Connect with us

Dan Motreanu

Dan Motreanu, la prezentarea noului terminal al Aeroportului Internațional Iași: Investițiile în infrastructură, o prioritate pentru administrațiile liberale

Published

on

© European Union 2023 - Source : EP

Eurodeputatul Dan Motreanu a participat la prezentarea noului terminal al Aeroportului Internațional Iași, prilej cu care a reiterat sprijinul PNL pentru prioritizarea investițiilor în infrastructură. 

„Investițiile în infrastructură reprezintă o prioritate pentru administrațiile liberale. Împreună cu colegii mei din conducerea PNL, am participat la prezentarea noului terminal al Aeroportului Internațional Iași. Valoarea totală proiectului este de 100 de milioane de euro, 85% din sumă provenind din fonduri UE, diferența fiind asigurată din fonduri naționale”, a transmis deputatul european într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook. 

Potrivit acestuia, noul terminal este un proiect finalizat al administrației liberale din județul Iași: „Este întins pe 31.000 de metri pătrați, are trei niveluri, o capacitate de procesare de 3,5 milioane de pasageri pe an.”

„Vom aniversa 165 de ani de la Unirea Principatelor, iar spiritul unirii înseamnă și o dezvoltare echilibrată a tuturor zonelor țării. Extinderea și modernizarea aeroportului a fost începută în urmă cu doi ani de zile, de către Consiliului Județean Iași și Aeroportul Iași. Terminalul urmează să devină operațional în data de 31 mai 2024, ziua când România va intra în spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime”, a mai transmis oficialul liberal. 

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu a obținut în PE dublarea alocării României din Fondul pentru Modernizare destinat distribuției de energie electrică

Published

on

© European Union 2023 - Source : EP

Europarlamentarul Dan Motreanu a obținut în Parlamentul European dublarea alocării României din Fondul pentru Modernizare, care se va ridica astfel la valoarea de aproximativ 15 miliarde de euro. Această finanțare va fi folosită pentru modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice.

„În Parlamentul European, am obținut dublarea alocării României din Fondul pentru Modernizare, care se va ridica astfel la valoarea de aproximativ 15 miliarde de euro. Suma de 400 de milioane de euro, provenită din Fondul pentru Modernizare, este folosită pentru finanțarea a încă 21 de contracte pentru modernizarea unor rețele de distribuție a energiei electrice din toată țara. În mandatul ministrului liberal al Energiei, Sebastian Burduja, contractele semnate pentru astfel de rețele însumează un milliard de euro. Finanțarea modernizării din fonduri UE înseamnă că nu se va pune presiune pe tariful de distribuție și, implicit, nici nu vor crește facturile consumatorilor”, a transmis libearul Dan Motreanu într-un mesaj postat pe pagina de Facebook. 

Potrivit europarlamenturului român, țara noastră a primit, în 2023, 2,1 miliarde de euro din Fondul pentru Modernizare pentru accelerarea tranziției către energia curată.

„România este una dintre cele zece țări din centrul și estul UE cu venituri mai mici care primesc sprijin financiar prin Fondul pentru Modernizare în tranziția lor către neutralitatea climatică. Finanțările vizează modernizarea sistemelor energetice, sporind eficiența energetică și facilitând o tranziție echitabilă în regiunile dependente de cărbune. Începând de anul acesta, din Fondul pentru Modernizare vor fi finanțate și proiecte din Grecia, Portugalia și Slovenia”, a mai adăugat acesta. 

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu: România, păstrând linia pro-europeană, are acces la fonduri UE în valoare de 80 miliarde euro, pentru perioada 2021-2027

Published

on

© Dan Motreanu - Facebook

Europarlamentarul Dan Motreanu a subliniat, în cadrul unei  întâlniri cu reprezentanți ai românilor din diaspora, imporanța apartanenței României la Uniunea Europeană și a fondurile europene care au ridicat nivelul de dezvoltare al țării noastre.

