Connect with us

Corina Crețu

Corina Crețu: Protejarea copiilor afectați de sărăcie rămâne pe agenda mea și în mandatul de europarlamentar

Published

on

© Corina Crețu/Facebook

Protejarea copiilor afectați de sărăcie rămâne pe agenda fostului comisar european Corina Crețu și în mandatul de europarlamentar, potrivit unui mesaj transmis pe Facebook. 

,,Sărăcia în rândul copiilor și mai ales a celor din mediul rural continuă să fie pe agenda mea și în acest mandat. Mizez, în acest sens, pe continuarea bunei colaborări cu World Vision Romania – care, cu profesionalism, luptă pentru a oferi copiilor din mediul rural toate șansele de a-și dezvolta potențialul și de a-și construi o viață demnă”, a spus eurodeputatul român. 

Corina Crețu a precizat că sărăcia este ,, o temă cu atât mai importantă cu cât, din păcate, ultimul Raport de țară indică faptul că sărăcia rămâne o problemă majoră în România”. În acest context, eurodeputatul consideră că este „injust ca cei mai vulnerabili, cei la început de drum în viață, să aibă de suferit, având în vedere că există instrumente care pot contribui la îmbunătățirea situației lor”.

Astfel, spune aceasta, „e de datoria noastră, a tuturor, să facem tot ce ne stă în putință să îi protejăm pe micuții care pornesc cu mai puține șanse. Este, în fond, un semn al umanității noastre și al respectului față de viitor”. 

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Corina Crețu

Eurodeputatul Corina Crețu solicită Guvernului României să comunice public modul în care folosește fondurile europene pentru a combate criza COVID-19

Published

on

© European Union 2018 - Source : EP

Europarlamentarul Corina Crețu (Pro România, S&D) a solicitat miercuri Guvernului României să comunice public modul în care folosește fondurile europene pentru a combate criza COVID-19. Fostul comisar european pentru politică regională a trimis, în acest sens, o scrisoare către prim-ministrul Ludovic Orban, ministrului sănătății, ministrului fondurilor europene și ministrului dezvoltării regionale.

“Am trimis, astăzi, o scrisoare Premierului Ludovic Orban și Ministrului Sănătății, Ministrului Fondurilor Europene și Ministrului Dezvoltării Regionale în care am solicitat transparență maximă privind modul în care se folosesc resursele puse la dispoziție Statelor Membre de către Uniunea Europeană în combaterea crizei COVID-19”, a scris Crețu, pe pagina sa de Facebook.

Eurodeputatul român a precizat că cu această ocazie a reamintit măsurile adoptate la nivelul Parlamentului European.

“Acum, rolul principal este al Guvernelor naționale. Așadar, am solicitat Guvernului să prezinte care sunt pașii concreți pe care i-a făcut deja sau pe care îi are în vedere pentru a folosi aceste surse de finanțare europene în combaterea crizei”, a conchis Corina Crețu.

Continue Reading

Corina Crețu

Eurodeputatul Corina Crețu, avertisment către Guvern: Orice discuție despre tăierea salariilor ar fi o mare greșeală

Published

on

© Corina Crețu/ Facebook

Europarlamentarul Corina Crețu (Pro România, S&D) avertizează Guvernul că o potențială măsură de reducere a salariilor în scopul redresării economiei ar reprezenta o mare greșeală, cerând autorităților de la București să acorde atenţie planurilor pe care Uniunea Europeană le pune pe masă în această perioadă pentru a sprijini statele membre.

