Curtea Europeană de Conturi reclamă cheltuirea nejustificată a 6,3 miliarde de euro din bugetul UE în 2014

EURO-MONEY1Curtea Europeană de Conturi a reclamat cheltuirea nejustificată a 6,3 miliarde de euro din bugetul Uniunii Europene în 2014, în raportul anual prezentat marți la Bruxelles recomandând o utilizare mai flexibilă a bugetului pentru a răspunde situațiilor de criză, cum este cea a migranților, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Printre exemplele de fonduri cheltuite inutil, Curtea citează aeroporturi subutilizate sau ajutoare distribuite în Spania pentru terenuri agricole folosite în cele din urmă ca piste de motocros.

Nu ne putem permite să continuăm în acest fel”, a comentat președintele Curții, Vitor Caldeira, la prezentarea publică a raportului, subliniind că acest bilanț anual intervine într-un „moment deosebit de dificil”, în care Uniunea Europeană se confruntă cu „provocări majore„ precum criza migranților și un nivel ridicat al șomajului.

”Trebuie ca bugetul european să răspundă mai bine priorităților strategice pe termen lung ale Uniunii Europene și să fie capabil să facă față în situație de criză„, a subliniat același responsabil.

Bugetul anual al UE reprezintă 1% din PIB statelor membre și circa 2% din cheltuielile publice totale a 18 țări din Uniune.

 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.