Connect with us

COMISIA EUROPEANA

Cum sărbătorește România 60 de ani de la fondarea Europei Unite: Ce evenimente vor avea loc în toată țara

Published

on

Deși mediile politic și mediatic europene sunt cuprinse de febra dezbaterilor privind viitorul Uniunii Europene post-Brexit și în contextul scenariilor din Carta Albă a Comisiei Europene, Europa se pregătește și de sărbătoare.

Pe 25 martie, la Roma, nu vor fi celebrați doar cei 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, ci șase decenii de când au fost puse bazele Europei în care astăzi trăim, o perioadă care coincide și cu cea mai lungă perioadă de pace din istoria scrisă a acestui continent.

”Tratatele de la Roma prevedeau o piață comună, în care oamenii, bunurile, serviciile și capitalul pot circula liber, creând totodată condițiile necesare pentru prosperitatea și stabilitatea cetățenilor europeni. Cu prilejul acestei aniversări, Europa se uită în urmă cu mândrie și cu speranță către viitor. Timp de 60 de ani, am construit o Uniune care promovează cooperarea pașnică, respectarea demnității umane, a libertății, democrației, egalității, precum și solidaritatea între națiunile și popoarele europene. Acum, suntem noi cei care putem construi un viitor comun mai bun pentru Europa”, este mesajul Comisiei Europene, care prefațează multiple evenimente, conferințe, dezbateri, expoziții, seri de film și recepții prilejuite de acest ceas aniversar pentru Europa Unită

Cu ocazia semnării Tratatelor de la Roma, reprezentanțele oficiale ale Comisiei Europene din țările membre și Centrele de Informare Europe Direct vor organiza diferite evenimente prin care să aducă cetățenii mai aproape de Europa, de valorile sale fondatoare și de scopurile inițiale și fundamentale: pacea și prosperitatea.

Cum sărbătorește România 60 ani de la semnarea Tratatelor de la Roma?

România va fi reprezentată la summitul UE de la Roma din 25 martie 2017 de președintele Klaus Iohannis, acolo unde își va expune viziunea pentru o Europă unită, incluzivă și solidaritate, însă nu doar atât.

Vineri, 24 martie, în ajunul summitului european de la Roma, avea loc dezbaterea ”Uniunea Europeană: priorităţi şi provocări după 6 decenii de existenţă”, eveniment organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România și la care vor participa eurodeputați români, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, ministrul Afacerilor Externe, dar și președintele Comisiei pentru Afaceri Europene în Senatul României. Evenimentul va fi transmis LIVE pe CaleaEuropeana.ro, redacția noastră urmând să transmită  va printr-o corespondență specială de la Roma și cele mai importante momente și evoluții ale unei file de istorie din cartea Europei Unite.

Citiți și Scurt istoric: Europa Unită împlinește 60 de ani – De la reconcilieri istorice într-un proiect unic în lume la Europa cu mai multe viteze

Urmăriți aici corespondența CaleaEuropeana.ro de la Roma

Totodată, Reprezentanța Comisiei Europene și Reţeaua Centrelor de Informare Europe Direct vor organiza o suită de evenimente aniversare, conform unui anunț publicat pe pagina instituției.

