Crin Antonescu: PNL are o preocupare prioritara pentru statul de drept. Presedintele nu trebuie sa ofere liniste

crin_antonescuPreședintele PNL Crin Antonescu a afirmat, joi, în cadrul primei ședințe a partidului pe care îl conduce că USL va oferi un președinte care să ofere garanții românilor și a dat asigurări că PNL are drept prioritate asigurarea statului de drept.

Antonescu susține că USL vrea un președinte care să ofere garanții românilor: ”Vrem un președinte care să aducă unitate”, a continuat el. ”Președintele trebuie să ofere garanții, nu liniște. Vom oferi un președinte care să ofere garanții cetățenilor”, a subliniat președintele PNL, citat de EVZ.ro.

Liderul PNL a arătat că unul dintre obiectivele Alianței cu PSD este statul de drept, preocupare prioritară a partidului său.

”Dorim să lucrăm și să întărim USL cu câteva obiective foarte clare. Primul este democrația, libertatea și statul de drept. PNL, indiferent de ponderea sa în Parlament, indiferent dacă a fost sau nu la guvernare a avut o preocupare prioritară pentru regimul democratic, pentru statul de drept. (…)Primul meu mesaj este că atâta vreme cât PNL se va afla la guvernare el își asumă și își recunoaște responsabilitatea și rolul de garant al statului de drept, al separației puterilor în stat. Nu-l facem contestând direct o instanță sau alta, o decizie sau alta ci prin măsuri legislative și prin reforma unor instituții funadmentale.” a declarat Crin Antonescu.

Declarațiile liderului PNL vin în contextul vizitei asistentului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat american, Victoria Nuland, în România pentru a discuta despre statul de drept și eforturile de consolidare a cestuia cu autoritățile statului român.

Sursa: EVZ.ro 
Foto: presidency.ro

2 Responses to Crin Antonescu: PNL are o preocupare prioritara pentru statul de drept. Presedintele nu trebuie sa ofere liniste

  1. Pingback: INTERVIU CALEAEUROPEANA.RO CU PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU | caleaeuropeana.ro

  2. Pingback: EXCLUSIV Avertismentul Presedintelui Basescu prinde contur in UE. Tarile care incalca statul de drept si criteriile de la Copenhaga risca inghetarea fondurilor europene | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.