Cristian Bușoi, europarlamentar PNL,PPE: Este „criminal şi iresponsabil“ să nu faci din construirea celor trei spitale de urgenţă un obiectiv prioritar al actualei guvernări

Europarlamentarul PNL, PPE Cristian Bușoi a criticat sâmbătă, la Iași, actuala guvernare pentru faptul că nu consideră o prioritate Sănătatea și a atras atenția cu privire faptul că România ar putea pierde banii europeni pentru construcția de spitale.

”Cred că e nevoie să facem ceva rapid. Există o așteptare a românilor ca lucrurile să se îmbunătățească. Din păcate, nu văd niciun semn din partea actualei guvernări din care să reiasă că Sănătatea ar fi luată ca și prioritate”, a spus, într-o conferință de presă, Cristian Bușoi, conform Agerpres.

Totodată, el a făcut referire la spitalele regionale. Liberalul a atras atenția că pacienții din Iași, Cluj și Craiova și regiunile care sunt deservite de aceste centre au de suferit din cauza neconstruirii la timp a acestor unități medicale, iar România pierde fondurile europene.

“Mie mi se pare de neconceput să ai 150 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, bani gratis, și să nu faci aproape nimic pentru a atrage acești bani. Atrag atenția cu toată responsabilitatea că termenul maxim de a atrage acești bani este 2022, după regula 2020 plus încă doi ani. A face construcția și dotarea spitalului este muncă de cel puțin doi ani de zile, licitația pentru atribuirea contractului durează cel puțin încă un an de zile. Vorbim de mize imense. Știți bine cât de mult se tergiversează lucrurile și cât de complicată este legislația achizițiilor publice în România. Sunt deja trei ani care vor fi consumați din momentul în care va fi atribuită lucrarea.

Noi suntem exact în momentul în care nici măcar nu s-a pornit licitația, nici măcar nu s-a selectat consultantul care va pregăti caietul de sarcini. E, în opinia mea, criminal și iresponsabil să nu faci din construirea celor trei spitale un obiectiv prioritar măcar al Ministerului Sănătății, dacă nu măcar al Guvernului României”, a declarat Cristian Bușoi.

Citiți și:  Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE) a lansat cartea “Cum vindecăm sistemul de sănătate din România. Analiză, diagnostic și soluții concrete de reformă”

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.