Connect with us

Daniel Buda

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei AGRI din PE: Fermierii europeni au nevoie de o Politică Agricolă Comună simplificată care să le ofere stabilitate pe termen lung

Published

on

© European Parliament Multimedia Center

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL, PPE), în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură, subliniază că fermierii europeni au nevoie de o Politică Agricolă Comună simplificată care să le ofere stabilitate pe termen lung.

Potrivit deputatului european, „fermierii europeni au nevoie de un instrument care să le ofere stabilitate pe termen mediu și lung astfel încât și consumatorii să aibă acces la alimente de calitate și la prețuri accesibile.”

„Vreau să adresez mulțumiri raportorilor pentru eforturile depuse în cadrul celor trei dosare extrem de importante pentru fermieri, dar și pentru consumatori. Este o muncă titanică, o muncă de lungă durată începută încă din mandatul trecut. Cu siguranță, pot să fie făcute o serie de observații cu privire la rezultatul acestor eforturi, dar este esențial să reținem cu toții un lucru: fermierii noștri au nevoie de un instrument care să le ofere stabilitate pe termen mediu și termen lung. În același timp, fermierii noștri au nevoie de o Politică Agricolă Comună simplificată și evident, cu cât mai puțină birocrație, de controale puține. Fermierii europeni știu să facă o agricultură durabilă, trebuie doar să le oferim instrumentele necesare care să le permită acest lucru”, a adăugat acesta în timpul ședinței Comisiei AGRI din Parlamentul European.

De asemenea, Daniel Buda a menționat că există o foarte mare responsabilitate și față de consumatori, aspect ce l-a menționat de mai multe ori în Comisia AGRI: „Aceștia au nevoie de alimente la prețuri accesibile și bineînțeles, de calitate. Iată de ce este nevoie să venim cu acest instrument cât se poate de repede. Fac un apel către toate grupurile politice să nu se depună foarte multe amendamente astfel încât acordurile care au fost până acum creionate, să poată fi implementate și să intrăm în această procedură a trialogului pentru a putea livra fermierilor un instrument stabil pentru viitorul lor.”

 

Diana Zaim este foto jurnalist, câștigătoare a Premiul Publicului la European Youth Event 2020, cel mai mare eveniment pentru tineri organizat de Parlamentul European. Absolventă a secției germană-portugheză în cadrul Universității din București, Diana urmează în prezent programul de master ”Relații Internaționale și Integrare Europeană” în cadrul SNSPA. Pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

Daniel Buda

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură din PE: Tranziția fermierilor spre un model de creștere mai sustenabil în sectorul zootehnic trebuie să fie susținută de UE

Published

on

© European Union 2021/ Source : EP

Orice demers care vizează sectorul agricol trebuie să țintă cont de nevoile fermierilor europeni, dar și de faptul că producțiile pot fi foarte ușor relocalizate în țările din afara Uniunii Europene, iar acest lucru va avea un impact negativ asupra consumatorului european și asupra fermierilor, a transmis eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE), vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală (AGRI) din Parlamentul European.

Acesta a avut o intervenție în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, unde eurodeputații au discutat despre inițiativa cetățenească europeană ”End the Cage Age” (Sfârșitul erei cuștilor).

”Sfârșitul epocii cuștilor cerută de un număr mare de cetățeni europeni reprezintă dovada preocupării acestora pentru bunăstarea animalelor de fermă. Fără discuție, calitatea produselor agricole influențează în mod direct calitatea vieții cetățenilor europeni, ceea ce ne obligă la acordarea unei atenții sporite acestui domeniu”, a precizat Buda.

Europarlamentarul a subliniat că ”UE are cele mai înalte standarde de bunăstare a animalelor din lume, iar noua Politică Agricolă Comună conține prevederi exprese care vor permite fermierilor să investească mai departe în această direcție, prin intermediul schemelor ecologice”.

Daniel Buda a semnalat că ”schimbarea sistemelor de creștere în sectorul zootehnic, inclusiv eliminarea cuștilor presupune însă un efort comun din partea instituțiilor europene și al fermierilor”.

”Aceștia trebuie să fie ajutați în cadrul unei tranziții line către noi modele atât prin achiziționarea de echipamente tehnologice, cât și prin garantarea compensării pierderilor de venit. Uniunea Europeană importă în acest moment cantități semnificative de produse  de origine animaliere din țări terțe, unde fermierii nu sunt obligați să respecte niciun fel de standard, astfel încât prețurile de cost pe unitatea de produs sunt semnificativ mai mici. Tranziția fermierilor spre un model de creștere mai sustenabil în sectorul zootehnic trebuie să fie susținută de UE prin instrumente concrete de sprijin și de compensare a pierderilor de venit”, a semnalat europarlamentarul.

