștere bruscă a prețurilor la energie și ulterior la inflație, afectând și mai mult gospodăriile cu venituri mici și cele cu venituri medii inferioare.
Această recomandare se bazează pe Recomandarea 92/441/CEE a Consiliului privind criteriile comune referitoare la resursele suficiente și asistența socială în sistemele de protecție socială, pe care o va înlocui. Ea completează, de asemenea, Recomandarea 2008/867/CE a Comisiei privind incluziunea activă a persoanelor excluse de pe piața muncii. În concluziile sale din 9 octombrie 2020, Consiliul a solicitat consolidarea protecției venitului minim pentru combaterea sărăciei și a excluziunii sociale în pandemia de COVID-19 și dincolo de aceasta.
La 7 octombrie 2022, propunerea de recomandare a fost prezentată de Comisie Grupului de lucru pentru chestiuni sociale. În urma examinării acesteia de către grupul de lucru, s-a ajuns la un acord cu privire la textul de compromis în timpul președinției cehe. Întrucât timpul necesar pentru revizuirea textului de către experții juriști-lingviști nu a permis adoptarea formală în decembrie, Coreperul și Consiliul au ajuns la un acord politic cu privire la text în cadrul Coreperului la 30 noiembrie 2022 și în cadrul Consiliului EPSCO la 8 decembrie 2022. Recomandarea a fost adoptată formal ca punct „A” în cadrul reuniunii Consiliului din 30 ianuarie 2023.
CONSILIUL UE
Consiliul JAI: Cătălin Predoiu a atras atenția că UE ”se confruntă cu o realitate criminologică generată de traficul de persoane şi de criminalitatea organizată”: Trebuie să oprim circuitul ororilor
Published
3 days agoon
January 28, 2023By
Teodora Ion
UE se confruntă, pe lângă conflictul armat de la graniţă, cu o realitate criminologică generată de traficul de persoane şi de criminalitatea organizată, a atras atenția ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, care a participat vineri la reuniunea Consiliului justiție și afaceri interne, ce a avut loc sub auspiciile președinției suedeze a Consiliului Uniunii Europene.
Conform unui comunicat al Ministerului Justiției, subiectele aflate pe ordinea de zi au vizat îmbunătăţirea cooperării judiciare și lupta împotriva criminalității organizate, precum și urmărirea penală a crimelor internaționale comise în Ucraina.
Miniştrii Justiţiei au susținut propunerea Comisiei de a iniţia un nou instrument dedicat transferului de proceduri în materie penală, care să contribuie la îmbunătățirea și eficientizarea cooperării judiciare.
”România a pledat, în mod constant, în favoarea adoptării unui instrument european privind transferul de proceduri. În acest context, trebuie să fim conştienţi că UE se confruntă, pe lângă conflictul armat de la graniţă, cu o realitate criminologică generată de traficul de persoane şi de criminalitatea organizată. Alături de colegii mei din Olanda şi Belgia, susţin necesitatea unei reacţii comune rapide, care să genereze un răspuns judiciar ferm şi devastator împotriva acestui flagel. Trebuie să oprim circuitul ororilor în care sunt angrenate victimele traficului de persoane şi să protejăm cu adevărat victimele acestui fenomen. Eurojust trebuie susţinut şi România va oferi tot sprijinul necesar pentru consolidarea acestei instituţii vitale pentru bunul mers al cooperării judiciare”, a declarat Cătălin Predoiu în cadrul Consiliului JAI.
Dezbaterea referitoare la urmărirea penală a crimelor internaționale comise în Ucraina s-a axat pe progresele înregistrate la nivel internațional şi european în acest domeniu. În cadrul reuniunii, procurorii suedezi cu experiență în investigarea crimelor de război au prezentat jurisprudenţa relevantă.
”Autoritățile române s-au alăturat fără ezitare eforturilor depuse de Curtea Penală Internațională, de Eurojust și de autoritățile judiciare ale Statelor Membre în investigarea crimelor internaționale deosebit de grave comise în contextul agresiunii Rusiei în Ucraina. Astfel, PICCJ, prin Procurorul General, a semnat, în octombrie 2022, la Haga, Amendamentul la Acordul de creare a unei Joint Investigation Team pentru investigarea crimelor de război şi a crimelor împotriva umanității, la nivelul Eurojust, cu participarea Oficiului Procurorului General al Curţii Penale Internaţionale. Considerăm că munca Eurojust de conservare şi stocare a probelor culese din teatrul de război va fi extrem de utilă procurorilor şi judecătorilor în viitoarele proceduri, de aceea Statele Membre şi Comisia Europeană trebuie să continue să susţină, inclusiv logistic, Eurojust. În sfârşit, suntem favorabili propunerilor Comisarului Reynders de a extinde competența EPPO la fapte de încălcare a sancţiunilor şi deschişi să studiem, alături de statele membre, posibilitatea creării unui oficiu al unui Procuror special desemnat pentru aceste investigaţii în marja Eurojust,”, a evidențiat oficialul român.