Lista evenimentelor organizate de Reprezentanța Comisiei Europene

 • 14 martie, ora 17.00 – Festivalul de film documentar One World Romania – proiecția unui scurtmetraj urmat de o sesiune de discuții și o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul.
 • 24 martie, ora 10 – șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea, va participa la dezbaterea cu tema „Uniunea Europeană: priorităţi şi provocări după 6 decenii de existenţă”, organizată de Biroul de Informare al Parlamentului European în România.
 •  27 martie – inaugurarea oficială a expoziției aviversare, găzduită de Institutul universitar european la Ministerul afacerilor externe, alături de ambasada Italiei.
 • 27 martie – transmiterea on-line a prezentării expoziției profesorului Varsori (Membru al comitetului științific al expoziției aniversare)
 • 30 martie – vernisajul expoziției aniversare în cadrul Târgul Internațional de Carte și Muzică – Libris Brașov.
 • 1 aprilie – dezbatere pe tema 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană în contextul aniversării a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, alături de scriitori români Adrian Buz, Tatiana Țîbuleac  și Mircea Cărtărescu) În cadrul Târgul Internațional de Carte și Muzică – Libris Brașov.
 • Începutul lunii aprilie – vernisarea expoziției aniversare la Camera de comerț din Făgăraș.
 • Lunile aprilie–mai  – Proiecții ale unor testimoniale video în cadrul evenimentului JOIA de film, la Spațiul Public European.
 • 5 mai  – organizarea unei dezbateri pe teme europene, în colaborare cu Biroul de Informare al Parlamentului European în România, într-una din universitățile din București. Vor participa și membri ai Parlamentului European dar și un comisar european. 
 • 04-11 mai – proiecția unui film tematic în cadrul Festivalului Filmului European, urmat de o sesiune de discuții și o sesiune de întrebări și răspunsuri. 
 • 09-24 mai – Tema ediției de anul acesta a Festivalului de Bandă Desenată este “Respect” și are la bază conținutul articolelor 1 și doi din Tratatul de la Lisabona. Festivalul găzduiește, totodată, mai multe sesiuni de discuții.
 • Pe parcursul anului 2017 – expoziția aniversară va fi vernisată în cinci centre EDIC din România.

Lista evenimentelor organizate de Reţeaua Centrelor de Informare Europe Direct (EDIC) din România:

 • Expoziție itinerantă, cu materiale deținute de arhiva din Florența pe tema Tratatului de la Roma. Expoziția va poposi în 12 Centre de Informare Europe Direct. În acest moment sunt deja programate activități de promovare în Centrele de Informare Europe Direct Făgăraș, Alba, Bacău, Comănești, Vâlcea, Gorj, Slatina, Timișoara, Arad, Bistrița, Baia Mare și Iași 
 • EDIC Alba Iulia:  Un eveniment care va pune în valoare expoziția menționată anterior, prin care se vor sărbători principalele realizări ale Uniunii Europene în contextul celei de-a șaizecea aniversare a Tratatului de la Roma
 • EDIC Regiunea Centru: Concurs de benzi desenate „ROandUE” – concurs de benzi desenate, care reflectă sprijinul UE și impactul celor 60 de ani ai Tratatului de la Roma. Lansarea broșurii „ROandUE”
 • EDIC Argeş: Dezbateri în licee cu privire la valorile Uniunii Europene, pe tema celor 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, și pe tema importanței diversității culturale în Europa. Ce este UE? Seminar pe tema instituțiilor europene, importanța Tratatului de la Roma și principalele sale realizări
 • EDIC BistriţaRețeaua Femeilor Antreprenori: – Provocări și obstacole – Femeile manageri de succes sunt invitate să faciliteze dialogul privind provocările și obstacolele pe care femeile antreprenor le întâlnesc în activitatea profesională curentă și în pozițiile de management. Vor fi prezentate cele mai importante politici și măsuri puse în aplicare de către instituțiile europene în ceea ce privește egalitatea de gen începând cu Tratatul de la Roma (1957); Clubul Antreprenorilor Juniori – Sesiuni de lucru „Evoluția oportunităților de afaceri în Europa. La ce trebuie să ne așteptăm în continuare?” Clubul Antreprenorilor Juniori este un grup informal creat în cadrul Centrului Europe Direct Bistrița, având ca scop îmbunătățirea dezvoltării competențelor și spiritului antreprenorial în rândul tinerilor viitori antreprenori. În cadrul întâlnirii de lucru, va fi discutat impactul pe care Uniunea Europeană îl are asupra inițiativelor tinerilor din Europa, începând cu anul 1957, precum și noile oportunități pe care Parlamentul European și Comisia Europeană le pun la dispoziție pentru dezvoltarea tinerilor; Școala Europeană „Creativitate și inovare” – Trei sesiuni de informare pentru copii și elevi din școlile Bistrița-Năsăud pe următoarele teme: valorile europene, modul de viață european, cultura și istoria Uniunii, începând cu Tratatul de la Roma și până în zilele noastre, impactul aderării la Uniunea Europeană asupra poporului român, precum și oportunitățile educaționale și de mobilitate oferite de programul Erasmus și Corpul European de Solidaritate.
 • EDIC Brăila: Europa din trecut până în prezent și spre viitor – 60 de ani de la Tratatul de la Roma – Forum / prezentare pe tema nașterii Uniunii Europene, cunoscută anterior sub denumirea de Comunitatea Economică Europeană.
 • EDIC București: Uniunea Europeană – Priorități și provocări după șase decenii de existență – Evenimentul va avea loc la Biroul de Informare al Parlamentului European în România București, și va fi organizat în parteneriat cu EDIC București și structura gazdă, Institutul European din România. Oaspeții vor avea posibilitatea de a discuta despre provocările cărora Uniunea Europeană trebuie să le facă față în contextul politic actual; Europa sărbătorește: 60 de ani de la Tratatul de la Roma – Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu EDIC Vâlcea sub forma unui atelier de lucru.
 • EDIC Buzău: Tratatul de la Roma – 60 de ani – Marcarea celor mai importante date și evenimente din istoria Uniunii Europene, cu accent pe cea de-a șaizecea aniversare a Tratatului de la Roma, prin intermediul unei prezentări și al unei dezbateri
 • EDIC Comăneşti: Tratatul de la Roma – 60 de ani – Eu ce avantaje am?
 • EDIC Galaţi: Roma și astăzi – 60 de ani – dezbatere privind valorile Uniunii Europene, experiențele de viață ale cetățenilor europeni – moment artistic.
 • EDIC Gorj: „Your Europe, Your Say” („Europa ta, părerea ta”) – Cea de-a șaizecea aniversare a Tratatului de la Roma – Trei studenți de la Colegiul „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu vor reprezenta România la Bruxelles în proiectul „Your Europe, Your Say – YEYS”. După întoarcerea acasă, cei trei elevi vor lua parte la o sesiune de informare dedicată tinerilor, organizată de Europe Direct Gorj, unde vor împărtăși expreriența acumulată în Bruxelles privind acest proiect, în contextul aniversării a 60 de ani de la Tratatul de la Roma.
 • EDIC Iaşi: De la Roma la Lisabona și mai departe – concurs de eseuri dedicat tinerilor
 • EDIC Nord-Est, Piatra Neamţ: 1. Colinde de Crăciun Europene – Celebrarea aniversării a 60 de ani de Tratatul de la Roma; 2. 9 mai, Ziua Europei – Celebrarea aniversării a 60 de ani de Tratatul de la Roma – dezbateri în școli, concentrate pe beneficiile de a fi european, pe tema valorilor europene, precum: solidaritate, multiculturalitate, libertate, și ce reprezintă acestea pentru fiecare dintre noi, după zece ani de viață în UE.
 • EDIC Ploieşti: „De 10 ani, Ziua Europei este ziua noastră” – Format: concurs privind Uniunea Europeană și istoria României
 • EDIC Slatina: Cea de-a șaizecea aniversare a Tratatului de la Roma – prezentare și dezbatere dedicate studenților (evenimentul va avea loc atât în interior, cât și în exterior).

 

.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

COMISIA EUROPEANA

Parlamentul European cere Comisiei Europene să comunice cine negociază achiziția vaccinurilor în numele său și să facă publice contractele de achiziție

Published

on

© European Union, 2020/Source: EC - Audiovisual Service

Dezvoltarea, achiziționarea și distribuția vaccinurilor în UE trebuie să devină mai transparente, consideră Parlamentul European.

Într-o rezoluție adoptată cu 458 de voturi pentru, 149 împotrivă și 86 de abțineri, europarlamentarii solicită o legislație care să facă mai transparent procesul de cercetare, achiziție și distribuire a vaccinurilor COVID-19. Acest lucru ar permite instituției legislative europene să examineze în mod eficient politicile UE privind vaccinurile. În același timp, Comisia ar trebui să discute aceste politici mai deschis cu cetățenii.

