Connect with us

Dan Motreanu

Dan Motreanu anunță că în Giurgiu se va construi un campus dual liceal și universitar, finanțat din fonduri UE: Este un proiect de suflet pentru care m-am luptat

Published

on

© Dan Motreanu/ Facebook

România europeană trebuie să fie țara în care fiecare tânăr trebuie să aibă o șansă în viață pentru dezvoltarea abilităților profesionale, consider eurodeputatul Dan Motreanu, care anunță printr-un mesaj publicat pe Facebook că în Giurgiu se va construi un campus dual liceal și universitar, finanțat din fonduri UE.

”Tinerii din Giurgiu, Călărăși și Teleorman vor învăța aici meserii solicitate pe piața muncii, astfel încât șansele lor de angajare să crească și să poată obține salarii bune. Este un proiect de suflet pentru care m-am luptat, alături de echipa PNL din administrația locală, fiind destinat unei regiuni unde numeroși adolescenți și tineri părăsesc timpuriu școala și își reduc dramatic șansele de reușită în viață”, a subliniat europarlamentarul.

Tocmai din acest motiv, ”trebuie să înțelegem și că învățarea unei meserii este o șansă în plus în viață. Traseul educațional trebuie să țină cont de aptitudinile copilului, nu este aceleași pentru toată lumea. Să le oferim posibilitatea să rămână cât mai aproape de casă, nu să stăm și să ne plângem că ne pleacă tinerii. Este și o șansă de dezvoltare pentru aceste județe din sud. Investitorii vor veni în Giurgiu, Călărași sau Teleorman doar dacă vor găsi muncitori calificați și infrastructură modernă”, a apreciat Motreanu.

De altfel, acesta a spus că, pentru el, ”politica înseamnă pentru mine să mă implic în proiecte prin care să schimb ceva în viața oamenilor”.

”Nu am renunțat la luptă, iar în momentul în care totul părea pierdut, am venit cu soluții de deblocare. Un astfel de demers presupune multă muncă, dar și să pui suflet, să vezi că dincolo de proiecte sunt oameni. Fiecare tânăr care va ieși din acest campus cu șanse sporite la o viață mai bună îmi va demonstra că a meritat să facem aceste eforturi”, a detaliat Motreanu.

Proiectul este în valoare de 23 de milioane de euro și va fi finanțat prin PNRR. Campusul va fi dotat cu 11 laboratoare digitalizate și va avea un cămin și o cantină.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu a obținut în PE dublarea alocării României din Fondul pentru Modernizare destinat distribuției de energie electrică

Published

on

© European Union 2023 - Source : EP

Europarlamentarul Dan Motreanu a obținut în Parlamentul European dublarea alocării României din Fondul pentru Modernizare, care se va ridica astfel la valoarea de aproximativ 15 miliarde de euro. Această finanțare va fi folosită pentru modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice.

„În Parlamentul European, am obținut dublarea alocării României din Fondul pentru Modernizare, care se va ridica astfel la valoarea de aproximativ 15 miliarde de euro. Suma de 400 de milioane de euro, provenită din Fondul pentru Modernizare, este folosită pentru finanțarea a încă 21 de contracte pentru modernizarea unor rețele de distribuție a energiei electrice din toată țara. În mandatul ministrului liberal al Energiei, Sebastian Burduja, contractele semnate pentru astfel de rețele însumează un milliard de euro. Finanțarea modernizării din fonduri UE înseamnă că nu se va pune presiune pe tariful de distribuție și, implicit, nici nu vor crește facturile consumatorilor”, a transmis libearul Dan Motreanu într-un mesaj postat pe pagina de Facebook. 

Potrivit europarlamenturului român, țara noastră a primit, în 2023, 2,1 miliarde de euro din Fondul pentru Modernizare pentru accelerarea tranziției către energia curată.

„România este una dintre cele zece țări din centrul și estul UE cu venituri mai mici care primesc sprijin financiar prin Fondul pentru Modernizare în tranziția lor către neutralitatea climatică. Finanțările vizează modernizarea sistemelor energetice, sporind eficiența energetică și facilitând o tranziție echitabilă în regiunile dependente de cărbune. Începând de anul acesta, din Fondul pentru Modernizare vor fi finanțate și proiecte din Grecia, Portugalia și Slovenia”, a mai adăugat acesta. 

