Dacian Cioloş: Obiectivul României nu e de a absorbi fonduri europene, ci de a face ceva în urma absorbţiei

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, afirmă că obiectivul României nu este de a absorbi fonduri europene, ci de a face ceva în urma absorbţiei acestora, importante fiind rezultatele obţinute, mai ales în ceea ce priveşte mediul rural, scrie Mediafax.

Dacian Cioloş a declarat, joi, la o conferinţă pe teme de agricultură durabilă organizată la Cluj-Napoca de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV), că în ceea ce priveşte agricultura România nu se confruntă cu riscuri de pierdere a fondurilor europene dacă se menţine ritmul actual.

“Ar trebui să ne punem întrebarea şi ce rezultate se văd după un an, doi de utilizare a fondurilor europene în mediul rural. Cred că aici este de lucru şi pe partea de dezvoltare rurală este important să finanţăm proiectele, dar trebuie să vedem şi rezultatele ca să putem gândi pentru viitoarea perioadă bugetară care ar fi priorităţile. Din punctul de vedere al absorbţiei bugetului, pe agricultură nu sunt riscuri de pierdere a fondurilor europene dacă se menţine ritmul, nu sunt riscuri de a pierde fonduri, aşa cum sunt riscuri pe fondurile structurale. Cred că nu trebuie să ne mulţumim doar cu absorbţia cantitativă a fondurilor, ci important este să vedem şi rezultatele pentru că, altfel, ne putem trezi după şapte ani de utilizare a fondurilor europene că în mediul rural, din 2014, reîncepem discuţia pe aceleaşi probleme – infrastructură, capacitate de procesare, organizarea agricultorilor, organizarea pieţei. Cred că obiectivul României nu e de a absorbi fonduri, ci de a face ceva în urma absorbţiei fondurilor respective“, a spus Dacian Cioloş.

Comisarul european pentru Agricultură a precizat că fondurile europene “nu sunt un scop în sine, ci un instrument pentru atingerea unor obiective”.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  steliantoma.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.