Connect with us

COMISIA EUROPEANA

Cum sărbătorește România 60 de ani de la fondarea Europei Unite: Ce evenimente vor avea loc în toată țara

Published

on

Deși mediile politic și mediatic europene sunt cuprinse de febra dezbaterilor privind viitorul Uniunii Europene post-Brexit și în contextul scenariilor din Carta Albă a Comisiei Europene, Europa se pregătește și de sărbătoare.

Pe 25 martie, la Roma, nu vor fi celebrați doar cei 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, ci șase decenii de când au fost puse bazele Europei în care astăzi trăim, o perioadă care coincide și cu cea mai lungă perioadă de pace din istoria scrisă a acestui continent.

”Tratatele de la Roma prevedeau o piață comună, în care oamenii, bunurile, serviciile și capitalul pot circula liber, creând totodată condițiile necesare pentru prosperitatea și stabilitatea cetățenilor europeni. Cu prilejul acestei aniversări, Europa se uită în urmă cu mândrie și cu speranță către viitor. Timp de 60 de ani, am construit o Uniune care promovează cooperarea pașnică, respectarea demnității umane, a libertății, democrației, egalității, precum și solidaritatea între națiunile și popoarele europene. Acum, suntem noi cei care putem construi un viitor comun mai bun pentru Europa”, este mesajul Comisiei Europene, care prefațează multiple evenimente, conferințe, dezbateri, expoziții, seri de film și recepții prilejuite de acest ceas aniversar pentru Europa Unită

Cu ocazia semnării Tratatelor de la Roma, reprezentanțele oficiale ale Comisiei Europene din țările membre și Centrele de Informare Europe Direct vor organiza diferite evenimente prin care să aducă cetățenii mai aproape de Europa, de valorile sale fondatoare și de scopurile inițiale și fundamentale: pacea și prosperitatea.

Cum sărbătorește România 60 ani de la semnarea Tratatelor de la Roma?

România va fi reprezentată la summitul UE de la Roma din 25 martie 2017 de președintele Klaus Iohannis, acolo unde își va expune viziunea pentru o Europă unită, incluzivă și solidaritate, însă nu doar atât.

Vineri, 24 martie, în ajunul summitului european de la Roma, avea loc dezbaterea ”Uniunea Europeană: priorităţi şi provocări după 6 decenii de existenţă”, eveniment organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România și la care vor participa eurodeputați români, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, ministrul Afacerilor Externe, dar și președintele Comisiei pentru Afaceri Europene în Senatul României. Evenimentul va fi transmis LIVE pe CaleaEuropeana.ro, redacția noastră urmând să transmită  va printr-o corespondență specială de la Roma și cele mai importante momente și evoluții ale unei file de istorie din cartea Europei Unite.

Citiți și Scurt istoric: Europa Unită împlinește 60 de ani – De la reconcilieri istorice într-un proiect unic în lume la Europa cu mai multe viteze

Urmăriți aici corespondența CaleaEuropeana.ro de la Roma

Totodată, Reprezentanța Comisiei Europene și Reţeaua Centrelor de Informare Europe Direct vor organiza o suită de evenimente aniversare, conform unui anunț publicat pe pagina instituției.