„Astăzi are loc o bătălie pentru viitorul european al României, fie că recunoaștem sau nu acest lucru. Am discutat despre aceste lucruri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai românilor din diaspora, la care au participat și alți europarlamentari PNL. România a ajuns un nivel ridicat de dezvoltare, grație accesului la fonduri UE. Ne dorim ca românii din străinătate să se întoarcă acasă, dar nu cu forța, vrem să se întoarcă în urma dezvoltării României, care este posibilită tocmai datorită fondurilor UE”, a transmis deputatul european. 

Potrivit liberalului, sunt regiuni din România care au depășit media Produsului Intern Brut european: „Regiunea București Ilfov a depășit PIB-ul Serbiei, și RE un PIB aproape egal Bulgariei.”

De asemenea, Dan Motreanu trage un semnal de alarmă cu privire la politice partidelor suveraniste care „sunt îndreptate împotriva Uniunii Europene”: „Aceste politici fectează accesul țărilor pe care le conduc la fonduri de investiții și dezvoltare. Pentru Ungaria s-au deblocat, cu chiu cu vai, zece miliarde de euro, dar propaganda suveranistă se chinuie să înfățișeze eșecul lui Viktor Orban drept un succes. România, păstrând linia pro-europeană, are acces la fonduri UE în valoare de 80 de miliarde de euro, pentru perioada 2021-2027.”

„Suveraniștii din Vest, alături de care defilează AUR, vor să demoleze piața unică, adică tocmai posibilitatea cetățenilor români de a circula în UE, de a-și găsit locuri de muncă mai bine plătite”, a mai precizat deputatul european.

 

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu: Digitalizarea administrației din România, esențială. Accesarea fondurilor UE înseamnă servicii mai rapide pentru cetățeni și companii

Published

on

© European Union 2023 - Source : EP

Eurodeputatul Dan Motreanu, prezent în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, a votat în cadrul sesiunii plenare pentru „Actul privind Europa interoperabilă”. 

„Digitalizarea administrației din România este esențială și putem accesa fonduri UE, astfel încât cetățenii și companiile să aibă parte de servicii mai rapide și de o calitate mai bună. Am votat, în plenul Parlamentului European, Actul privind Europa interoperabilă, prin care vom asigura servicii publice digitale mai eficiente în întreaga Uniune Europeană. Noua lege vizează furnizarea fără sincope a serviciilor publice la nivel transfrontalier. Accesul cetățenilor UE la servicii offline va fi menținut”, a transmis deputatul european într-un mesaj postat pe pagina de Facebook. 

Potrivit acestuia, îndeplinirea obligațiilor Comisiei Europene prevăzute în prezenta propunere legislativă va necesita aproximativ 130 de milioane de euro și va fi finanțată direct din programul Europa digitală.

Europarlamentarul Dan Motreanu a oferit mai multe detalii cu privire la noul program european: 

  • Se propun soluții comune pentru sectorul public al UE. Astfel, administrațiile publice din UE pot contribui la soluțiile respective și le pot reutiliza, pot inova împreună și pot adăuga alte soluții. Administrațiile publice se vor reuni în cadrul unor proiecte asumate în comun de statele membre, precum și de regiuni și orașe.
  • Portalul Europa interoperabilă va fi un ghișeu unic digital pentru soluții și cooperare comunitară, prin care se va realiza partajarea și reutilizarea soluțiilor de interoperabilitate. Aceste informații trebuie să ajungă până la unitățile adminitrativ-teritoriale de bază, de exemplu comunele în cazul României.
  • Comisia Europeană trebuie să asigure susținerea financiară pentru măsuri precum investiția în educația digitală, cercetarea și dezvoltarea, învățarea continuă, susținerea inovațiilor digitale, creșterea calificărilor digitale la nivel local și regional.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

PPE19 mins ago

Ursula von der Leyen respinge vehement orice cooperare cu partide extremiste: Vreau să lucrez cu partide pro-europene, pro-NATO, pro-ucrainene, care apără democrația, nu cu prietenii lui Putin