Contracararea ezitării și dezinformării privind vaccinarea

Pentru a spori transparența, deputații europeni cer Comisiei să dezvăluie cine negociază achiziția vaccinurilor în numele său. Aceasta ar trebui să publice contractele de achiziție încheiate cu furnizorii de vaccinuri, inclusiv detalii privind investițiile publice și costurile vaccinurilor, și să facă publice orice potențiale încălcări ale contractului. Europarlamentari subliniază că mai multe informații ar putea ajuta la combaterea ezitărilor și dezinformării cu privire la vaccinuri, iar companiile farmaceutice ar trebui, de asemenea, să facă publice date și rapoarte ample privind studiile clinice.

Vaccinarea la nivel global

Parlamentul European dorește ca viitoarele contracte ale UE să facă vaccinurile mai disponibile în întreaga lume ca un bun public global. UE ar trebui să ajute țările din afara UE să lupte împotriva COVID-19 și să accelereze vaccinarea prin depășirea blocajelor de producție.

Companiile ar putea, de exemplu, să își transfere tehnologia (prin intermediul COVID-19 Technology Access Pool, sau C-TAP, al Organizației Mondiale a Sănătății), iar țările ar putea contribui mai mult la programul COVAX.

De asemenea, UE ar trebui să elaboreze o strategie globală și publică privind vaccinurile, care să abordeze distribuția echitabilă la nivel mondial.

Potrivit mențiunilor președintei Comisiei Europene, Uniunea Europeană va dona în următoarele luni cel puțin 500 de milioane de doze către țările vulnerabile.

”Am atins o etapă importantă în livrarea vaccinurilor COVID-19 în lume. Uniunea Europeană a exportat peste un miliard de doze de vaccin în întreaga lume, în ultimele 10 luni. Vaccinurile produse în UE au fost distribuite în peste 150 de țări de pe toate continentele – din Japonia până în Turcia, din Marea Britanie până în Noua Zeelandă, din Africa de Sud până în Brazilia. Am livrat aproximativ 87 de milioane de doze în țările cu venituri mici și mijlocii prin intermediul COVAX. În mod foarte clar, Uniunea Europeană este cel mai mare exportator de vaccinuri COVID-19. Am împărțit întotdeauna vaccinurile noastre în mod echitabil cu restul lumii. Am exportat la fel de mult cât am livrat cetățenilor UE. Într-adevăr, cel puțin fiecare al doilea vaccin produs în Europa este exportat”, a detaliat von der Leyen, amintind că mai bine de 75% dintre adulții europeni sunt complet vaccinați.

Făcând trimitere la parteneriatul încheiat cu SUA pentru facilitarea vaccinării la nivel global, președinta Comisiei Europene, face apel la implicarea celorlalte țări.

” Împreună cu președintele Biden, ne propunem o rată de vaccinare globală de 70% până anul viitor. Lucrez îndeaproape cu prim-ministrul Draghi și cu președintele Biden pentru a-i mobiliza pe liderii G20 la summitul de la Roma de săptămâna viitoare în favoarea acestui obiectiv ambițios: învingerea pandemiei l nivel global”, a completat Ursula von der Leyen.

Citiți și: 
SUA și UE au încheiat un parteneriat pentru facilitarea vaccinării la nivel mondial. Joe Biden: Vaccinarea, cel mai eficient răspuns la pandemia COVID-19

Parteneriatul UE-SUA anunțat la mijlocul lunii septembrie este construit în jurul a cinci piloni:

 • a partaja doze la nivel global în vederea creșterii ratelor de vaccinare;
 • a consolida aprovizionarea și livrarea de vaccinuri și produse terapeutice în întreaga lume;
 • a sprijini și a se coordona cu organizațiile relevante pentru livrarea de vaccinuri, lanțul frigorific, logistică și programe de imunizare;
 • a coordona investițiile în capacitatea de producție regională cu țările cu venituri mici și mijlocii inferioare;
 • a sprijini crearea unui Fond de Intermediere Financiară (FIF) până la sfârșitul anului 2021 pentru a realiza Securitatea Sanitară Globală.