Lista evenimentelor organizate de Reprezentanța Comisiei Europene

 • 14 martie, ora 17.00 – Festivalul de film documentar One World Romania – proiecția unui scurtmetraj urmat de o sesiune de discuții și o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul.
 • 24 martie, ora 10 – șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea, va participa la dezbaterea cu tema „Uniunea Europeană: priorităţi şi provocări după 6 decenii de existenţă”, organizată de Biroul de Informare al Parlamentului European în România.
 •  27 martie – inaugurarea oficială a expoziției aviversare, găzduită de Institutul universitar european la Ministerul afacerilor externe, alături de ambasada Italiei.
 • 27 martie – transmiterea on-line a prezentării expoziției profesorului Varsori (Membru al comitetului științific al expoziției aniversare)
 • 30 martie – vernisajul expoziției aniversare în cadrul Târgul Internațional de Carte și Muzică – Libris Brașov.
 • 1 aprilie – dezbatere pe tema 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană în contextul aniversării a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, alături de scriitori români Adrian Buz, Tatiana Țîbuleac  și Mircea Cărtărescu) În cadrul Târgul Internațional de Carte și Muzică – Libris Brașov.
 • Începutul lunii aprilie – vernisarea expoziției aniversare la Camera de comerț din Făgăraș.
 • Lunile aprilie–mai  – Proiecții ale unor testimoniale video în cadrul evenimentului JOIA de film, la Spațiul Public European.
 • 5 mai  – organizarea unei dezbateri pe teme europene, în colaborare cu Biroul de Informare al Parlamentului European în România, într-una din universitățile din București. Vor participa și membri ai Parlamentului European dar și un comisar european. 
 • 04-11 mai – proiecția unui film tematic în cadrul Festivalului Filmului European, urmat de o sesiune de discuții și o sesiune de întrebări și răspunsuri. 
 • 09-24 mai – Tema ediției de anul acesta a Festivalului de Bandă Desenată este “Respect” și are la bază conținutul articolelor 1 și doi din Tratatul de la Lisabona. Festivalul găzduiește, totodată, mai multe sesiuni de discuții.
 • Pe parcursul anului 2017 – expoziția aniversară va fi vernisată în cinci centre EDIC din România.

Lista evenimentelor organizate de Reţeaua Centrelor de Informare Europe Direct (EDIC) din România:

 • Expoziție itinerantă, cu materiale deținute de arhiva din Florența pe tema Tratatului de la Roma. Expoziția va poposi în 12 Centre de Informare Europe Direct. În acest moment sunt deja programate activități de promovare în Centrele de Informare Europe Direct Făgăraș, Alba, Bacău, Comănești, Vâlcea, Gorj, Slatina, Timișoara, Arad, Bistrița, Baia Mare și Iași 
 • EDIC Alba Iulia:  Un eveniment care va pune în valoare expoziția menționată anterior, prin care se vor sărbători principalele realizări ale Uniunii Europene în contextul celei de-a șaizecea aniversare a Tratatului de la Roma
 • EDIC Regiunea Centru: Concurs de benzi desenate „ROandUE” – concurs de benzi desenate, care reflectă sprijinul UE și impactul celor 60 de ani ai Tratatului de la Roma. Lansarea broșurii „ROandUE”
 • EDIC Argeş: Dezbateri în licee cu privire la valorile Uniunii Europene, pe tema celor 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, și pe tema importanței diversității culturale în Europa. Ce este UE? Seminar pe tema instituțiilor europene, importanța Tratatului de la Roma și principalele sale realizări
 • EDIC BistriţaRețeaua Femeilor Antreprenori: – Provocări și obstacole – Femeile manageri de succes sunt invitate să faciliteze dialogul privind provocările și obstacolele pe care femeile antreprenor le întâlnesc în activitatea profesională curentă și în pozițiile de management. Vor fi prezentate cele mai importante politici și măsuri puse în aplicare de către instituțiile europene în ceea ce privește egalitatea de gen începând cu Tratatul de la Roma (1957); Clubul Antreprenorilor Juniori – Sesiuni de lucru „Evoluția oportunităților de afaceri în Europa. La ce trebuie să ne așteptăm în continuare?” Clubul Antreprenorilor Juniori este un grup informal creat în cadrul Centrului Europe Direct Bistrița, având ca scop îmbunătățirea dezvoltării competențelor și spiritului antreprenorial în rândul tinerilor viitori antreprenori. În cadrul întâlnirii de lucru, va fi discutat impactul pe care Uniunea Europeană îl are asupra inițiativelor tinerilor din Europa, începând cu anul 1957, precum și noile oportunități pe care Parlamentul European și Comisia Europeană le pun la dispoziție pentru dezvoltarea tinerilor; Școala Europeană „Creativitate și inovare” – Trei sesiuni de informare pentru copii și elevi din școlile Bistrița-Năsăud pe următoarele teme: valorile europene, modul de viață european, cultura și istoria Uniunii, începând cu Tratatul de la Roma și până în zilele noastre, impactul aderării la Uniunea Europeană asupra poporului român, precum și oportunitățile educaționale și de mobilitate oferite de programul Erasmus și Corpul European de Solidaritate.
 • EDIC Brăila: Europa din trecut până în prezent și spre viitor – 60 de ani de la Tratatul de la Roma – Forum / prezentare pe tema nașterii Uniunii Europene, cunoscută anterior sub denumirea de Comunitatea Economică Europeană.
 • EDIC București: Uniunea Europeană – Priorități și provocări după șase decenii de existență – Evenimentul va avea loc la Biroul de Informare al Parlamentului European în România București, și va fi organizat în parteneriat cu EDIC București și structura gazdă, Institutul European din România. Oaspeții vor avea posibilitatea de a discuta despre provocările cărora Uniunea Europeană trebuie să le facă față în contextul politic actual; Europa sărbătorește: 60 de ani de la Tratatul de la Roma – Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu EDIC Vâlcea sub forma unui atelier de lucru.
 • EDIC Buzău: Tratatul de la Roma – 60 de ani – Marcarea celor mai importante date și evenimente din istoria Uniunii Europene, cu accent pe cea de-a șaizecea aniversare a Tratatului de la Roma, prin intermediul unei prezentări și al unei dezbateri
 • EDIC Comăneşti: Tratatul de la Roma – 60 de ani – Eu ce avantaje am?
 • EDIC Galaţi: Roma și astăzi – 60 de ani – dezbatere privind valorile Uniunii Europene, experiențele de viață ale cetățenilor europeni – moment artistic.
 • EDIC Gorj: „Your Europe, Your Say” („Europa ta, părerea ta”) – Cea de-a șaizecea aniversare a Tratatului de la Roma – Trei studenți de la Colegiul „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu vor reprezenta România la Bruxelles în proiectul „Your Europe, Your Say – YEYS”. După întoarcerea acasă, cei trei elevi vor lua parte la o sesiune de informare dedicată tinerilor, organizată de Europe Direct Gorj, unde vor împărtăși expreriența acumulată în Bruxelles privind acest proiect, în contextul aniversării a 60 de ani de la Tratatul de la Roma.
 • EDIC Iaşi: De la Roma la Lisabona și mai departe – concurs de eseuri dedicat tinerilor
 • EDIC Nord-Est, Piatra Neamţ: 1. Colinde de Crăciun Europene – Celebrarea aniversării a 60 de ani de Tratatul de la Roma; 2. 9 mai, Ziua Europei – Celebrarea aniversării a 60 de ani de Tratatul de la Roma – dezbateri în școli, concentrate pe beneficiile de a fi european, pe tema valorilor europene, precum: solidaritate, multiculturalitate, libertate, și ce reprezintă acestea pentru fiecare dintre noi, după zece ani de viață în UE.
 • EDIC Ploieşti: „De 10 ani, Ziua Europei este ziua noastră” – Format: concurs privind Uniunea Europeană și istoria României
 • EDIC Slatina: Cea de-a șaizecea aniversare a Tratatului de la Roma – prezentare și dezbatere dedicate studenților (evenimentul va avea loc atât în interior, cât și în exterior).

 

.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

COMISIA EUROPEANA

Gestionarea frontierelor externe: Sistemul european de informații și autorizații de călătorie va intra în funcțiune până la sfârșitul lui 2022

Published

on

© European Union, 2011/Source: EC - Audiovisual Service

Astăzi, 3 august, intră în vigoare normele care fac ca viitorul Sistem european de informații și autorizații de călătorie (ETIAS) să fie interoperabil cu alte sisteme de informații ale UE. Acesta este un pas important către intrarea în funcțiune a ETIAS până la sfârșitul anului 2022, informează Comisia Europeană.