El a anunțat că tema va fi abordată săptămâna viitoare în cadrul unei reuniuni între mai mulți membri ai Comisiei Europene și oficiali ucraineni, găzduită de Kiev.
Un astfel de apel a fost lansat și de țările baltice, printr-un demers comun al miniștrilor de externe ai Estoniei, Lituaniei și Letoniei, răspunzând solicitărilor repetate înaintate de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.
CONSILIUL UE
Consiliul JAI: Ministrul de interne a solicitat un plan concret pentru deblocarea aderării României la Schengen și a cerut Austriei să își reconsidere poziția
Published
5 days agoon
January 26, 2023
Ministrul de interne Lucian Bode a participat, joi, la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne de la Stockholm, context în care a avut o întrevedere cu omologul suedez, țară care deține președinția Consiliului UE, și cu omologul austriac, cel care în decembrie anul trecut a votat împotriva aderării României la spațiul Schengen.
“I-am cerut ca Austria să revină la sprijinul constant arătat față de aderarea României”, a afirmat Bode despre întâlnirea cu ministrul de interne, Gerhard Karner, potrivit unei postări publicate pe pagina de Facebook de a ministrului
“În ceea ce privește relația cu Austria, am discutat cu omologul meu austriac, Gerhard Karner, și sunt încrezător că în perioada următoare vom relua dialogul bilateral, întrucât România are o așteptare legitimă ca Austria să își reconsidere poziția exprimată la vot în luna decembrie a anului trecut. Totodată, i-am cerut ca Austria să revină la sprijinul constant arătat față de aderarea României, astfel încât procesul de aderare la spațiul Schengen să se finalizeze cât mai curând posibil. Cu atât mai mult cu cât noile date prezentate la Stockholm de către agenția europeană FRONTEX confirmă încă o dată că România nu se află pe principala rută de migrație din Balcani”, a scris, pe Facebook, ministrul Lucian Bode.
Despre întâlnirea cu omologul suedez, ministrul de interne a precizat că i-a solicitat acestuia un plan concret pentru deblocarea dosarului Schengen în perioada următoare.
“Mă bucur că Președinția suedeză a Consiliului Uniunii Europene se va implica activ în favoarea României, extinderea spațiului Schengen fiind una dintre prioritățile anunțate. Un prim pas important a fost făcut deja și apreciez decizia Președinției suedeze a Consiliului Uniunii Europene de a demara de îndată consultări cu toți partenerii europeni în vederea identificării modalităților concrete de a debloca acest dosar”, a mai scris ministrul de Interne.
Lucian Bode a participat, joi, la Stockholm la secțiunea afaceri interne a Consiliului informal Justiție și Afaceri Interne, organizat de Președinția suedeză a Consiliului Uniunii Europene.
“Alături de miniștrii afacerilor interne din statele membre și partenerii europeni am abordat subiecte deosebit de importante pentru România și pentru Uniunea Europeană, precum combaterea criminalității organizate și reducerea migrației ilegale către UE și, evident, aderarea României la spațiul Schengen. În dialogul cu partenerii europeni am adus în discuție subiectul care ne preocupă cel mai mult în momentul de față – aderarea României la spațiul Schengen. În context, am subliniat că România a îndeplinit și îndeplinește în continuare toate condițiile de aderare și am cerut soluționarea acestui dosar cât mai curând posibil. Până la luarea deciziei de aderare, am transmis tuturor partenerilor europeni determinarea României de a continua implementarea la cele mai înalte standarde a tuturor condițiilor de aderare, așa cum au constatat partenerii europeni în cadrul celor 2 exerciții de evaluare voluntară din România”, a mai spus ministrul de interne.