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Supercomputerul de clasă mondială Discoverer, inaugurat în Bulgaria, se alătură altor două mașinării din Luxemburg și Slovenia

Published

on

© European Union

Supercomputerul de clasă mondială Discoverer al Întreprinderii Comune Europene de Calcul de Înaltă Performanță (EuroHPC JU), din Bulgaria, a fost inaugurat oficial joi, la Sofia, de comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, informează un comunicat

La ceremonie au participat, de asemenea, ministrul bulgar al economiei, Daniela Vezieva, ministrul educației și științei, profesorul Nikolay Denkov, viceprimarul Sofiei, Doncho Barbalov, și directorul executiv al EuroHPC JU, Anders Dam Jensen.

Designul Discoverer se bazează pe infrastructura tehnologică BullSequana XH2000 livrată de Atos, această nouă mașină petascale putând executa peste 4,5 Petaflops, echivalentul a 4,5 milioane de miliarde de operații pe secundă.

Finanțat printr-o investiție comună de aproximativ 11,5 milioane de euro din partea EuroHPC JU și a Republicii Bulgaria, Discoverer va oferi servicii HPC unei game largi de utilizatori din Bulgaria, din regiunea Balcanilor și din Europa. Aceste servicii vor sprijini dezvoltarea de aplicații în domeniul științific, în sectorul public și în industrie, în domenii precum sănătatea, ecologia, agricultura sau proiectarea materialelor, de exemplu pentru a sprijini descoperirea de noi medicamente, pentru a înțelege mai bine interacțiunile moleculare sau pentru a facilita simularea climatică și seismică.

Cu ajutorul EuroHPC Discoverer, Bulgaria poate stimula cercetarea și poate fi mai bine integrată în ecosistemele de inovare paneuropene. Acesta va stimula cercetările cu un volum mare de date în domenii precum medicina, industria sau securitatea. Acest nou supercomputer va ajuta utilizatorii europeni să stimuleze cercetarea și inovarea, indiferent de locul în care se află în Europa”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Discoverer se află pe locul 91 în topul TOP500 al celor mai puternice sisteme de supercomputere din lume. Performanța mașinii, situată pe teritoriul parcului științific și tehnologic bulgar Sofia Tech Park, a fost evaluată prin intermediul unor teste speciale efectuate în conformitate cu standardele și cerințele organizației neguvernamentale independente care întocmește această listă.

Accesul la resursele de calcul ale noii unități va fi gestionat în comun de Republica Bulgaria și de EuroHPC JU, proporțional cu investițiile acestora.

Compania Atos a fost selectată în urma licitației lansate în mai 2020 pentru achiziționarea, livrarea, instalarea și întreținerea unui supercomputer Petascale situat în Sofia Tech Park, Bulgaria.

Până în prezent, EuroHPC JU a inaugurat alte două supercomputere Petascale: Vega în Slovenia și MeluXina în Luxemburg. Alte două supercomputere petascale au fost achiziționate: Karolina, în Cehia și Deucalion, în Portugalia. În plus, trei supercomputere EuroHPC pre-exascale sunt în curs de realizare și vor completa în curând mașinăriile petascale: în Finlanda, Italia și  Spania.

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Summitul social tripartit: Liderii instituțiilor UE subliniază importanța partenerilor sociali în redresarea ”comună, incluzivă, bazată pe coeziune”

Published

on

©European Union, 2021

Partenerii sociali joacă un rol central în punerea în aplicare, cu succes, a planurilor naționale de redresare și reziliență și în redresarea care nu lasă pe nimeni în urmă, a fost mesajul transmis de liderii instituțiilor UE în care summitului social tripartit, a cărui temă principală a fost ”Transformarea redresării Europei într-o creștere durabilă pe termen lung, favorabilă unor locuri de muncă mai numeroase și de mai bună calitate”, potrivit unui comunicat al Consiliului European remis CaleaEuropeană.ro.

