David Cameron: „Libera circulaţie din Europa ar trebui să fie mai puţin liberă”

David_CameronPremierul britanic, David Cameron, a anuntat marţi seară, printr-o scrisoare publicată în „Financial Times”, noi restricţii care vor fi aplicate de Marea Britanie tuturor imigranţilor din Uniunea Europeană, făcând referire în special la români şi bulgari, promiţând că va deporta persoanele fără adăpost şi că va restrânge ajutoarele financiare pentru străini.

Într-o scrisoare publicată în ediţia online a cotidianul „Financial Times”, cu titlul „Libera circulaţie din Europa ar trebui să fie mai puţin liberă”, premierul David Cameron scrie că Uniunea Europeană trebuie să se reformeze pentru a recâştiga încrederea cetăţenilor săi, amintind că, în prezent, britanicii sunt „profund îngrijoraţi” cu privire la numărul de imigranţi care vor proveni din Bulgaria şi România.

„De la 1 ianuarie, cetăţenii din România şi Bulgaria vor avea acelaşi drept de a lucra în Marea Britanie ca şi alţi cetăţeni ai UE. Ştiu că mulţi oameni sunt profund îngrijoraţi de impactul pe care l-ar putea avea această măsura asupra ţării noastre. Împărtăşesc aceste preocupări”, este primul paragraf din scrisoarea lui David Cameron, potrivit Adevarul.ro.

Liderul britanic precizează că regulile de eligibilitate pentru a primi beneficii materiale în cazul şomajului vor fi restricţionate, precum şi accesul la ajutorul pentru o locuinţă. De asemenea, David Cameron pune la îndoială şi principiul liberei circulaţii în interiorul Uniunii Europene afirmând că acest drept nu poate fi „fără rezerve

Sursa: Adevarul.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.