“Se vehiculează în spațiul public, tot mai des, măsuri care pot fi adoptate pentru redresarea economiei. Printre acestea aflăm că s-ar număra și reducerea de salarii – ceea ce, din punctul meu de vedere, trădează o viziune îngustă și total inacceptabilă pentru situația în care ne aflăm acum. Ni se prezintă actuala situație ca fiind una în care trebuie ales între a-i ajuta pe cei din sectorul privat sau a-i ajuta pe cei din sectorul public. E o falsă temă de dezbatere pe care trebuie să o respingem! După experiența tristă de acum 10 ani, când au fost tăiate salariile românilor (și când s-a atentat și la pensiile lor), cred că e cazul să înțelegem că soluția nu constă în scăderea unor salarii, ci în sprijinirea acelor sectoare economice și a acelor angajați aflați în dificultate”, a scris Crețu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acesteia, un guvern responsabil nu ar trebui să-și pună problema tăierii salariilor din sectorul public.

“Principala preocupare ar trebui să fie, în schimb, aceea de a susține mediul privat. De asemenea, nu salariile de la stat sunt mari, ci în multe cazuri cele din privat au rămas prea mici. Să nu uităm că cei aflați acum în prima linie în lupta împotriva coronavirusului sunt mulți angajați din sectorul public: personal medical, polițiști, pompieri, jandarmi, militari, vameși etc. Iar mulți alți bugetari fac eforturi suplimentare pentru ca această perioadă să nu afecteze rezultatele muncii lor, cum sunt cadrele didactice, cercetătorii etc”, a spus Corina Crețu.

“O discuţie despre tăierea salariilor este o greșeală, fie şi doar ca semnal care li se transmite acum acestor oameni. Pe lângă gestionarea relativ nefericită a situației din spitale, a lipsei de echipamente, a testelor încă prea puține care se fac, Guvernul trebuie să aibă ca prioritate sprijinirea populației, a angajaților care riscă să rămână fără loc de muncă, a IMM-urilor care sunt acum expuse riscurilor. Şi, nu în ultimul rând, trebuie să se acorde atenţie planurilor pe care Uniunea Europeană le pune pe masă în această perioadă pentru a sprijini statele membre, asupra cărora am atras atenția în repetate rânduri săptămânile acestea”, a conchis europarlamentarul.

Continue Reading

Corina Crețu

Eurodeputatul Corina Crețu se alătură apelului la solidaritate al primarilor europeni: Administrațiile locale trebuie să aibă acces rapid și direct la fonduri europene pentru combaterea COVID-19

Published

on

© Corina Crețu/Facebook

Eurodeputatul Corina Crețu (Pro România, S&D) s-a alăturat vineri apelului pentru solidaritate al organizației Eurocities – care reunește primarii a 140 de orașe europene – și care cere ca administrațiile locale să aibă un cuvânt mai important de spus în gestionarea acestei crize, prin acces rapid și direct la fondurile europene care sunt disponibile pentru înlăturarea efectelor răspândirii virusului.

“Cererile lor sunt, din punctul meu de vedere, legitime”, a spus Corina Crețu, într-o postare pe Facebook.

“Pe parcursul mandatului meu de Comisar European pentru Politică Regională, am fost o susținătoare a ideii de sporire a responsabilității comunităților locale în privința fondurilor europene. Așa cum știți, am considerat că cel puțin 10% din fondurile alocate unei țări ar trebui să fie la dispoziția localităților, iar administrațiile locale să fie responsabile pentru realizarea și implementarea proiectelor. Aceasta a fost și logica Agendei Urbane, care a permis orașelor să devină mai inovatoare și să colaboreze mai strâns unele cu celelalte, angajându-se în schimburi de bune practici”, a adăugat ea.

Fiecare comunitate are propriile sale nevoi, cu atât mai mult în mijlocul unor astfel de crize, care afectează Europa asimetric. E necesar să existe o coordonare de la nivel național în astfel de situații, dar la fel de important este să existe un transfer de management al fondurilor către administrațiile locale, astfel încât efectele să fie resimțite mai rapid și mai eficient de fiecare cetățean în parte.

Continue Reading

Facebook

Guvernul României: Măsuri de prevenție coronavirus (COVID-19)

Măsuri de prevenție - COVID19

Măsuri de prevenție - COVID-19#Coronavirus #COVID19

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 11 martie 2020

ajutorcoronavirus.ro

Advertisement
Advertisement

Trending