Discuțiile din cadrul reuniunii s-au concentrat în jurul a trei întrebări:

 • cum se poate realiza o redresare reușită, de durată și echitabilă din punct de vedere social și care este rolul partenerilor sociali în planurile naționale de redresare și reziliență?
 • cum să reușească dubla tranziție climatică și digitală, în condițiile menținerii prosperității, competitivității și echității sociale?
 • cum se poate asigura munca durabilă (incluzându-se competențele, politicile active în domeniul pieței forței de muncă, sistemele de securitate socială)?

”Pe măsură ce ne continuăm redresarea, trebuie să rămânem concentrați asupra tipului de viitor pe care ni-l dorim – pentru oamenii noștri, pentru economiile noastre și pentru societățile noastre. Pentru o creștere durabilă pe termen lung, care să creeze locuri de muncă mai multe și mai bune, trebuie să investim în competențe și să punem în aplicare politici active pe piața muncii. Așadar, modul în care ne vom reveni va depinde de modul în care investițiile și reformele vor contribui la o tranziție competitivă și echitabilă din punct de vedere social. Ne dorim o redresare comună, incluzivă, bazată pe coeziune. Partenerii sociali au un rol crucial în această privință. Contribuția lor a fost – și va continua să fie – esențială pentru eforturile noastre de redresare. Pachetul nostru masiv de redresare, aprobat de Consiliul European în iulie 2020, va impulsiona aceste eforturi”, a transmis președintele Consiliului European, Charles Michel.

La rândul său, președinta Comisiei Europene a subliniat că Uniunea Europeană se află acum ”într-un moment decisiv.”

”Oamenii au nevoie de competențele adecvate pentru a se adapta la schimbarea parcursului profesional și pentru a găsi noi locuri de muncă pe o piață a muncii în continuă evoluție. Acest lucru este cu atât mai important dacă dorim să realizăm o tranziție echitabilă, durabilă și favorabilă incluziunii către o economie ecologică și digitală. Ne aflăm acum într-un moment decisiv: datorită NextGenerationEU, vom avea parte de reforme cruciale și de investiții fără precedent în educație, formare, ocuparea forței de muncă și măsuri de protecție socială. Acum, mai mult ca oricând, partenerii sociali au un rol central de jucat pentru o punere în aplicare cu succes a planurilor naționale și pentru o redresare care să nu lase pe nimeni în urmă”, a explicat aceasta.

”Acest summit confirmă principiul european conform căruia dialogul social este una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene și ale statelor membre”, a subliniat, de asemenea, premierul Sloveniei, Janez Jansa, a cărui țară deține președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Acesta a amintit de Pilonul european al drepturilor sociale, un element important pentru ”consolidarea dimensiunii sociale a UE”.

”Cel de-al doilea obiectiv principal al UE, conform căruia cel puțin 60 % dintre adulți ar trebui să participe la programe de formare profesională în fiecare an, este deosebit de important. Învățarea pe tot parcursul vieții este ceea ce poate garanta că, în calitate de indivizi și de europeni, avem competențele și cunoștințele necesare pentru a ne asigura că atât tranziția verde, cât și cea digitală, chiar și în timpul redresării post-pandemice, au loc într-o societate capabilă să facă față provocărilor viitorului într-un mod durabil. În toate aceste eforturi de redresare, instituțiile UE trebuie să aibă în vedere faptul că nimeni nu trebuie să fie lăsat în urmă. Fie ca toate eforturile noastre viitoare să meargă în această direcție”, a mai spus Jansa.

Summitul social tripartit este un forum de dialog între instituțiile UE, la nivel de președinte, și partenerii sociali europeni, la cel mai înalt nivel de conducere. Summitul este coprezidat de președintele Consiliului European, de președintele Comisiei Europene și de șeful de stat sau de guvern al statului membru care asigură președinția prin rotație a Consiliului Uniunii Europene.

Printre partenerii sociali de la nivel european participanți la summit se numără:

 • BusinessEurope;
 • Confederația Europeană a Sindicatelor (CES);
 •  Asociația întreprinderilor cu servicii de interes general (SGI Europe);
 •  Asociația meșteșugarilor și a IMM-urilor din Europa  (SMEunited).

