Connect with us

U.E.

Coronavirus: După Netflix și Youtube, Facebook anunță reducerea calității streamingului video în Europa pentru a preveni o eventuală colapsare a internetului

Published

on

Compania Facebook a anunțat că va reduce calitatea conținutul video în Europa, după ce Netflix și Youtube au luat decizii similare, dând astfel curs cererii formulate de Comisia Europeană, care a solicitat ca platformele de streaming să limiteze traficul online, informează Reuters, citat de Agerpres.

Modificarea anunțată va dura cât timp este necesar pentru a nu se ajunge la colapsul internetului, în contextul în care mii de europeni, izolaţi din cauza pandemiei de coronavirus, fac trecerea la telemuncă şi urmăresc înregistrări video acasă, a declarat o sursă din cadrul companiei Facebook, potrivit Digi24.

Deşi operatorii europeni de telecomunicaţii au precizat că reţelele lor au făcut faţă până acum creşterii traficului de date online, există totuşi anumite îngrijorări legate de o posibilă congestionare a internetului, întrucât tot mai mulţi angajaţi lucrează în regim de telemuncă.

Decizia anunţată de Facebook va rămâne în vigoare atât timp cât îngrijorările legate de blocarea internetului vor continua să existe, a precizat un reprezentant al companiei americane.

Citiți și:
La solicitarea Comisiei Europene, Netflix va reduce cu 25% traficul pe rețelele din Europa pentru a nu afecta funcționarea internetului din cauza COVID-19

Atât Netflix, cât şi YouTube, au anunţat că vor reduce calitatea video de pe platformele lor pentru 30 de zile, în timp ce Disney a precizat că va scădea capacitatea de utilizare a benzii sale de emisie online cu cel puţin 25% în toate ţările din Europa în care va fi lansată platforma sa de streaming, Disney+.

Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a făcut apel la responsabilitatea serviciilor de streaming, a operatorilor și a utilizatorilor.

Acesta a recomandat ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei și să coopereze cu operatorii de telecomunicații.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

Daniel Buda

Eurodeputatul Daniel Buda, numit membru în noua Comisie de anchetă din Parlamentul Europen privind protecția animalelor în timpul transportului

Published

on

©️ Daniel Buda/ Facebook

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL, PPE), vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură (AGRI) din Parlamentul European, a fost numit membru, din partea Grupului Popularilor Europeni, în noua Comisie de anchetă privind protecția animalelor în timpul transportului.

Comisia de anchetă privind presupusele contravenții și administrarea defectuoasă a transportului animalelor va cerceta în primul rând presupusul eșec al Comisiei și al statelor membre de a pune în aplicare în mod ineficient numeroase norme ale UE referitoare la transportul animalelor în UE și dincolo de frontierele sale, potrivit comunicatului oficial.

Înființarea acestei comisii a fost votată în Parlamentul European cu 605 de voturi pentru, 53  împotrivă și 31 abțineri.

Din această comisie specială va face parte încă un europarlamentar român din partea Grupului Popularilor Europeni, și anume Dan Motreanu, care este vicepreședintele Comisiei pentru Mediu (ENVI), dar și eurodeputatul româ Carmen Avram, din partea Grupului social-democraților.

Comisia  își va desfășura activitatea pe o perioadă de 12 luni, începând cu luna septembrie.

Președintele și vicepreședintele acestei comisii vor fi hotărâți la ședințele constitutive din septembrie. Aceasta va fi compusă din 33 de europarlamentari.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Tudor Ciuhodaru, numit membru în noua comisie de specialitate a Parlamentului European destinată luptei împotriva cancerului

Published

on

© European Union 2020 - Source : EP

 

Eurodeputatul Tudor Ciuhodaru (PSD, S&D) a fost numit membru din partea Grupului social-democraților în noua comisie de specialitate a Parlamentului European destinată luptei de combatere a cancerului, potrivit comunicatului Legislativului.

Reamintim că înființarea acestei comisii a fost votată în Parlamentul European cu 651 de voturi pentru, 8 abțineri și 28 împotrivă, se arată în comunicatul oficial. 

