Daniel Funeriu recunoaşte: Partidul Mişcarea Populară este proiectul politic al lui Traian Băsescu

Daniel Funeriu a declarat sâmbătă la Drăgășani, la o întâlnire cu simpatizanții PMP, că dezideratele partidului sunt în fapt lucrurile pentru care a militat Traian Băsescu, cum ar fi justiție independentă și educație de calitate.traian basescu

“PMP este proiectul politic al lui Traian Băsescu. Pentru tot ceea ce a militat președintele României în cele două mandate, justiția independentă, o educație de calitate, toate acestea se regăsesc între dezideratele Partidului Mișcarea Populară. Suntem mândri că suntem considerați de actuala putere ‘oamenii lui Traian Băsescu’. Ponta a spus cu teamă că dacă nu ne vor învinge pe noi, cei ‘ai lui Traian Băsescu’, la alegerile prezidențiale, scapă cine poate. Dar mesajul nostru pentru Ponta este că nu pot minți ei cât putem noi construi”, a afirmat fostul consilier prezidențial.

La rândul său, Gabriel Berca a susținut că în România actuală “nu există un echilibru de forțe, nu există opoziție puternică”.

“În România nu avem opoziție în acest moment, Traian Băsescu este singura voce a opoziției, singurul care contrabalansează majoritatea USL. De aceea este nevoie de PMP pe scena politică, pentru a scoate USL din calcul, pentru a dezvolta de fapt zonele sărace ale României, cele în care PSD este lider — Vâlcea, Olt, Dolj, Teleorman”, a spus el.

Theodor Paleologu l-a comparat pe Traian Băsescu cu vinul de Drăgășani.

“Singura mea legătură cu municipiul Drăgășani este vinul. Eu am stat departe de Traian Băsescu, dar l-aș putea compara pe domnul președinte cu vinul, care cu cât este mai vechi cu atât îi crește valoarea. L-am văzut pe Traian Băsescu la Cluj și am avut impresia că văd un tigru bătrân, dar unul feroce, după zece ani de mandat. Deși mulți i-au cântat prohodul, Traian Băsescu rămâne cel mai puternic lider politic al contextului. (…) Revenind la vin, cum se spune în popor, nicio masă nu este bună dacă nu are și vin, asta lipsește în acest moment PDL-ului, vinul”, a apreciat Paleologu.

Din delegația PMP prezentă sâmbătă la Drăgășani au mai vorbit Ruxandra Dragomir, Alin Popescu, Gelu Vișan, Clement Negruț și liderul organizației județene a PMP Vâlcea, Marian Mirea, care i-au îndemnat pe participanți să voteze la europarlamentare pentru a aduce PMP un scor “de două cifre”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.