Cum comentează presa străină condamnarea lui Adrian Năstase

adrian nastase wikipediaPresa străină a preluat imediat anunţul condamnării definitive la închisoare a fostului premier Adrian Năstase. Publicaţii şi televiziuni din Ungaria, Franţa sau Olanda scriu pe site-urile lor că Adrian Năstase revine după gratii la zece luni după eliberarea condiţionată.

“Curtea Suprema a Romaniei l-a condamnat pe fostul premier Adrian Nastase la patru ani de inchisoare pentru luare de mita”, scrie BBC, potrivit Ziare.com.

France Presse observă că noua condamnare vine în condiţiile în care România este monitorizată de Comisia Europeană, foarte atentă la evoluţia luptei anticorupţie.

Associated Press remarca faptul ca Nastase este cea mai inalta figura politica condamnata in Romania dupa prabusirea regimului comunist si precizeaza ca acesta a executat o treime din pedeapsa anterioara.

Stirea a fost publicata si de Reuters, sub semnatura lui Radu Marinas, care mentioneaza ca aceasta este “una dintre putinele condamnari intr-o tara saraca aflata sub presiunea Uniunii Europene pentru a reduce coruptia la nivel inalt”.

Sursa: Ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.