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu: România, păstrând linia pro-europeană, are acces la fonduri UE în valoare de 80 miliarde euro, pentru perioada 2021-2027

Published

on

© Dan Motreanu - Facebook

Europarlamentarul Dan Motreanu a subliniat, în cadrul unei  întâlniri cu reprezentanți ai românilor din diaspora, imporanța apartanenței României la Uniunea Europeană și a fondurile europene care au ridicat nivelul de dezvoltare al țării noastre.

„Astăzi are loc o bătălie pentru viitorul european al României, fie că recunoaștem sau nu acest lucru. Am discutat despre aceste lucruri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai românilor din diaspora, la care au participat și alți europarlamentari PNL. România a ajuns un nivel ridicat de dezvoltare, grație accesului la fonduri UE. Ne dorim ca românii din străinătate să se întoarcă acasă, dar nu cu forța, vrem să se întoarcă în urma dezvoltării României, care este posibilită tocmai datorită fondurilor UE”, a transmis deputatul european. 

Potrivit liberalului, sunt regiuni din România care au depășit media Produsului Intern Brut european: „Regiunea București Ilfov a depășit PIB-ul Serbiei, și RE un PIB aproape egal Bulgariei.”

De asemenea, Dan Motreanu trage un semnal de alarmă cu privire la politice partidelor suveraniste care „sunt îndreptate împotriva Uniunii Europene”: „Aceste politici fectează accesul țărilor pe care le conduc la fonduri de investiții și dezvoltare. Pentru Ungaria s-au deblocat, cu chiu cu vai, zece miliarde de euro, dar propaganda suveranistă se chinuie să înfățișeze eșecul lui Viktor Orban drept un succes. România, păstrând linia pro-europeană, are acces la fonduri UE în valoare de 80 de miliarde de euro, pentru perioada 2021-2027.”

„Suveraniștii din Vest, alături de care defilează AUR, vor să demoleze piața unică, adică tocmai posibilitatea cetățenilor români de a circula în UE, de a-și găsit locuri de muncă mai bine plătite”, a mai precizat deputatul european.

 

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu: Digitalizarea administrației din România, esențială. Accesarea fondurilor UE înseamnă servicii mai rapide pentru cetățeni și companii

Published

on

© European Union 2023 - Source : EP

Eurodeputatul Dan Motreanu, prezent în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, a votat în cadrul sesiunii plenare pentru „Actul privind Europa interoperabilă”. 

„Digitalizarea administrației din România este esențială și putem accesa fonduri UE, astfel încât cetățenii și companiile să aibă parte de servicii mai rapide și de o calitate mai bună. Am votat, în plenul Parlamentului European, Actul privind Europa interoperabilă, prin care vom asigura servicii publice digitale mai eficiente în întreaga Uniune Europeană. Noua lege vizează furnizarea fără sincope a serviciilor publice la nivel transfrontalier. Accesul cetățenilor UE la servicii offline va fi menținut”, a transmis deputatul european într-un mesaj postat pe pagina de Facebook. 

Potrivit acestuia, îndeplinirea obligațiilor Comisiei Europene prevăzute în prezenta propunere legislativă va necesita aproximativ 130 de milioane de euro și va fi finanțată direct din programul Europa digitală.

Europarlamentarul Dan Motreanu a oferit mai multe detalii cu privire la noul program european: 

  • Se propun soluții comune pentru sectorul public al UE. Astfel, administrațiile publice din UE pot contribui la soluțiile respective și le pot reutiliza, pot inova împreună și pot adăuga alte soluții. Administrațiile publice se vor reuni în cadrul unor proiecte asumate în comun de statele membre, precum și de regiuni și orașe.
  • Portalul Europa interoperabilă va fi un ghișeu unic digital pentru soluții și cooperare comunitară, prin care se va realiza partajarea și reutilizarea soluțiilor de interoperabilitate. Aceste informații trebuie să ajungă până la unitățile adminitrativ-teritoriale de bază, de exemplu comunele în cazul României.
  • Comisia Europeană trebuie să asigure susținerea financiară pentru măsuri precum investiția în educația digitală, cercetarea și dezvoltarea, învățarea continuă, susținerea inovațiilor digitale, creșterea calificărilor digitale la nivel local și regional.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