Directorul executiv al FMI a remarcat consolidarea reputației României în plan european și internațional, prin performanțele economice obținute și reformele asumate

Vasile Blaga apreciază că rezultatul alegerilor din Austria mai degrabă încurcă decât ajută România în eforturile de aderare la Schengen: Subiectul nu trebuie să se stingă. Demersul diplomatic trebuie să continue

Antony Blinken îndeamnă Israelul și Palestina să ia măsuri pentru aplanarea tensiunilor care au dus la un nou val de violențe

Lituania susține ferm aderarea României la Schengen. Miniștrii de externe ai celor două țări au discutat despre cooperarea în cadrul UE, NATO și a Inițiativei celor Trei Mări

Franța se angajează să lupte mai eficient împotriva rasismului, antisemitismului şi discriminării printr-un plan menit să facă tânăra generație mai puțin vulnerabilă la mesajele bazate pe ură

Protecția consumatorilor: Comisia Europeană a identificat practici manipulatoare în 148 din cele 399 de magazine virtuale care au făcut obiectul unei verificări

Eurostat: România continuă să se bazeze în proporție de 72% pe combustibili fosili pentru aprovizionarea sa globală cu energie

Polonia își crește bugetul pentru apărare la 4% din PIB în 2023. Morawiecki: Războiul din Ucraina ne determină să ne înarmăm și mai repede

Consiliul UE recomandă consolidarea plaselor de siguranță socială prin promovarea unui venit minim adecvat și garantarea accesului la servicii esențiale pentru persoanele care nu dispun de resurse suficiente

Bogdan Aurescu anunță că România și Austria vor demara “discuții la nivel de experți în perioada imediat următoare”: Rezultatul alegerilor arată absenţa impactului folosirii temei Schengen

V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie

Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013

Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”

Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia

Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa

Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar

9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei

Ungaria se alătură Cehiei și Poloniei în misiunile de protejare a spațiului aerian al Slovaciei

Ministrul de externe al Olandei: România a parcurs un drum extraordinar. Am spus că vom sprijini aderarea României la Schengen și ne menținem angajamentul luat

Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu miniștrii de externe ai Franței și Olandei despre aderarea României la Schengen și sprijinirea R. Moldova

Grupul de luptă NATO de la Cincu: Miniștrii de externe ai României, Olandei și Franței reafirmă solidaritatea și unitatea aliată pentru apărarea flancului estic

Vizită istorică la NATO: Președintele Israelului s-a adresat în premieră aliaților reuniți în Consiliul Nord-Atlantic

Premierul Nicolae Ciucă: PIB-ul României a crescut cu 49 de miliarde de euro în 2022. Pentru acest an prognoza este una favorabilă, cu o creștere de 2,8%

Din Parlamentul European, președintele Israelului a îndemnat la comemorarea „alianței sacre făurite în paralel cu Holocaustul” pentru cinstirea supraviețuitorilor și combaterea antisemitismului

Roberta Metsola evidențiază responsabilitatea generației actuale de a menține vie memoria victimelor Holocaustului: Ura încă găsește multe voci care o disculpă. Nu putem permite nimănui să găsească alinare în ignoranță

SUA aprobă trimiterea a 31 de tancuri Abrams în Ucraina. NATO afirmă că “împreună, tancurile americane, britanice și germane” pot face diferența în lupta împotriva Rusiei

Secretarul general al NATO are încredere că decizia trimiterii de tancuri de luptă în Ucraina va veni în curând: Este un moment crucial al războiului
Team2Share


Trending
-
EUROPARLAMENTARI ROMÂNI5 days ago
Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Am votat pentru consolidarea modului de aplicare a principiului ”plată egală pentru muncă egală” la nivelul statelor membre UE
-
NATO1 week ago
Întrebată dacă R. Moldova ar trebui să adere la NATO, Maia Sandu afirmă că “există o discuție serioasă dacă ar trebui să facem parte dintr-o alianță mai mare”
-
NATO3 days ago
România, Olanda și Franța au semnat Declarația de la București privind cooperarea în politică externă și securitate: Așteptăm cu nerăbdare aderarea României la Schengen
-
NATO1 week ago
Șeful Statului Major al Apărării, decorat de președintele Franței cu “Ordinul Național de Merit, în grad de Comandor”
-
INTERNAȚIONAL5 days ago
SUA aprobă trimiterea a 31 de tancuri Abrams în Ucraina. NATO afirmă că “împreună, tancurile americane, britanice și germane” pot face diferența în lupta împotriva Rusiei