Cum vad europenii masinile Dacia

DACIA LOGANDacia a reusit, in ultimul an, sa-si creasca vanzarile, impresionand europeni prin raportul foarte bun calitate-pret, arată Ziare.com.

Avand in vedere ca fiabilitatea devine un factor din ce in ce mai important pentru cei care isi doresc sa cumpere o masina, institutul spaniol Organizacion de Consumidores y Usuarios (OCU) a realizat un studiu pe un esantion de 30.000 de soferi, pentru a afla care sunt cele mai fiabile modele de masini.

In consecinta, cea mai fiabila marca auto a fost numita Honda, fiind urmata de Toyota.

In spatele celor doi producatori japonezi se afla compania Dacia din Romania, subsidiara grupuluiRenault, noteaza publicatia El Economista, potrivit Ziare.com.

In clasamentul celor mai fiabile masini mai este inclusa si Mazda. In schimb, la polul opus se plaseaza Smart, Land Rover si Alfa Romeo, masini care au cele mai mari sanse sa fie implicate intr-un accident, conform OCU.

Francezii lauda Dacia

Presa franceza a laudat raportul calitate-pret al noului model Dacia Duster.

Publicatia France Antilles noteaza ca producatorul roman s-a descurcat de minune cu facelift-ul, asa ca este un succesor bun pentru automobilul care s-a vandut in peste 800.000 de unitati in toata lumea.

“Poti sa fii mandru atunci cand conduci Dacia Duster, campionul printre SUV-uri in ceea ce priveste raportul calitate-pret”, se arata in articol.

Dacia Duster, extrem de competitiva

Francezii au aratat si ca Dacia Duster este o masina extrem de competitiva, avand in vedere ca are cel mai redus cost real de utilizare.

dacia competitiv

Vanzarile Dacia pe pietele externe

Vanzarile Dacia in afara Romaniei au inregistrat in 2013 un nou record, cu peste 404.000 de unitati comercializate, potrivit informatiilor producatorului auto roman furnizate Ziare.com.

In conditiile unei piete europene anemice, in regres cu 1,7% fata de anul 2012, marca romaneasca a inregistrat un avans al livrarilor de 25,9%. In total, peste 290.000 de vehicule Dacia au fost inmatriculate in 2013 pe pietele din Europa, ceea ce corespunde unei cote de piata de 2,11%.

Vanzarile au explodat in Romania si UE 

In clasamentul vanzarilor pe tari (in afara de Romania), prima pozitie ramane in continuare ocupata de Franta, cu aproape 94.000 de unitati si o cota de piata de 4,3%.

Germania ocupa a doua treapta a clasamentului, cu peste 47.000 de unitati si o cota de piata de 1,5%.

In Spania, care a cunoscut o crestere de 80% a vanzarilor Dacia, Sandero figureaza pe primul loc in topul modelelor cele mai vandute catre persoane fizice.

In Marea Britanie, unde livrarile au inceput in 2013 cu o gama limitata la doua modele (Duster si Sandero), Dacia a reusit sa comercializeze peste 17.000 de vehicule, ceea ce plaseaza Regatul Unit pe locul al optulea in clasamentul tarilor de destinatie a marcii.

In Romania, Dacia a reusit sa-si sporeasca cu 12,4% volumul vanzarilor, pana la 24.890 de unitati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.