Continue Reading

Facebook

Advertisement
CONSILIUL EUROPEAN8 mins ago

Liderii europeni, îngrijorați de evoluția COVID-19 din România: Situația rămâne foarte gravă. Trebuie depășită reticența față de vaccinare

PARLAMENTUL EUROPEAN46 mins ago

Rezoluție dură a Parlamentului European împotriva puterii din Polonia: “Tribunalul Constituțional” este ilegitim. Fără bani europeni pentru guvernele care subminează valorile UE

PARLAMENTUL EUROPEAN12 hours ago

Pandora Papers: Parlamentul European solicită să se demareze anchete aprofundate

ENGLISH12 hours ago

Romania among EU countries providing free access to the fewest innovative medicines. How will HTA improve the situation

ROMÂNIA13 hours ago

România, printre țările UE care asigură acces gratuit la cele mai puține medicamente inovatoare. Cum va îmbunătăți situația noul HTA european

CONSILIUL EUROPEAN15 hours ago

Summitul UE: Ciocnirea dintre Varșovia și Bruxelles pe tema primatului dreptului european își face loc pe agendă. Angela Merkel și Emmanuel Macron fac apel la compromis și dialog

U.E.15 hours ago

Viktor Orban consideră planurile Uniunii Europene de combatere a schimbărilor climatice o „fantezie utopică care duce la creșterea prețurilor energiei”

COMISIA EUROPEANA16 hours ago

Parlamentul European cere Comisiei Europene să comunice cine negociază achiziția vaccinurilor în numele său și să facă publice contractele de achiziție

ROMÂNIA16 hours ago

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA: Ne vom adapta împreună cu România pentru a ne proteja economiile și popoarele de amenințarea cibernetică

CONSILIUL EUROPEAN17 hours ago

Klaus Iohannis participă joi și vineri la Consiliul European: Șeful statului solicită includerea energiei nucleare și a gazului pe lista investițiilor verzi și sprijinirea R. Moldova în problema gazelor și a energiei

POLITICĂ19 hours ago

Klaus Iohannis îl desemnează pe ministrul apărării Nicolae Ciucă drept candidat la funcția de prim-ministru

Marian-Jean Marinescu20 hours ago

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu speră ca ”viitorul apropiat să ne arate că Dunărea va contribui la Green Deal și la dezvoltarea economică a tuturor” statelor străbătute de acest fluviu

Cristian Bușoi23 hours ago

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie și energie din PE, atrage atenția Comisiei Europene: Companiile din România și din întrega UE au nevoie de sprijin pentru captarea metanului

Cristian Bușoi23 hours ago

Eurodeputatul Cristian Bușoi, intervenție în Parlamentul European: COP26, un moment în care să arătăm că ”Green Deal nu este doar o strategie de mediu, ci și o strategie trigger pentru o UE modernă”

Cristian Bușoi2 days ago

Criza energetică: Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru energie, cere din Parlamentul European adoptarea, cât mai repede, a ”taxonomiei pentru gazele naturale și energia nucleară”

NATO2 days ago

Klaus Iohannis l-a primit pe șeful Pentagonului: SUA sunt hotărâte să își mențină angajamentul ferm în regiunea Mării Negre și salută contribuţia majoră a României în cadrul NATO

COMISIA EUROPEANA2 days ago

Ursula von der Leyen: UE va veni la COP26 cu cel mai înalt nivel de ambiție privind accelerarea tranziției climatice. O facem pentru toate generațiile viitoare!

COMISIA EUROPEANA2 days ago

Criza energetică: Ursula von der Leyen anunță că va prezenta la începutul lui 2022 o strategie pentru dialog internațional privind domeniul energiei: UE trebuie să-și diversifice furnizorii

U.E.3 days ago

Franța face apel la ”fermitate” împotriva încercărilor Poloniei de a pune ”sub semnul întrebării proiectul european”: Tratatele noastre nu reprezintă o simplă bucată de hârtie

COMISIA EUROPEANA3 days ago

Supremația dreptului UE în Polonia: PE solicită Comisiei Europene declanșarea mecanismului de condiționalitate privind statul de drept

Team2Share

Trending