Criza in Ucraina. Parlamentul din Crimeea a cerut alipirea la Rusia

Ukraine-RegionsEngl4Parlamentul local din Crimeea, dominat de proruşi, i-a cerut, joi, lui Vladimir Putin alipirea la Rusia, precum şi organizarea unui referendum la 16 martie în peninsula ucraineană pentru a valida această alipire, relatează AFP, potrivit Realitatea.net. Parlamentarii din regiunea rusofonă au votat cu unanimitate de voturi o rezoluţie care susţine unirea cu Rusia şi au cerut legislativului de la Moscova şi preşedintelui Vladimir Putin să ia în calcul solicitarea.

Alegătorii vor avea de ales între o alipire la Rusia sau o autonomie net consolidată, a precizat deputatul Grigori Ioffe. Parlamentul acestei republici autonome a prevăzut deja organizarea, la 30 martie, a unui referendum dar care se referă doar o simplă consolidare a autonomiei.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a fost informat în legătură cu cererea Parlamentului local din Crimeea de a fi alipită Federaţiei ruse, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“Această informaţie (despre cererea Parlamentului local al Crimeei) tocmai ne-a parvenit, preşedintele a fost informat”, a declarat Peskov, citat de agenţia oficială Itar-Tass.

 

 

.

One Response to Criza in Ucraina. Parlamentul din Crimeea a cerut alipirea la Rusia

  1. Pingback: MAE roman, despre referendumul din Crimeea: Inadmisibil, ilegal, o amenintare directa | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.