Corlăţean: I-am propus premierului patru variante pentru portofoliul României în viitoarea Comisie Europeană

titus-corlateanMinistrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că i-a transmis premierului Victor Ponta patru variante de portofolii vizate de România în viitoarea Comisie Europeană şi a precizat că existe şi nume de persoane pentru funcţia de comisar, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă România are candidaţi pentru o funcţie importantă de comisar european, ministrul de Externe a precizat că sunt “în curs de evaluare diferite scenarii”. “Nu te poţi duce cu o singură variantă şi un singur scenariu. Guvernul are în curs de evaluare o serie de posibile scenarii şi domenii”, a declarat, duminică, ministrul Corlăţean, la Antena 3.

“I-am propus primului ministru o serie de portofolii, nu sunt de domeniul discuţiei publice. Fiecare stat îşi gestionează cât se poate de inteligent propriile interese dar există două, trei chiar patru variante importante pentru România pe care le discutăm. Evident că există un întreg balet, există discuţii de sprijin reciproc, de aranjamente pe tabla respectivă”, a spus Titus Corlăţean.

Totodată, Corlăţean a subliniat că “profilul portofoliului contează poate mai mult decât numele”. “Ne interesează să avem un portofoliu care să pună în valoare poziţia României şi interesele României şi avem din acest punct de vedere soluţii”, a punctat el.

România are, în prezent, în Comisia Europeană, portofoliul Agriculturii, prin comisarul european Dacian Cioloş.

Sursa: Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.