Daniel Buda a explicat că ”acest lucru creează o concurență profund neloială față de fermierii europeni. În acest context, orice demers care vizează sectorul agricol trebuie să țină seama atât de nevoile acestora, dar și de faptul că producțiile pot fi foarte ușor relocalizate în țările din afara Uniunii Europene, iar acest lucru ar avea un impact negativ asupra consumatorului european și asupra fermierilor”, a conchis vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European.

Prin intermediul inițiativei cetățenești europeane ”End the Cage Age” (Sfârșitul erei cuștilor), se face apel la instituțiile UE de a pune capăt creșterii animalelor în cuști. Inițiativa cetățenească europeană (ECI), lansată la 11 septembrie 2018 a avut susținerea a 1,4 milioane de europeni care solicită interzicerea creșterii în cuști pentru toate animalele de fermă.

Continue Reading

Daniel Buda

Grupul PPE a adoptat documentul de poziție privind bunăstarea animalelor, inițiat de Daniel Buda – vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din PE

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, anunță că familia popularilor europeni, cel mai mare grup politic din Legislativ, a adoptat documentul de poziție privind bunăstarea animalelor, inițiat de europarlamentarul român.

„Măreția unei națiuni și progresul ei moral pot fi judecate după modul în care animalele sale sunt tratate. În această seară, am participat la reuniunea grupului de lucru al Partidului Popular European pentru buget și politici structurale, în cadrul căreia a fost adoptat documentul de poziție pe care l-am inițiat privind bunăstarea animalelor. În calitate de coordonator al Grupului PPE în Comisia de anchetă privind protecția animalelor în timpul transportului (ANIT), din Parlamentul European, am propus elaborarea unui document de poziție privind bunăstarea animalelor vii în timpul transportului”, a transmis acesta într-o postare pe pagina de Facebook.

Potrivit deputatului european, Grupul PPE va continua să fie vocea fermierilor europeni și a comunităților rurale: „Grupul PPE este convins că transportatorii, crescătorii de animale și comercianții au în primul rând interesul de a livra animale sănătoase în cele mai bune condiții.”

„În acest document de poziție, am subliniat faptul că animalele trebuie transportate în siguranță și tratate corect. Alimentarea cu apă, ventilația și monitorizarea temperaturii, spațiul adecvat, cerințele speciale pentru animalele neînțărcate, toate aceste condiții trebuie să fie pe deplin respectate în conformitate cu Regulamentul 1/2005. Grupul PPE consideră că pregătirea profesională este cerința de bază pentru cei care manipulează animale în timpul transportului și trebuie efectuate inspecții periodice ale vehiculelor și echipamentelor. Grupul nostru politic sprijină instalarea și utilizarea sistemelor de supraveghere video pe călătorii pe distanțe lungi pentru a asigura conformitatea eficientă. Grupul PPE încurajează norme armonizate în întreaga UE care vizează îmbunătățirea bunăstării animalelor în timpul transportului animalelor vii, rămânând astfel, cel mai mare partener al fermierilor în garantarea bunăstării animalelor”, a mai explicat acesta.

Continue Reading

Daniel Buda

Daniel Buda, discurs din hemiciclul Parlamentului European: Certificatul UE COVID-19 reprezintă răspunsul comun și adecvat la pandemie

Published

on

© Daniel Buda - Facebook

Europarlamentatul Daniel Buda (PNL, PPE), prezent la sesiunea plenară a Parlamentului European, a ținut un discurs în hemiciclul Legislativului privid certificatul UE COVID-19.

„Certificatul digital al UE privind Covid-19 reprezintă răspunsul comun și adecvat la pandemie. Indiscutabil, această criză sanitară ne-a influențat negativ viețile de zi cu zi, iar dimensiunea acesteia a generat reacții diverse din partea statelor membre. Libertatea de mișcare a fost de multe ori îngrădită, la limita regulamentelor europene, generând dificultăți pentru toate sectoarele economice. Certificatul urmărește să faciliteze libera circulație a persoanelor, prin crearea unui cadru comun pentru eliberarea, verificarea și acceptarea acestuia, cât și pentru testarea sau vindecarea de Covid-19”, a transmis deputatul european.

Potrivit eurodeputatului, Uniunea Europeană reprezintă un continent al libertății: „Prin urmare, persoanele care nu sunt vaccinate sau nu doresc să fie vaccinate, își pot exercita în continuare dreptul fundamental la libera circulație, dar cu existența unor limitări, cum ar fi testarea obligatorie și autoizolarea.”

„Certificatul nu stabilește nicio obligație sau drept la vaccinare, dar în același timp îi îndemn pe toți cetățenii să se vaccineze, deoarece doar așa vom reuși să ne întoarcem la normalitate”, a mai adăugat acesta în postarea publicată pe pagina personală de Facebook.

