Dacian Cioloş: Unele state schimbă “unfair” regulile jocului pentru Schengen

dacian ciolosComisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos consideră “unfair” ca unele state membre “să schimbe regulile jocului” privind aderarea României la Schengen, condiţionând aceasta de raportul MCV.

Prezent la dezbaterea “Dialog cu cetăţenii”, oraganizată de Reprezentanţa Comisiei Europene, Cioloş a criticat atitudinea unor state membre ce se opun intrării României în Spaţiul Schengen. În acest context, Cioloş a reiterat poziţia Comisiei Europene, aceea de a susţine România în acest demers.

„MCV a fost acceptat de Guvernul României în momentul în care s-a semnat Tratatul de aderare şi are ca obiectiv ameliorarea funcţionării justiţiei. Până aici lucrurile mi se par corecte şi asumate de statul român. În momentul în care un astfel de mecanism este folosit de unele state membre pentru a schimba regulile jocului, pentru aderarea la Schengen, de exemplu, aici mi se pare unfair din partea acestor state membre faţă de România”, a spus Cioloş, în cadrul evenimentului organizat la Biblioteca Naţională.

Comisarul european a precizat că aşteptarea Bucureştiului de a adera la Schengen este “una legitimă” întrucât România “şi-a asumat în totalitate regulile şi principiile care au fost decise pentru aderare”.

Comisarul Cioloş a reamintit că poziţia Comisiei Europene este “foarte clară” în această privinţă, însă  decizia se ia în cadrul Consiliului.

 

 

.

One Response to Dacian Cioloş: Unele state schimbă “unfair” regulile jocului pentru Schengen

  1. Pingback: Dialog cu cetățenii despre viitorul Europei | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.