Connect with us

Cristian Bușoi

EXCLUSIV Cum vrea UE să rezolve rapid accesul la noile tratamente. Interviu cu europarlamentarul PNL/PPE Cristian Bușoi, fost șef al CNAS

Published

on

România riscă sancțiuni din partea Comisiei Europene. De data aceasta, țara noastră riscă să intre în vizorul forului european din cauza timpului prea lung de stabilire a prețurilor noilor medicamente și de introducerea acestora pe lista de compensate. În Parlamentul European se lucrează la reviziurea Directivei de stabilire a prețurilor medicamentelor noi și termenelor până la care un stat membru trebuie să anunțe dacă includ un nou medicament pe lista de compensate sau nu. În România se lucrează de multe luni la revizuirea listei, după ce timp de șase ani nu s-a produs nicio schimbare în acest sens.

Detalii despre acest subiect și alte proiecte din Comisia de Mediu și Sănătate a Parlamentului European puteți afla din interviul cu europarlamentarul PNL/PPE, Cristian Bușoi, acordat în exclusivitate pentru caleaeuropeana.ro.

cristian busoi _FP05690

–          Care sunt prioritățile din Comisia de Sănătate a Parlamentului European?

–          În Comisia de Mediu și Sănătate a Parlamentului European sunt, în acest moment, în dezbatere proiecte care sunt relevante pentru domeniul Sănătății. În primul rând, trebuie încheiate negocierile în ceea ce privește dispozitivele medicale și dispozitivele medicale in vitro. Apoi există un raport în care eu sunt raportor din umbră din partea grupului PPE pe rezistența antimicrobiană, care este un subiect de reflecție important la nivelul Uniunii Europene și cum putem lupta împotriva rezistenței microbiene. Încă nu a fost dezbătut acest raport. Și sigur este dezbaterea foarte importantă care vine din mandatul trecut.  În vremea mandatului trecut, am făcut raportul pentru Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorului, iar acum sunt raportor din umbră din partea PPE, privind transparența în stabilirea prețurilor la medicamente și includerea lor în lista de medicamente compensate și gratuite, care este de relevanță și pentru pacienții din România.

–          Ce înseamnă această transparență în stabilirea prețurilor medicamentelor?

–          Există deja o Directivă în vigoare care stabilește termenele până la care un stat membru trebuie să fixeze prețul și, de asemenea, termenele până la care ar trebui să răspundă dacă include sau nu un medicament pe lista de compensate și gratuite. Directiva veche nu stabilește nici sancțiuni, termenele sunt foarte lungi, de aceea, s-a încercat o revizuire a Directivei în care termenele s-au scurtat foarte mult: pentru medicamentele generice, 30 de zile, de exemplu, pentru cele originale, puțin mai mult și, de asemenea, statele membre sunt obligate să notifice în permanență Comisia Europeană, în ceea ce privește motivele pentru care nu aplică Directiva sau nu include un medicament sau altul pe lista de compensare. Deși Parlamentul a adoptat propunerea de Directivă, din păcate statele membre în Consiliu au blocat-o.

–          Cum ar ajuta pacientul din România această Directivă?

–          Chiar dacă statele membre vor avea în continuare toată puterea de decizie, fiind vorba de termene tot mai scurte de anumite sancțiuni, de necesitatea de a notifica in prealabil Comisia Europeană, cred că ar îmbunătăți situația și în România, unde lista de medicamente compensate, în mod esențial, nu s-a schimbat de foarte mult timp. S-au adăugat câteva medicamente orfane (medicamente pentru boli rare, n.r.), dar insuficient pentru nevoile pacienților. 

–          Care este decalajul accesului pacienților români la noile terapii comparativ cu alță pacienți din spațiul Uniunii Europeane? 

–          Atâta timp cât lista de medicamente compensate și gratuite nu s-a actualizat în mod substanțial din 2008, există o barieră importantă pentru tratamente inovatoare care sunt deja obișnuință în multe dintre țările europene. Sigur că s-au adăugat câteva medicamente așa numit orfane care nu au alte alternative terapeutice, dar marile probleme nu s-au rezolvat. În domeniul oncologiei, încă există arii în care medicamente de ultimă generație nu sunt disponibile în România. Cele mai cunoscute cazuri sunt cele din domeniul cancerului de piele, melanomului, hepatita C încă tratăm cu dubla terapie. În România nu a existat până acum tripla terapie cu compensare de la Casă. Plus că, de curând, la Londra, s-a aprobat medicația Interferon-free și sigur că e o discuție cu privire la ce vom face în cazul hepatitei C. Sunt și câteva boli cardiovasculare și medicamente pentru bolile cardiovasculare care așteaptă intrarea pe listă. Sunt medicamente inovative și care până acum nu au fost accesibile pacienților din România.

–          Ce înseamnă această terapie Interferon-free?

–          Sunt două molecule descoperite de două companii mari farmaceutice. Este vorba despre o terapie orală, se ia timp de câteva săptămâni, are rată de succes de peste 90% și nu are niciun fel de efect advers al interferonului. Înlocuiește terapiile vechi, însă, din păcate, în acest moment, prețul care se vehiculează este de peste 80.000 de euro pe terapie, ceea ce vă dați seama, pentru orice bolnav din România este aproape imposibil. Sigur că nu acesta trebuie să fie prețul pe care îl plătește sistemul de sănătate. Există posibilitatea de a se negocia pe contracte de tip cost-volum și de a obține o negociere foarte bună. De asemenea, există și la nivel european o inițiativă de a se face o negociere pentru toate țările europene de către Comisia Europeană sau chiar o procedură de achiziție centralizată la nivel european. Franța a luat inițiativa de a face această negociere europeană, deocamdată, sunt discuții care nu s-au finalizat.

–          Ca membru al Comisiei de Mediu și Sănătate, ce proiecte aveți?

–          Urmăresc și raportul în ceea ce privește rezistența antimicrobiană. De asemenea, sunt președintele unui grup informal de europarlamentari, denumit „Friends of the Liver” și ne preocupă foarte mult cum putem găsi metode mai bune de a lupta împotriva bolilor hepatice. Hepatitele B și C, mai ales, că sunt foarte răspândite în România și reprezintă pentru mine o prioritate. De asemenea, sunt foarte activ în ceea ce privește inițiativele de e-health, bolile cardiovasculare, în mandatul trecut, fiind președintele “Grupului Inimii”.

–          Ce presupune raportul pentru rezistență antimicrobiană?

–          Abuzul de a lua antibiotice fără prescripție medicului sau uneori felul în care anumiți medici prescriu în exces antibiotice reprezintă o cauză importantă pentru care pentru multe antibiotice s-a dezvoltat rezistență microbiană, sunt și chestiuni legate de antibioticele în sine. Toate aceste cauze vor fi analizate. Vom face un apel către statele membre să îmbunătățească situația. Aici chestiunea este strict de campanie de informare a pacienților, ghiduri terapeutice foarte clare care trebuie să fie respectate  și care trebuie să precizeze foarte clar în ce condiții specifice se recurge la antibiotic.

–          De la 1 februarie, în sistemul sanitar românesc trebuie să demareze utilizarea cardului național de asigurat. Ce efecte ar putea avea?

–          Cardul de sănătate este un proiect esențial, strategic pentru sistemul de sănătate din România. El va reduce aproape de zero frauda pentru că nu vor mai fi posibile rețetele false, investigațiile de laborator false, consultațiile care nu au avut în spate un pacient, pentru că nu se vor mai plăti servicii medicale dacă nu se va valida acel serviciu cu cardul de sănătate care este personal, în cititorul medicului, farmaciei, laboratorului, centrului de imagistică respectiv. Trebuie ca în perioada următoare să existe o decizie fermă, ca de la o anumită dată, eventual, o dată cu intrarea în vigoare a noului contract cadru, să nu se mai valideze, să nu se mai plătească servicii medicale dacă nu a existat cardul care să asigure că acel serviciu s-a făcut în practică. Cardul trebuie să devină obligatoriu și trebuie ca toate serviciile medicale să fie plătite, doar dacă s-au validat prin intermediul cardului de sănătate. 

Cristian Bușoi este deputat în Parlamentul European din partea PNL din 2007, el fiind reales și la scrutinele din 2009 și 2014. Actualmente face parte din Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară, fiind și membru supleant în Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorului. În perioada iunie 2013-februarie 2014 a deținut funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Cristian Bușoi a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF Carol Davila București, iar în 2010, și-a luat doctoratul în Sănătate Publică și Management Sanitar la UMF din Timișoara. 

 

 

 

.

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: MEDICAMENTE COMPENSATE. Lista medicamentelor compensate si PRETUL medicamentelor compensate provoaca tensiuni intre Romania si Comisia Europeana | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cristian Bușoi

Eurodeputatul Cristian Bușoi, mesaj de Ziua Națională a României: Să privim cu optimism în față și să avem încredere în forța noastră, a tuturor

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE) are convingerea că vom depăși momentele grele mai repede dacă vom fi ”uniți, umăr la umăr”.

Într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Naționale a României, europarlamentarul a subliniat că ”suntem o națiune puternică, care a dovedit de-a lungul istoriei că face față cu bine provocărilor grele.”

”Ziua Națională din acest an ne găsește, din nou, într-o situație dificilă, într-o luptă cu o pandemie care fură vieți, dar și cu o criză energetică apăsătoare. Sunt momente grele peste care sperăm să le depășim cât mai repede, uniți, umăr la umăr. Am convingerea că vom trece cu bine peste aceste încercări și că vom fi mai puternici, mai solidari. Să privim cu optimism în față și să avem încredere în forța noastră, a tuturor”, a precizat Bușoi.

Începând cu 1990, România serbează la 1 decembrie Ziua Națională. 

Ziua de 1 Decembrie 1918, ziua în care Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a adoptat Rezoluția de Unire cu România, a însemnat sfârșitul procesului de desăvârșire a unității naționale românești început în acel an, 1918, prin actul unirii Basarabiei cu România, adoptat de Sfatul Țării din Chișinău, la 27 martie/9 aprilie, și continuat prin actul unirii Bucovinei cu Patria Mamă, adoptat de Congresul General al Bucovinei, la Cernăuți, la 15/28 noiembrie.

Marea Unire s-a înfăptuit așadar, atât ca urmare a unei conjuncturi politice internaționale favorabile, marcate de principiul wilsonian al naționalităților și de efervescență a mișcărilor de eliberare națională și socială, cât și a curajului și eroismului soldaților și ofițerilor români pe câmpurile de luptă ale Primului Război Mondial și nu în ultimul rând, al determinării manifestate de clasa politică românească și a societății românești din teritoriile străine, vremelnic ocupate.

Continue Reading

Cristian Bușoi

Cristian Bușoi, responsabilul PE pentru relația cu EMA: Agenția Europeană a Medicamentelor are nevoie de mai mult personal și de finanțare continuă pentru a face față provocărilor de sănătate

Published

on

© Cristian Bușoi / Facebook

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) are nevoie de mai mult personal și de finanțare continuă pentru a face față provocărilor de sănătate, a transmis marți eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), responsabil al Parlamentului European pentru relația cu EMA,  în urma unei întrevederi cu directorul executiv al Agenției, dr. Emer Cooke. 

„Directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentelor, Emer Cooke, a fost invitata noastră la Comisia pentru Sănătate din Parlamentul European. În calitate de responsabil al Parlamentului în relația cu Agenția am sprijinit mandatul extins al EMA cu un set cuprinzător de măsuri care să permită Agenției o reformă serioasă, dar care presupune și mai multă muncă. În acest context, care presupune responsabilități legate de lupta împotriva COVID-19, plus nevoia ca din ianuarie 2022 să implementeze legislația privind studiile clinice și HTA, am întrebat-o pe dr. Emer Cooke cum va face față EMA noilor sarcini și dacă există suficient personal pentru acestea”, a scris deputatul european, pe Facebook.

 

În ceea ce privește tratamentul împotriva COVID-19, Cristian Bușoi a amintit că EMA a autorizat recent mai multe terapii, care pot fi administrare în sistem ambulator, și lucrează în continuare pentru a da undă verde și altor antivirale orale.

„Acest lucru ne dă speranța că în curând vom putea preveni spitalizarea unor pacienți și vom reduce astfel presiunea de pe unitățile medicale care sunt la limită din cauza numărului mare de pacienți cu COVID-19. Ce putem face însă pentru a ne asigura că revizuirile și autorizațiile condiționare de introducere pe piață a acestor terapii țin seama de întregul ansamblu de dovezi disponibile?”, a subliniat acesta. 

Emer Cooke i-a răspuns eurodeputatului că EMA este supusă într-adevăr unei presiuni foarte mari. „Ca să facem față avem nevoie de ajutor”, a spus Cooke.

„Am un personal deosebit de motivat, dar a trebuit să prioritizăm munca legată de COVID-19. Oamenii lucrează non stop. De fiecare dată când credem că am ajuns la finalul unui val, vine deja și o nouă provocare. Avem nevoie de resurse umane suplimentare, trebuie să facem muncă nu doar pentru a depăși criza COVID-19, ci și pentru protejarea datelor personale, publicarea datelor clinice și să luăm deciziile corecte privind confidențialitatea datelor. Am fost dezamăgiți de faptul că cele 20 de posturi pe care le-am solicitat pentru Programul nostru în 2022 nu au fost acceptate. Avem nevoie de posturi în plus, de personal în plus pentru a ne desfășura munca. Avem nevoie în același timp și de flexibilitate pentru a le permite unora dintre colegi să se odihnească”, a subliniat directorul EMA în răspunsul pe care i l-a oferit lui Cristian Bușoi în cadrul ședinței Comisiei ENVI.

Cât despre exercițiul de transparență pe care ar trebui să îl facă EMA, Emer Cooke i-a spus europarlamentarului că Agenția și-a luat angajamente de transparență pentru toate vaccinurile și tratamentele COVID.

„Am publicat datele testelor clinice foarte repede, imediat după autorizare și vom continua să o facem. Acesta este un domeniu unde nu avem suficiente resurse. Să facem așa ceva pentru fiecare produs nu avem suficient personal, însă pentru terapiile anti COVID-19 am publicat datele pe care s-au bazat autorizațiile”, a spus ea.

Tot în cadrul dezbaterilor de marți de la Comisia ENVI, directorul Agenției a subliniat că lucrează îndeaproape cu industria pentru vaccinuri eficiente și sigure care să răspundă inclusiv mutațiilor recente ale virusului SARS COV 2.

„Într-o întâlnire oficială privată care a avut loc după dezbaterea din Comisie, am subliniat nevoia ca România prin experții Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale să aibă o implicare mai puternică în activitatea EMA și am asigurat-o pe dr. Emer Cooke de sprijinul meu în calitate de președinte al Comisiei ITRE și responsabil al Parlamentului European în relația cu EMA pentru ca Agenția să beneficieze de finanțarea de care are nevoie pentru a funcționa fără sincope în beneficiul tuturor cetățenilor europeni”, a conchis Cristian Bușoi.


Având în vedere numărul tot mai mare de cazuri de COVID-19 în UE și preocupările ridicate de o nouă variantă, membrii Comisiei pentru sănătate au axat dezbaterea de marți pe vaccinurile COVID-19, pe evoluțiile recente în domeniul terapiei COVID-19 și pe capacitatea Agenției de a face față provocărilor actuale și viitoare, informează Parlamentul European, printr-un comunicat

Emer Cooke i-a asigurat pe deputați că EMA este pregătită să facă față provocărilor actuale generate de pandemie. Vaccinurile existente au rămas eficiente până în prezent, studiile arătând că o doză suplimentară sau un rapel asigură o „imunitate extinsă”, a spus ea.

În cazul în care se ia o decizie științifică de a le adapta, Agenția dispune deja de orientări pentru producătorii care intenționează să modifice vaccinurile pentru a aborda variantele. De asemenea, Agenția dispune de un cadru juridic pentru a autoriza mai rapid vaccinurile adaptate. Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană ar putea aproba vaccinurile adaptate pentru a viza noile variante în termen de de 3-4 luni, dacă este necesar. 

Continue Reading

Cristian Bușoi

Cristian Bușoi, președintele Intergrupului de Luptă împotriva Cancerului din PE, pledează pentru oncologie personalizată: Suntem datori să le oferim pacienților o viață lungă și îngrijire de calitate

Published

on

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Intergrupului de Luptă împotriva Cancerului din Parlamentul European, pledează pentru oncologie personalizată.

Acesta a participat luni la dezbaterea internă, care a reunit reprezentanți ai Comisiei Europene, pacienți și reprezentanți ai industriei am discutat despre progresele pe care le-au făcut țările UE în acest domeniu, provocările pe care trebuie să le depășim și soluțiile pe care le avem.

Acesta a amintit că Uniunea Europeană și-a asumat lupta împotriva cancerului și a acordat acesteia o finanțare fără precedent în Europa, nu doar prin planul european de luptă împotriva acestei boli în valoare de 4 miliarde de eruo, dar și prin programul EU4Helath și Orizont Europa.

”Mai departe avem nevoie de cercetători, medici și industrie care să lucreze împreună alături și pentru pacienți, dar și de bugetarea adecvată a cercetării. Finanțarea cercetării la nivelul UE reprezintă doar aproximativ 10% din investiția totală în cercetarea biomedicală din Europa. Prea puțin pentru nevoile curente, iar acest lucru trebuie să se schimbe”, a tras un semnal de alarmă Bușoi.

Eurodeputatul a explicat că Parteneriatul pentru Medicină Personalizată, care va fi stabilit în 2023 în cadrul Orizont Europa, va evidenția ”prioritățile pentru cercetare și educație, va sprijini proiecte de cercetare și va face recomandări pentru o mai bună integrare a medicinei personalizate în practica clinică.”

”Noi proiecte de colaborare în calculul de înaltă performanță și inteligența artificială sunt și ele anunțate de Executivul european pentru a sprijini deciziile de tratament și a promova medicina personalizată. Un registru al inegalităților de cancer care va identifica disparitățile și inegalitățile în îngrijirea cancerului între statele membre și regiuni este de asemena în plan și sunt un susținător al acestuia. O mai bună cooperare între statele membre, dar și la nivel regional și local este în același timp esențială și va asigura valoare adăugată pentru politicile de sănătate inovatoare și durabile”, a subliniat Cristian Bușoi.

În încheiere, președintele Intergrupului de Luptă împotriva Cancerului a subliniat că ”suntem, așadar, datori să protejăm ceea ce funcționează și să reparăm acolo unde există erori pentru ca pacienții cu cancer să aibă șanse mai mari la o viață lungă și îngrijire de calitate.”

Emblematicul program al Uniunii Europene EU4Helath, un pilon al Uniunii Sănătății, a intrat în vigoare la 26 martie, după ce a primit avizul pozitiv din partea Consiliului Uniunii Europene, la 17 martie, și din partea Parlamentului European, la 9 martie.

Acesta este pus în aplicare de noua Agenție Executivă pentru domeniile Sănătății și Digital, a cărei activitate a început la 1 aprilie. 

Cu un buget de 5,1 miliarde de euro, EU4Health va contribui la consolidarea rezilienței sistemelor de sănătate, urmărind, în egală măsură, să asigure un nivel ridicat de protecție a sănătății umane în toate politicile și activitățile Uniunii, în conformitate cu abordarea ”O singură sănătate” (One Health).

Propus de Comisie la 28 mai 2020, programul este răspunsul UE la pandemia de COVID-19, care a avut un impact major asupra personalului medical, a pacienților și a sistemelor de sănătate din Uniune.

”UE pentru sănătate” este, din punct de vedere financiar, cel mai mare program al UE în domeniul sănătății și va oferi finanțare țărilor UE, organizațiilor din domeniul sănătății și ONG-urilor.

Programul ”UE pentru sănătate” își propune:

  • să îmbunătățească și să promoveze sănătatea în Uniune;
  • să protejeze cetățenii Uniunii împotriva amenințărilor transfrontaliere grave la adresa sănătății;
  • să amelioreze disponibilitatea, accesibilitatea și caracterului abordabil al medicamentelor, al dispozitivelor medicale și al produselor relevante în situații de criză;
  • să consolideze sistemele de sănătate, reziliența acestora și utilizarea eficientă a resurselor.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
NATO2 mins ago

Directorul SRI, vizită în SUA și la Bruxelles pe fondul “amplificării măsurilor de securitate pentru România și flancul estic NATO”. Eduard Hellvig s-a întâlnit cu directorii CIA și FBI

COMISIA EUROPEANA11 mins ago

Ursula von der Leyen, mesaj în limba română după plata primei tranșe din PNRR: Cuvântul cheie este implementarea. Suntem alături de România

CONSILIUL UE16 mins ago

Consiliul UE a adoptat noua PAC, o politică agricolă mai echitabilă, mai ecologică și bazată mai mult pe performanță pentru perioada 2023-2027

COMISIA EUROPEANA30 mins ago

Raport al Comisiei Europene: România a avut în 2019 cel mai mare deficit de încasare a TVA, înregistrând o pierdere de 34,9 % din veniturile din TVA

COMISIA EUROPEANA32 mins ago

Procedura de infringement: Comisia Europeană îndeamnă România să transpună Directiva privind eficiența energetică în ordinea juridică națională

COMISIA EUROPEANA1 hour ago

Infringement: România, vizată de CE pentru că nu a pus în aplicare normele UE privind „testul de proporționalitate” anterior adoptării unor noi reglementări referitoare la profesii

COMISIA EUROPEANA1 hour ago

Comisia Europeană a deschis proceduri de infringement împotriva României pentru neamenajarea spațiului maritim, încălcarea normelor privind calificările profesionale și denunțarea tratatelor bilaterale de investiții

COMISIA EUROPEANA1 hour ago

Procedura de infringement: Comisia Europeană îndeamnă România și alte șapte țări membre să transpună normele UE de combatere a fraudei împotriva bugetului Uniunii Europene

ROMÂNIA2 hours ago

Schimb de replici România – Rusia la OSCE: Bogdan Aurescu califică drept “eronată” poziția lui Serghei Lavrov conform căreia sistemul antirachetă al NATO din România poate fi folosit pentru lovituri ofensive

COMISIA EUROPEANA2 hours ago

Comisia Europeană trimite România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru nerespectarea legislației UE privind aerul curat și emisiile industriale

ROMÂNIA1 day ago

Klaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

MAREA BRITANIE1 day ago

Ziua Națională a României. Ambasadorul Regatului Unit la București: Combaterea problemelor climatice va reprezenta un ”aspect important al cooperării” dintre țările noastre

POLITICĂ1 day ago

Premierul Nicolae Ciucă, îndemn la unitate de Ziua Națională: Marea Unire rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria României, o lecție despre coeziune care acum ne este necesară

COMISIA EUROPEANA3 days ago

Ursula von der Leyen salută decizia OMS de a începe negocierile pentru un tratat internațional privind pandemiile: Spiritul de acțiune colectivă, singurul răspuns pentru combaterea pandemiilor

U.E.3 days ago

Charles Michel, la sesiunea specială a Adunării Mondiale a Sănătății pentru un tratat internațional privind pandemiile: Sper că vom face istorie. Abordarea „O singură sănătate” este un „must-have”

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI3 days ago

Mircea Hava pune la dispoziția oricărei ”comunități care dorește să cunoască și să acceseze fondurile” UE experiența sa de peste 20 de ani ca primar: Banii europeni pot schimba, din temelii, un oraș

ROMÂNIA4 days ago

Varianta Omicron: România trimite un avion Tarom pentru a-și repatria cetățenii blocați în Africa de Sud și se oferă să ajute și alte state UE care nu au reușit acest lucru, în limita capacității aeronavei

ROMÂNIA4 days ago

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu ministrul Sănătății: România urmează recomandările ECDC și ale Comisiei Europene. Românii care vin din țări din sudul Africii vor fi carantinați timp de 14 zile

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI7 days ago

Eurodeputatul Victor Negrescu: Digitalizarea reprezintă soluția pentru a eficientiza statul. Trebuie să fructificăm oportunitățile financiare europene pentru investiții în acest domeniu

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI7 days ago

INTERVIU Eurodeputatul Victor Negrescu: Salariul minim european are menirea să crească standardele sociale în Europa, oferind oportunități egale pentru toți europenii care lucrează în orice stat membru

Team2Share

Trending