CRIZĂ ÎN USL. Ponta: Nu voi demisiona dacă se rupe USL decât dacă şi Băsescu îşi dă demisia. Sper într-o soluţie raţională pentru Uniune, dar nu cred în miracol

Liderul PSD, premierul Victor Ponta susţine că speră să fie găsită, luni sau marţi, o soluţie raţională pentru păstrarea USL, dar a arătat în acelaşi timp că nu crede într-un “miracol” având în vedere declaraţiile din ultimele zile, extrem de dure, ale liderului PNL, Crin Antonescu. Ponta a adăugat că nu va demisiona din postul de prim-ministru în cazul ruperii USL decât dacă şi Traian Băsescu va demisiona din funcţia de preşedinte, scrie mediafax.ro.ponta gov.ro

El a amintit totodată că USL nu a fost votată de 7,4 milioane persoane, care au reprezentat de fapt numărul acelora care s-au pronunţat pentru demiterea lui Traian Băsescu din postul de preşedinte, ci de mai puţini, respectiv circa 5 milioane persoane.

“Răspund la dorinţa de dialog, dar nu la ultimatumuri”, a spus Ponta la Antena 3.

În opinia lui Ponta, problema Iohannis este un simplu pretext care poate conduce la ruperea USL şi a arătat că între acesta a fost creată, în mod “băsescian”, o parelelă cu o eventuală numire a lui Dan Voiculescu în postul de vicepremier, lucru pe care liderul PSD afirmă că i l-a comunicat şi lui Antonescu, rugându-l să înceteze cu această idee.

Liderul PSD, Victor Ponta, afirmă că nu va demisiona din postul de prim-ministru, aşa cum solicită liderul PNL, Crin Antonescu, în cazul ruperii USL, decât dacă şi Traian Băsescu va demisiona din funcţia de preşedinte, pentru a nu-i lăsa acestuia ocazia de a numi, din nou, un prim-ministru.

“Voi demisiona doar dacă şi Băsescu îşi dă demisia”, a spus Ponta la Antena 3.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.