Odată ce ETIAS va fi în operațional, cetățenii din afara UE care călătoresc în spațiul Schengen și care sunt scutiți de obligația de a deține viză vor trebui să se înregistreze și să obțină o autorizație înainte de a călători. Sistemul va face verificări încrucișate ale călătorilor cu sistemele de informații ale UE privind securitatea internelor, frontierele și migrația înainte de călătorie, contribuind la identificarea din timp a persoanelor care pot reprezenta un risc pentru securitate sau sănătate, precum și la respectarea normelor privind migrația.

Normele care intră în vigoare astăzi detaliază modul în care ETIAS va funcționa în raport cu alte sisteme de informații ale UE pe care le va consulta în timpul controalelor, și anume Sistemul de intrare/ieșire, Sistemul de informații privind vizele, Sistemul de informații Schengen și un sistem centralizat pentru identificarea statelor membre care dețin informații de condamnare privind resortisanții din afara UE.

Crearea ETIAS face parte din activitatea în curs de desfășurare a UE în vederea instituirii unui sistem modern de gestionare a frontierelor externe și pentru a se asigura că sistemele de informații colaborează într-un mod inteligent și bine orientat. ETIAS nu va modifica țările din afara UE care sunt supuse obligativității vizelor și nici nu va introduce o nouă obligație de viză pentru resortisanții țărilor care sunt scutite de această obligație.

Cetățenii din afara UE care nu sunt scutiți de viză vor avea nevoie doar de câteva minute pentru a completa o cerere online care, în marea majoritate a cazurilor (se preconizează că va fi de peste 95%), va avea ca rezultat aprobarea automată. Procesul va fi simplu, rapid și accesibil: autorizația ETIAS va costa 7 euro, o taxă unică, și va fi valabilă timp de 3 ani și pentru intrări multiple.

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Primii bani pentru implementarea PNRR-urilor statelor membre merg în Belgia, Luxemburg și Portugalia

Published

on

© European Union, 2021/ Source: EC - Audiovisual Service

Comisia Europeană a dat drumul astăzi, 3 august, primei tranșe de bani aferente prefinanțărilor în procent de 13% din totalul planului național de redresare și reziliență al Belgiei, Luxemburg-ului și al Portugaliei, însumând aproximativ 3 miliarde de euro.

Astfel, Belgia primește 770 milioane de euro din cele 5,9 miliarde prevăzute pentru redresare, Luxemburg 12,1 milioane de euro din totalul de 93,4, iar Portugalia 2,2 mld de euro din finanțarea totală de 16,6 miliarde de euro.

Aceste plăți vor contribui la demararea punerii în aplicare a măsurilor cruciale de investiții și de reformă prezentate în planul de redresare și de reziliență al Luxemburgului.

Comisia va autoriza plățile ulterioare în funcție de implementarea investițiilor și reformelor prevăzute în planul de redresare și de reziliență al fiecărui stat membre. 

Plățile de astăzi au fost posibile datorită implementării recente și cu succes a primelor operațiuni de împrumut în cadrul NextGenerationEU. Până la sfârșitul anului, Comisia intenționează să mobilizeze până la un total de 80 miliarde de euro în fonduri pe termen lung, care vor fi completate de obligațiuni UE pe termen scurt, pentru a finanța primele plăți planificate către statele membre în cadrul NextGenerationEU.

În cadrul NextGenerationEU, MRR va furniza 723,8 miliarde EUR (în prețuri curente) pentru a sprijini investițiile și reformele în toate statele membre. Planul de la Luxemburg face parte din răspunsul fără precedent al UE pentru a ieși mai puternică din criza COVID-19, promovând tranziția ecologică și digitală și consolidând reziliența și coeziunea societăților noastre.

Până în acest moment, Executivul European a aprobat 18 planuri de redresare și reziliență, după cum urmează: Portugalia, Spania, Grecia, Danemarca, Luxemburg,  Austria, Slovacia, Letonia, Germania, Italia, Belgia, Franța, Slovenia, Lituania, Cipru, Croația, Irlanda și Cehia.

De asemenea, miniștrii economiei și finanțelor din UE au adoptat pe 13 iulie prima serie de decizii de punere în aplicare ale Consiliului privind aprobarea planurilor naționale de redresare și de reziliență pentru 12 din cele 17 state membre, potrivit unui comunicat. Astfel, Austria, Belgia, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Luxemburg, Portugalia, Slovacia și Spania au primit undă verde pentru utilizarea fondurilor UE pentru redresare și reziliență în vederea stimulării economiilor lor și a recuperării în urma consecințelor COVID-19. Adoptarea deciziilor de punere în aplicare ale Consiliului privind aprobarea planurilor permite statelor membre să semneze acorduri de grant și de împrumut care vor facilita o prefinanțare de până la 13%.

Planurile trimise de Slovenia, Cipru, Croaţia, Lituania, Irlanda și Cehia, care au fost aprobate după 1 iulie, urmează să fie analizate de miniştrii finanţelor în următoarele săptămâni.

În ceea ce privește RomâniaPNRR ar putea fi aprobat de Comisia Europeană în luna septembrie, în urma unei etape de clarificăridupă ce Executivul european a aprobat solicitarea țării noastre de a prelungi perioada de evaluare.

Documentul transmis la 31 mai și publicat la 2 iunie cuprinde proiecte în valoare de 29,2 miliarde de euro, din banii alocaţi urmând a fi finanţate cu sume mari trei sectoare importante: Transporturi – 6,7 miliarde de euro, Educaţia – 3,6 miliarde de euro şi Sănătatea – 2,4 miliarde de euro.

Citiți și Premierul Florin Cîțu: Ținta mea este să avem PNRR-ul aprobat în jur de 15 septembrie

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Comisia Europeană lansează apeluri în valoare de 12 milioane de euro pentru sprijinirea presei și a sferei publice din UE

Published

on

© European Union, 2015/ Source: EC - Audiovisual Service

Comisia Europeană a publicat patru noi cereri de propuneri menite să stimuleze o sferă publică dinamică și diversă și să promoveze accesul cetățenilor la informații de încredere în întreaga UE, potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Unul dintre apeluri va sprijini conținutul mediatic multilingv privind chestiunile UE prin intermediul platformelor digitale, în timp ce celălalt vizează creșterea producției de conținut în acest domeniu prin intermediul unei rețele de posturi de radio.

În plus, un proiect-pilot va sprijini rețelele media de tineret care produc conținut de actualitate care provoacă la reflecție prin intermediul formatelor și evenimentelor din social media.

În fine, o acțiune pregătitoare pentru platformele media urmărește să îmbunătățească accesul cetățenilor la informații de încredere, implicând radiodifuzori și editori.

Împreună, cererile de propuneri reprezintă aproape 12 milioane de euro sub formă de finanțare din partea UE. Toate proiectele finanțate vor funcționa în condiții de independență editorială deplină.

Vicepreședintele pentru valori și transparență, Věra Jourová, a declarat următoarele:

“Pandemia a demonstrat rolul-cheie al mass-media în informarea noastră, dar a subminat și situația economică a sectorului. Ne mărim și diversificăm sursele de finanțare la nivel european, oferind noi oportunități, instrumente și asistență. Ne așteptăm ca statele membre să facă același lucru, respectând pe deplin independența mass-media.”

Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a adăugat:

“Sectorul media de știri a fost grav afectat de provocările pandemiei, sporirea rezilienței sale și stimularea inovării fiind acum mai importante ca niciodată. Prin astfel de inițiative continuăm să promovăm și să apărăm un ecosistem mediatic liber și pluralist, punând în centrul atenției tineretul european, precum și colaborarea, pentru a ajuta oamenii să compare puncte de vedere diferite dincolo de frontiere.”

Noile apeluri se bazează pe alte două lansate recent pentru a sprijini sectorul media de știri: un apel privind parteneriatele în domeniul jurnalismului pentru a încuraja colaborarea sectorială și transfrontalieră între organizațiile europene din domeniul media de știri, în cadrul noului program Europa Creativă, și un apel finanțat prin programul Orizont Europa, care sprijină proiectele axate pe inovare pentru mass-media.

