CRIZĂ ÎN UCRAINA. 70.000 de manifestanţi ai opoziţiei s-au adunat în centrul Kievului

Aproximativ 70.000 de manifestanţi ai opoziţiei s-au reunit duminică la prânz în piaţa Independenţei din Kiev, au anunţat jurnaliştii AFP, citați de gândul.info.

Militantul torturat Dmitro Bulatov, care în prezent primeşte îngrijiri în Lituania, s-a adresat direct prin telefon mulţimii, vocea sa auzindu-se la difuzoarele din Maidan.

“Nu intenţionăm să ne predăm. Vom merge mai departe”, a declarat el, precizând că vorbeşte dintr-un spital. Manifestanţii au răspuns cu aplauze.

Numărul lor este comparabil cu cel observat în timpul unor manifestaţii similare, organizate în urmă cu o săptămână, dar mai mic decât cel al marilor manifestaţii din noiembrie, decembrie şi ianuarie.

Alţi doi opozanţi, între care jurnalista Tetiana Ciornovol, victima unei agresiuni, au luat, de asemenea, cuvântul la începutul acestei manifestaţii ukrainienne. Centrul Kievului este ocupat de mai mulţi contestatari de 80 de zile şi este înconjurat de baricade.

Igor Luţenko, răpit şi bătut în acelaşi timp cu un alt opozant găsit mort, a declarat că “toate răpirile şi torturile nu au dat rezultate, Ciornovol, eu şi Bulatov nu ne vom preda”, a declarat el.

kievLiderii celor trei partide de opoziţie principale, Vitali Kliciko, Arseni Iaţeniuk şi Oleg Tiagnibok, ar urma să ia cuvântul în cursul acestei reuniun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.