Comisia specială pentru lupta împotriva cancerului își va desfășura activitatea pe o perioadă de 12 luni, începând cu luna septembrie.

Președintele și vicepreședintele acestei comisii vor fi hotărâți la ședințele constitutive din septembrie. Aceasta va fi compusă din 33 de europarlamentari.

De asemenea, din această comisie vor parte face încă doi europarlamentari români, de această dată din partea Grupului Popularilor Europeni, și anume Marian-Jean Marinescu, dar și Nicolae Ștefănuță din partea Grupului Renew Europe. 

Citiți și: Parlamentul European înființează o comisie specială destinată luptei împotriva cancerului, consolidând strategia europeană pentru combaterea cancerului

Reamintim că președintele celei mai mari familii politice din Parlamentul European, Manfred Weber, a declarat că Grupul PPE a fost cel care a militat pentru o comisie specială în Parlamentul European, care să  ghideze și să promoveze un plan european împotriva cancerului.

Această comisie specială pentru combaterea cancerului are sarcina specifică de a evalua oportunitățile UE de a lua măsuri concrete, de a identifica legislația și alte măsuri care pot ajuta la prevenirea și combaterea cancerului și căutarea celor mai bune modalități de a sprijini cercetarea. Toate detaliile privind competențele comisiei vor fi curând disponibile.


Eurodeputatul Tudor Ciuhodaru (PSD, S&D), aflat la primul său mandat în Parlamentul European, este vicepreședinte al Delegației pentru relațiile cu India, membru în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară, precum și membru supleant în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din Legislativul de la Bruxelles. Specializat în medicina de urgență, Tudor Ciuhodaru activează ca medic primar în cadrul Spitalului Clinic de Urgență ,,Prof. Dr.Nicolae Oblu” din Iași.

Continue Reading

Dragoș Pîslaru

Eurodeputatul Renew Europe Dragoș Pîslaru, numit membru în cadrul Subcomisiei pentru chestiuni fiscale a PE

Published

on

© European Union 2020 - Source : EP

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru (PLUS) a fost numit membru cu drepturi depline din partea grupului Renew Europe în cadrul nou înființatei Subcomisii pentru chestiuni fiscale a Parlamentului European, potrivit unui comunicat al instituției.

Menționăm că, după o serie de comisii speciale și o comisie de anchetă, create pentru a aprofunda diferitele cazuri de evaziune și scandaluri fiscale din ultimii ani, Parlamentul European a stabilit, la 19 iunie, în cadrul structurii sale, o configurație instituțională cu caracter permanent pentru a face lumină în aceste chestiuni.

Subcomisia pentru chestiuni fiscale va fi compusă din 30 de membri. Aceasta va trata în special lupta împotriva fraudei fiscale, evaziunii fiscale și evitării impozitării, precum și transparența financiară în scopuri de impozitare.

Înființarea subcomisiei a fost votată cu o majoritate copleșitoare de de 613 eurodeputați, în timp ce 67 au votat împotrivă și 8 s-au abținut.

În prezent, există alte două subcomisii, cea a Drepturilor Omului și cea pentru Securitate și Apărare, ambele sub Comisia pentru afaceri externe al PE.

Conform regulilor de procedură ale Parlamentului, mandatul unei comisii speciale (articolul 207 din Regulamentul de procedură) nu poate depăși 12 luni, cu excepția cazului în care Parlamentul prelungește acest termen la expirare. Mandatul unei subcomisii (articolul 212 din Regulamentul) este pe termen nelimitat. Comisiile speciale, comisiile de anchetă și subcomisiile nu pot adopta texte legislative.

Dragoș Pîslaru mai este membru cu drepturi depline în Comisia pentru afaceri economice și monetare (ECON ), Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) și Delegația pentru relațiile cu Japonia (D-JP). De asemenea, eurodeputatul este membru supleant în Comisia pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) și Delegația pentru relațiile cu Statele Unite (D-US).

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending