Curtea de Justiție a Uniunii Europene: Migranții cărora le-a fost respinsă cererea de azil pot rămâne în țara respectivă în timpul desfășurării apelului

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că migranții ale căror cereri de protecție internațională au fost respinse de unul dintre statele membre UE pot rămâne pe teritoriul statului pe durata procedurii de apel, informează Agerpres.

Conform hotărârii, deşi ţările UE au dreptul de a adopta decizii de expulzare de îndată ce solicitarea de azil a unei persoane a fost respinsă prima dată, punerea în aplicare a deciziei trebuie suspendată până la încheierea procedurii de apel cel puţin într-o altă instanţă.

CJUE a fost sesizată în acest caz de Belgia, unde un cetăţean togolez a înaintat apel la un ordin de a părăsi teritoriul belgian, cât timp apelul său la decizia iniţială de respingere a cererii sale de azil este în curs de judecare.

Curtea europeană a reafirmat dreptul statelor UE de a dispune îndepărtarea oricărei persoane a cărei cerere de protecţie internaţională este respinsă, chiar şi pentru prima oară.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.