Corespondență. Premierul Viorica Dăncilă a acceptat invitația președintelui Parlamentului European de a participa la o dezbatere despre viitorul Europei chiar în plenul legislativului

Corespondență din Bruxelles. Violeta Dan și Diana Zaim

Premierul României, Viorica Dăncilă, a început astăzi prima sa deplasare externă, deplasare ce s-a desfășurat la Bruxelles pentru a avea întrevederi cu președinții Consiliului European, Comisiei Europene și Parlamentului European, dar și cu Comisarul European pentru politică Regională, Corina Crețu.

În cadrul unor declarații comune de presă alături de premierul român, președintele Parlamamentului European, Antonio Tajani, a invitat liderul român la o dezbatere în Parlamentul European despre proiectele României și viitorul Europei.

“Am avut o întâlnire lungă cu doamna premier Dăncilă, o colegă de-a noastră, care s-a întors acasă pentru a vorbi despre viitorul UE. Am subliniat importanța președinției române, în primul rând pentru aprobarea viitorului cadru CFM. Parlamentul insistă pentru aprobarea acestuia înaintea alegerilor europene, deci în acest mandat și contăm pe colaborarea cu președinția română”, a declarat Antonio Tajani.

“Am vorbit despre necesitatea creșterii bugetului UE, nu am dori ca banii să vină din buzunarul cetățenilor, ci taxând economia digitală. Un alt punct important despre care am vorbit este Brexitul. Votul Parlamentului European va însemna sfârșitul acestui proces și colaborarea cu președinția română este foarte importantă în această privință”, a mai precizat Tajani.

Președintele legislativului a mai abordat și importanța consolidării statului de drept: “Președinția română va avea un rol important și în procesul de integrare din Balcani. (…) Am cerut guvernului român să continue să consolideze statul de drept, să continue lupta împotriva corupției pentru transparență și competitivitate. Doamna prim-ministru mi-a dat asigurări față de disponibilitatea colaborării cu Parlamentul European, dar și de a veni în plenul legislativului pentru a vorbi despre proiectele României și pentru o dezbatere despre viitorul Europei.”

La rândul său, premierul Dăncilă s-a declarat încântată că prima sa vizită externă s-a desfășurat chiar în Bruxelles, la instituțiile UE.

“Cred că o bună cooperare este benefică pentru Europa și România, iar faptul că prima mea vizita în calitate de prim-ministru a fost aici la Bruxelles, la instituțiile europene, arată această dimensiune  europeană pe care vreau să o dau guvernului pe care il conduc.”

One Response to Corespondență. Premierul Viorica Dăncilă a acceptat invitația președintelui Parlamentului European de a participa la o dezbatere despre viitorul Europei chiar în plenul legislativului

  1. Cetatean European 20/02/2018 at 18:09

    In fiecare an, un nou premier. Hai sa fim seriosi! Ce poate ea sa spuna? Sunt carpa lui Dragnea? Nu stiu ce fac, dar fac treaba pesedului. Ce bine ca prin luna Mai o sa scapam si de tine!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.