David Cameron admite: Afluxul de imigranți români și bulgari a fost rezonabil până acum

david cameronAfluxul românilor și bulgarilor a fost rezonabil, susține premierul britanic David Cameron, potrivit EVZ.ro, refuzând cererile conservatorilor de a introduce noi bariere în calea lucrătorilor din aceste două țări.

Prim-ministrul de la Londra trebuie să facă față rebelilor din partid, care vor să introducă noi restricții pentru muncitori din statele est-europene.

Nivelele imigrației din România și Bulgaria au fost „rezonabile” de la începutul anului până acum, a spus David Cameron. Este primul verdict dat asupra numărului celor sosițin din România și Bulgaria, premierul sugerând că politicile impuse de coaliției au prevenit un aflux masiv din estul Europei.

Cameron le-a explicat conservatorilor, potrivit Daily Mail, că nu se pot lua noi măsuri pentru a stăvili sosirea imigranților din UE, conform regulilor europene, acceptate anterior de guvernul laburist.

Cameron a insistat că nu se mai poate face nimic în ceea ce-i privește pe muncitorii din cele două țări. „Am făcut tot ceea ce se putea face, conform cu regulile pe care le-a acceptat fostul guvern”.

Oficialul a subliniat că atunci când el a devenit premier, coaliția de guvernământ a extins perioada controalelor pe piața muncii de la 5 la 7 ani. „Acei 7 ani au trecut și nu avem voie, potrivit regulamentelor actuale, să extindem această perioadă de tranziție. Până acum, însă, de la 1 ianuarie, am observat nivele rezonabile ale imigrației și sper să putem face progrese cu legea imigrației”, a spus el.

Sursa: EVZ.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.