Crin Antonescu: Referendumul lui Băsescu nu poate fi împiedicat, nu ne abate de la proiectul revizuirii Constituției

crin_antonescuLiderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că referendumul dorit de şeful statului nu poate fi împiedicat, dar nu va influenţa actuala revizuire a Constituţiei, el adăugând, împreună cu Victor Ponta, că în Germania nu se fac referendumuri pentru că Hitler şi-a impus puterea prin referendumuri, noteaza Gandul.info.

Antonescu a declarat, la Antena 3, că dacă preşedintele Traian Băsescu va dori să fie organizat un nou referendum privind Parlamentul unicameral, cu 300 de membri,acesta se va face.

Liderul PNL a fost întrebat dacă acest referendum va putea să schimbe proiectul de revizuire a Constituţiei.

Nu-l putem împiedica să o facă, proiectul nostru merge mai departe (…) Dacă şi când vrea să-şi facă şi domnul Traian Băsescu un referendum, care nu e destinat decât să încerce a face capital politic pentru o formaţiune politică pe care o va organiza, indiferent cum se va chema, a recunoscut-o, asta este treaba domniei sale şi nu ne abate pe noi de la proiectul pe care îl avem cu nimic, după cum s-a şi văzut”, a explicat Antonescu.

La rândul său, premierul Ponta a declarat că în Constituţiile europene se spune foarte clar că referendumurile consultă populaţia.

“Ştiţi de ce Germania nu organizează niciodată referendumuri? Pentru că puterea nazistă s-a instaurat prin referendumuri. Sunt bune referendumurile, şi eu cred că trebuie să avem în continuare referendumuri, dar toate Constituţiile europene spun foarte clar că referendumurile consultă populaţia (…) Dacă mâine am face un referendum privind reintroducerea pedepsei cu moartea, în mod sigur ar fi un referendum adoptat”, a spus premierul.

Antonescu a menţionat, la rândul său, că Adolf Hitler a obţinut puterea prin vot democratic în Germania şi printr-o serie de referendumuri şi-a impus puterea autoritară.

Sursa: Gandul.info
Foto: presidency.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.