Certificatul digital al UE privind COVID va facilita libera circulație a cetățenilor în UE, în condiții de siguranță. Certificatul digital privind COVID este o atestare a faptului că o persoană: fie a fost vaccinată împotriva COVID-19, fie s-a testat și are un rezultat negativ, fie a avut COVID-19 și s-a vindecat. Acest certificat reprezintă o soluție la nivelul UE pentru a garanta faptul că cetățenii UE beneficiază de un instrument digital armonizat menit să sprijine libera circulație în UE.

Deputații europeni vor vota în această seară acordul provizoriu la care au ajuns Parlamentul European și Consiliu.

Citiți și: Comisia Europeană: Statele membre trebuie să înceapă emiterea certificatelor digitale UE COVID-19 înainte de 1 iulie

Continue Reading

Facebook

Team2Share

NATO11 mins ago

Joe Biden, la finalul summitului NATO: Angajamentul SUA față de articolul V este sacru. Rusia reprezintă o amenințare la adresa NATO și de aceea m-am întâlnit cu liderii formatului București 9

NATO10 hours ago

Declarația finală care trasează calea NATO către 2030: În fața concurenței sistemice din partea Rusiei și Chinei, liderii Alianței reafirmă angajamentul față de Articolul V și decid elaborarea următorului Concept Strategic

NATO13 hours ago

Klaus Iohannis consideră binevenită o discuție între Joe Biden și Vladimir Putin privind scutul de la Deveselu pentru a clarifica rolul defensiv al sistemului antirachetă

NATO13 hours ago

Klaus Iohannis l-a invitat pe Joe Biden în România: Președintele SUA a fost perfect de acord să organizăm o întâlnire prin care să întărim Parteneriatul Strategic

NATO13 hours ago

Klaus Iohannis: Declarația Finală a Summitului NATO reconfirmă importanța strategică a Mării Negre și afirmă susținerea NATO pentru Republica Moldova

NATO14 hours ago

Declarația Finală a Summitului NATO: Înființarea Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență din România, salutată de Joe Biden și ceilalți lideri aliați

NATO14 hours ago

Klaus Iohannis anunță că România și-a îndeplinit obiectivele la Summitul NATO: Prin deciziile luate, securitatea României și a cetățenilor săi este mai bine asigurată

NATO15 hours ago

Klaus Iohannis și Joe Biden au discutat la summitul NATO. Președintele SUA a salutat importanța formatului București 9 de pe flancul estic

ROMÂNIA15 hours ago

Președintele ADR: Programul Europa Digitală reprezintă șansa prin care putem genera beneficii concrete pentru consolidarea economiei digitale a României

Dacian Cioloș16 hours ago

Dacian Cioloș solicită Comisiei Europene să includă propunerile Renew Europe privind atingerea neutralității climatice în pachetul de măsuri ”Fit for 2030”

NATO14 hours ago

Klaus Iohannis anunță că România și-a îndeplinit obiectivele la Summitul NATO: Prin deciziile luate, securitatea României și a cetățenilor săi este mai bine asigurată

NATO1 day ago

Începe summitul NATO: Ce decizii majore vor lua astăzi Joe Biden, Klaus Iohannis și ceilalți 28 de lideri aliați la un summit crucial pentru viitorul Alianței și securitatea celor 30 de națiuni aliate

Marian-Jean Marinescu4 days ago

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: Certificatul UE COVID-19, un prim pas către o înțelegere în comun a politicii de sănătate

MAREA BRITANIE5 days ago

Pacta sunt servanda. Ursula von der Leyen și Charles Michel îi cer lui Boris Johnson să respecte protocolul privind Irlanda de Nord: Vom folosi toate instrumentele pentru a proteja integritatea pieței unice

MAREA BRITANIE2 weeks ago

Ambasadorul României la Londra le amintește cetățenilor români din Regatul Unit că se apropie termenul limită de 30 iunie până la care pot solicita statut de rezident

ROMÂNIA2 weeks ago

Președintele Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Mondială a Bicicletei: Trebuie să dăm oraşele înapoi oamenilor

COMISIA EUROPEANA2 weeks ago

Premierul Florin Cîțu: Strategia noastră fiscal-bugetară, cu revenirea deficitului bugetar sub 3% în 2024, a fost acceptată ca strategie principală de Comisia Europeană

U.E.2 weeks ago

Laura Codruța Kövesi, procurorul-șef al UE, evocă un moment istoric prin lansarea EPPO: Avem o responsabilitate enormă. Primul caz înregistrat este din Germania

NATO2 weeks ago

Jens Stoltenberg: Din 2014, NATO și-a intensificat prezența militară pe flancul estic. Am făcut multe, dar continuăm să ne adaptăm

NATO2 weeks ago

NATO restrânge accesul în sediul său diplomaților din Belarus, sancționând astfel Minskul pentru deturnarea unui avion de linie

Advertisement
Advertisement

Trending