ROMÂNIA22 mins ago

Ministrul de Interne i-a solicitat directorului FBI sprijinul pentru susținerea reformării Academiei de Poliție: Dorim să construim un parteneriat între Academia de Poliție și Academia de Poliție a FBI de la Quantico

Mircea Hava1 hour ago

Eurodeputatul Mircea Hava atenționează: A fi mai ”verde” nu trebuie să fie plătit cu prețul unui faliment al Europei

ROMÂNIA15 hours ago

Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

PPE16 hours ago

Ursula von der Leyen respinge vehement orice cooperare cu partide extremiste: Vreau să lucrez cu partide pro-europene, pro-NATO, pro-ucrainene, care apără democrația, nu cu prietenii lui Putin

U.E.17 hours ago

Sondaj îngrijorător: Europenii sunt pesimiști cu privire la șansele Ucrainei de a câștiga războiul. Doar 1 din 10 crede că aceasta va învinge Rusia, sentiment alimentat și de inacțiunea Congresului SUA privind sprijinul pentru Kiev

ROMÂNIA17 hours ago

PNL și PSD vor candida pe liste comune la alegerile europene din 9 iunie

ROMÂNIA17 hours ago

Luminița Odobescu îl convoacă la MAE pe ambasadorul Rusiei în legătură cu moartea subită a lui Alexei Navalnîi

ROMÂNIA18 hours ago

Ligia Deca a discutat cu ministrul pentru competențe și educație din Irlanda despre formarea profesorilor pentru „adaptarea practicilor didactice la nevoile actualei generații de elevi”

ROMÂNIA18 hours ago

Bruxelles-ul aprobă o schemă de ajutor de stat a României în valoare de 37,6 milioane de euro pentru producătorii de tomate și usturoi

NATO19 hours ago

CSAT a decis ”măsuri de întărire a Forțelor Armate, inclusiv prin asigurarea cadrului legal adecvat care să răspundă cerințelor de apărare a României” în contextul războiului rus din Ucraina

ROMÂNIA15 hours ago

Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI2 days ago

”Living Better with Europe”. Chestorul PE Victor Negrescu: În cei 17 ani de apartenență la UE, România a înregistrat un sold pozitiv de 62 de miliarde de euro comparativ cu obligațiile financiare de țară membră

ROMÂNIA2 days ago

Marcel Ciolacu subliniază importanța alegerilor europene din 9 iunie: Vreau să trăiesc într-o Românie și într-o Europă liberă. Aceste alegeri vor fi despre principii, pentru apărarea valorilor, a statului de drept

ROMÂNIA3 days ago

Interviu | Ambasadorul Italiei la București: Modelul nostru de cooperare economică de succes ar trebui să evolueze spre a treia fază, axată pe sectoarele inovatoare care servesc tranziția ecologică și digitală

ROMÂNIA6 days ago

Marcel Ciolacu: Componenta economică româno-italiană, extrem de solidă. Peste 20 miliarde de euro vor fi investite până în 2030 în infrastructura de transport

ROMÂNIA7 days ago

România și Italia trec într-o nouă etapă de dezvoltare a Parteneriatului Strategic Consolidat. Marcel Ciolacu și Giorgia Meloni au pus bazele unui plan de acțiune pentru întărirea relațiilor dintre cele două țări

ROMÂNIA7 days ago

Premierul Marcel Ciolacu îi îndeamnă pe românii din Italia să se întoarcă acasă pentru a contribui la dezvoltarea României, punând în aplicare experiența dobândită în străinătate

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Ciolacu vizitează Șantierul naval Constanța: Este nevoie de implicare și de mai multe fonduri direcționate pentru a susține în continuare industria românească

U.E.2 weeks ago

Charles Michel face apel la creșterea investițiilor în securitatea și apărarea europeană în cadrul Forumului Grupului BEI 2024

NATO2 weeks ago

Consilierii pentru securitate națională din țările NATO au demarat pregătirile pentru summitul aliat de la Washington: “O victorie a Rusiei ne-ar slăbi. Sprijinul pentru Ucraina nu este un act de caritate”

Trending