Liderul PSD Bruxelles reclamă lipsa specialiştilor români în politicile sectoriale europene, în special a celor industriale

dan-lucaLiderul PSD Bruxelles, Dan Luca, reclamă lipsa specialiştilor români în politici sectoriale europene, precum şi lipsa unei prezenţe industriale româneşti integrate în federaţiile europene prezente în capitala Europei, cu efecte negative asupra economiei româneşti.

Dan Luca a declarat, că e foarte important ca România să aibă o poziţionare „structurată şi sectorială” în Bruxelles-ul european, unde există 3.000 de federaţii industriale.

E foarte important ca România să aibă o poziţionare structurată şi sectorială în Bruxelles-ul european, unde există 3.000 de federaţii industriale. Structurile naţionale româneşti sunt membre ale acestor federaţii europene, dar nu sunt active, astfel încât se impune ca aceste federaţii să urmărească agenda publică europeană, să se implice, să aibă o opinie, să culeagă informaţia din teritoriu, din România, pentru a o transmite la Bruxelles. Lipsa specialiştilor de politici sectoriale în domeniul european, lipsa unei prezenţe industriale româneşti integrate în federaţiile europene fac ca niciun român să nu ocupe o poziţie de vârf în cadrul federaţiilor europene, cu efecte negative asupra economiei româneşti. Este crucial pentru ţara noastră să aibă influenţă în grupurile industriale reprezentate la Bruxelles”, a spus Luca.

Potrivit acestuia, România are nevoie de o expertiză tehnică „pentru anticipare şi susţinerea pragmatică a intereselor naţionale”. E importantă în acest sens realizarea unei coaliţii între capitalul românesc şi autorităţi, pentru optima reprezentare a intereselor noastre. E vorba de o diplomaţie “industrială”, dincolo de sintagma de diplomaţie economică, ce se referă cu prioritate la stimularea comerţului şi investiţiilor între ţări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.