Cum a decurs ȋntȃlnirea Corlǎțean – Timofti de la Chișinǎu

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a fost primit marți, 19 noiembrie de președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la Chișinǎu.

“Șeful diplomației române a evidențiat ritmul intens al contactelor bilaterale din ultima perioadă, la toate nivelurile — al șefilor de stat și de Guvern, pe linia Parlamentelor și a tuturor instituțiilor și agențiilor guvernamentale. Pe acest fond de strânsă coordonare, au fost înregistrate progrese concrete pe întregul pachet de proiecte prioritare de cooperare convenit la nivelul Guvernelor de la București și Chișinău, îndeosebi în ce privește domeniile energiei, infrastructurii, nicolae timofti corlatean mae.roeducației, și asistenței medicale de urgență”, informează MAE, într-un comunicat de presă.

Ministrul Titus Corlățean l-a informat pe președintele Nicolae Timofti în legătură cu măsurile decise de partea română pentru accelerarea punerii în aplicare a inițiativelor de cooperare sectorială și a arătat că este nevoie, pe mai departe, de urmărirea atentă, de la nivel politic, a ritmului de materializare a proiectelor, astfel încât acestea să poată aduce, în scurt timp, beneficiile așteptate de cetățenii Republicii Moldova.

“Cei doi înalți oficiali au reconfirmat caracterul frățesc al relațiilor bilaterale, bazate pe Parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, potrivit MAE.

În contextul discutării stadiului dosarului transnistrean, ministrul Titus Corlățean a arătat că avansarea negocierilor în formatul “5+2″ are nevoie de progrese pe fondul reglementării, pentru aceasta fiind necesară consolidarea unei atmosfere propice și reținerea de la gesturi unilaterale. Ministrul a evidențiat poziția de principiu a României, de susținere a soluționării politice a problemei, cu respectarea fermă a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în frontierele sale internațional recunoscute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.