Aceste inițiative fac parte dintr-un efort mai amplu de sprijinire a unui cadru mediatic liber, stabil și pluralist în întreaga UE, așa cum s-a anunțat în Planul de acțiune european pentru democrație și în Planul de acțiune privind mass-media și audiovizualul.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Corina Crețu15 mins ago

Corina Crețu atenționează: 50% din fondurile alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare sunt încă necheltuite. Ele pot fi accesate până în 2023

U.E.22 mins ago

Jumătate din populația UE a fost imunizată complet împotriva COVID-19. România, printre țările membre cu cea mai scăzută rată de vaccinare

NATO26 mins ago

NATO a furnizat materiale medicale și echipamente pentru forțele afgane angajate în lupte împotriva talibanilor: Situația de securitate din Afganistan rămâne una extrem de dificilă

SUA52 mins ago

Joe Biden promite că SUA vor fi „arsenalul de vaccinuri” al lumii în lupta cu COVID-19

U.E.1 hour ago

Bogdan Aurescu, convorbire telefonică cu Josep Borrell: UE este solidară cu România după atacul asupra navei petroliere “Mercer Street”

U.E.1 hour ago

Ministrul german de finanțe, Olaf Scholz: După inundațiile majore, efortul total de reconstrucție al Germaniei va costa peste șase miliarde de euro

SUA2 hours ago

Ursula von der Leyen cere Statelor Unite să ridice cât mai curând posibil interdicția de intrare pe teritoriul lor a călătorilor europeni

Corina Crețu18 hours ago

Fonduri UE 2021-2027: Corina Crețu atenționează că România “a pierdut startul” și solicită Guvernului transparență privind negocierile pentru Acordul de Parteneriat cu Comisia Europeană

COMISIA EUROPEANA19 hours ago

Gestionarea frontierelor externe: Sistemul european de informații și autorizații de călătorie va intra în funcțiune până la sfârșitul lui 2022

U.E.19 hours ago

UE condamnă atacul asupra petrolierului Mercer Street și face apel la ”evitarea oricărei acțiuni dăunătoare pentru pacea în regiune”: Circumstanţele trebuie clarificate

ROMÂNIA2 days ago

Primele 5000 de cărți electronice de identitate vor fi emise de MAI în cadrul unui proiect-pilot din Cluj-Napoca

COMISIA EUROPEANA2 weeks ago

Comisarul european Janez Lenarcic îi răspunde premierului sloven, care l-a acuzat că acționează împotriva intereselor țării sale: Prejudiciile sunt provocate de cei care subminează statul de drept

INTERNAȚIONAL2 weeks ago

Emmanuel Macron, aflat la Tokyo pentru Jocurile Olimpice, a discutat cu premierul japonez despre lupta împotriva schimbărilor climatice și despre o regiune ”indo-pacifică liberă”

REPUBLICA MOLDOVA2 weeks ago

Republica Moldova: Bogdan Aurescu a anunțat un nou sprijin de 300.000 euro pentru societatea civilă și presa independentă

REPUBLICA MOLDOVA2 weeks ago

Vizita lui Bogdan Aurescu la Chișinău: România va fi mereu alături de Maia Sandu. R. Moldova poate deveni un model de orientare pro-europeană în vecinătatea estică a UE

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Florin Cîțu apreciază că viteza cu care România va face tranziția la o economie verde va fi diferită de cea a altor țări UE: Partenerii europeni trebuie să ne sprijine mai mult

IMAGINEA ZILEI2 weeks ago

IMAGINEA ZILEI Militari ai Forțelor Aeriene SUA ajută localnicii afectați de inundațiile devastatoare din Germania

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Florin Cîțu: Se vor construi trei centre de mari arși la București, Timișoara și Târgu Mureș. Finanțarea se va face printr-un program cu Banca Mondială

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Florin Cîțu: Recunoștință și respect față de militarii români care au participat la acțiunile din Afganistan. Sunt eroi ai României

ROMÂNIA2 weeks ago

România: CE constată o îmbunătățire a cadrului general privind situația statului de drept în 2021, dar subliniază necesitatea desființării SIIJ și modificarea codurilor penale

Team2Share

Trending