U.E.1 hour ago

Sondaj îngrijorător: Europenii sunt pesimiști cu privire la șansele Ucrainei de a câștiga războiul. Doar 1 din 10 crede că aceasta va învinge Rusia, sentiment alimentat și de inacțiunea Congresului SUA privind sprijinul pentru Kiev

ROMÂNIA1 hour ago

PNL și PSD vor candida pe liste comune la alegerile europene din 9 iunie

ROMÂNIA2 hours ago

Luminița Odobescu îl convoacă la MAE pe ambasadorul Rusiei în legătură cu moartea subită a lui Alexei Navalnîi

ROMÂNIA2 hours ago

Ligia Deca a discutat cu ministrul pentru competențe și educație din Irlanda despre formarea profesorilor pentru „adaptarea practicilor didactice la nevoile actualei generații de elevi”

ROMÂNIA2 hours ago

Bruxelles-ul aprobă o schemă de ajutor de stat a României în valoare de 37,6 milioane de euro pentru producătorii de tomate și usturoi

NATO3 hours ago

CSAT a decis ”măsuri de întărire a Forțelor Armate, inclusiv prin asigurarea cadrului legal adecvat care să răspundă cerințelor de apărare a României” în contextul războiului rus din Ucraina

COMISIA EUROPEANA4 hours ago

Comisia Europeană lansează un pachet de acțiuni pentru promovarea inovării, securității și rezilienței infrastructurilor digitale

ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE5 hours ago

Ligia Deca participă la Summitul Global al Competențelor, organizat sub umbrela OCDE: Misiunea noastră comună este de a dezvolta competențe transversale pentru o societate aflată într-o continuă schimbare

U.E.5 hours ago

Statele membre ale UE convin asupra unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei în ajunul împlinirii a doi ani de la invazia Ucrainei

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 day ago

”Living Better with Europe”. Chestorul PE Victor Negrescu: În cei 17 ani de apartenență la UE, România a înregistrat un sold pozitiv de 62 de miliarde de euro comparativ cu obligațiile financiare de țară membră

ROMÂNIA1 day ago

Marcel Ciolacu subliniază importanța alegerilor europene din 9 iunie: Vreau să trăiesc într-o Românie și într-o Europă liberă. Aceste alegeri vor fi despre principii, pentru apărarea valorilor, a statului de drept

ROMÂNIA2 days ago

Interviu | Ambasadorul Italiei la București: Modelul nostru de cooperare economică de succes ar trebui să evolueze spre a treia fază, axată pe sectoarele inovatoare care servesc tranziția ecologică și digitală

ROMÂNIA5 days ago

Marcel Ciolacu: Componenta economică româno-italiană, extrem de solidă. Peste 20 miliarde de euro vor fi investite până în 2030 în infrastructura de transport

ROMÂNIA6 days ago

România și Italia trec într-o nouă etapă de dezvoltare a Parteneriatului Strategic Consolidat. Marcel Ciolacu și Giorgia Meloni au pus bazele unui plan de acțiune pentru întărirea relațiilor dintre cele două țări

ROMÂNIA6 days ago

Premierul Marcel Ciolacu îi îndeamnă pe românii din Italia să se întoarcă acasă pentru a contribui la dezvoltarea României, punând în aplicare experiența dobândită în străinătate

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Ciolacu vizitează Șantierul naval Constanța: Este nevoie de implicare și de mai multe fonduri direcționate pentru a susține în continuare industria românească

U.E.2 weeks ago

Charles Michel face apel la creșterea investițiilor în securitatea și apărarea europeană în cadrul Forumului Grupului BEI 2024

NATO2 weeks ago

Consilierii pentru securitate națională din țările NATO au demarat pregătirile pentru summitul aliat de la Washington: “O victorie a Rusiei ne-ar slăbi. Sprijinul pentru Ucraina nu este un act de caritate”

ROMÂNIA3 weeks ago

Klaus Iohannis, despre discuții cu cancelarul Austriei la Congresul PPE privind aderarea completă la Schengen: Este mult mai importantă soluţia decât discuţia într-un anumit moment

Trending