Connect with us

PARLAMENTUL EUROPEAN

De Ziua Europei, Olaf Scholz face apel la o UE „extinsă și reformată”, cu o perspectivă și acțiuni mai „geopolitice”

Published

on

Cancelarul german Olaf Scholz a făcut apel la o Uniune Europeană „extinsă și reformată”, care să aibă o perspectivă și acțiuni mai „geopolitice”, în cadrul unui discurs susținut marți, 9 mai, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, cu prilejul celebrării Zilei Europei.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, Scholz a afirmat că „Uniunea Europeană trebuie să se schimbe”, adăugând că „Europa trebuie să se întoarcă spre lume”. În acest sens, el a subliniat că „bunăstarea Europei nu poate fi separată de bunăstarea restului lumii” și a îndemnat la tratarea cu seriozitate a preocupărilor și intereselor partenerilor UE din sudul global.

„De aceea este atât de important ca Europa să sprijine și să acționeze în mod decisiv pentru securitatea alimentară și pentru combaterea sărăciei. De asemenea, trebuie să ne ținem promisiunile pe care le-am făcut la conferințele internaționale privind clima și mediul. Acest lucru aparține, de asemenea, unei Europe geopolitice. Trebuie să încheiem rapid noi acorduri de liber schimb cu Mercosur, Mexic, India, Indonezia, Australia, Kenya și, de asemenea, în viitor, cu multe alte țări, care să sprijine dezvoltarea economică a partenerilor noștri, în loc să o împiedice”, a declarat Olaf Scholz.

Cancelarul, german a arătat, totodată, că lumea devine din ce în ce mai multipolară, iar Europa ar trebui să caute o mai mare cooperare globală în condiții de egalitate.

„Cei care sunt nostalgici după visul unei Europe ca putere mondială, cei care servesc fanteziile naționale de superputere, sunt blocați în
trecut”, a declarat Scholz.

Această afirmație este în contrast cu cea a președintelui francez Emmanuel Macron, care a cerut recent ca UE să devină autonomă din punct de vedere strategic, ca premisă pentru constituirea sa într-un al treilea pol de putere global.

Cu toate acestea, Scholz a reluat unele dintre temele abordate de Macron, afirmând că, deși „Statele Unite rămân cel mai important aliat al Europei”, continentul își va consolida relațiile investind mai mult în securitate și apărare, reziliență civilă, suveranitate tehnologică, lanțuri de aprovizionare fiabile și independență în ceea ce privește materiile prime critice.

De asemenea, cancelarul german a precizat că UE ar trebui să reducă riscurile în relațiile sale cu China, deoarece Beijingul devine din ce în ce mai asertiv în competiția cu blocul celor 27 de națiuni. De altfel, acesta s-a referit la China drept „partener, competitor și rival sistemic” al UE.

„Rivalitatea și concurența din partea Chinei au crescut fără îndoială. UE este conștientă de această evoluție și reacționează în consecință. Sunt de acord cu (președintele Comisiei Europene) Ursula von der Leyen: Nu ar trebui să urmărim o decuplare, ci o minimalizarea inteligentă a riscurilor”.

În fața Parlamentului European, liderul de la Berlin a mai declarat că Uniunea Europeană trebuie să raționalizeze procesul de luare a deciziilor prin introducerea votului cu majoritate calificată în materie de politică externă și de impozitare și să își respecte promisiunea făcută vecinilor din Balcanii de Vest de a-i primi în familia europeană.

„Anul trecut am decis să mergem spre o Europă mai mare. Le-am spus cetățenilor din statele din Balcanii de Vest, Ucraina, Moldova și, eventual, Georgia, că locul vostru este printre noi. Am recunoscut că dorim să deveniți parte a Uniunii Europene. Și nu este vorba doar de altruism. Este vorba de credibilitatea noastră și de bunul nostru simț economic. Și este vorba, de asemenea, despre asigurarea păcii în Europa. Acești pași înainte trebuie să fie apreciați și onorați de partea noastră, pentru că, în caz contrar, politica de extindere își pierde capacitatea de a acționa ca un stimulent, iar UE își pierde influența și atractivitatea”, a explicat Scholz.

Având în vedere că 9 mai este un prilej de celebrare a păcii și unității pe continentul european, cancelarul german a transmis un mesaj de sprijin pentru Ucraina, al cărei popor se luptă pentru câștigarea unui război pornit nejustificat de Rusia în urmă cu mai bine de un an. Totodată, Scholz a îndemnat ca UE să nu se lase intimidată de demonstrația de putere militară a Moscovei, ci să continue să sprijine Ucraina atât timp cât va fi nevoie

„Războiul dintre popoarele noastre a devenit de neimaginat și asta datorită Uniunii Europene. Iar acest lucru este în beneficiul nostru, al tuturor. Dar dacă privim în vecinătatea directă a Uniunii Europene vedem o realitate teribilă, și anume că acest vis nu este o realitate în toate țările Europei. Cu mari sacrificii, poporul ucrainean își apără zilnic libertatea și democrația, suveranitatea și independența împotriva unei armate brutale de invazie rusească. Iar noi îi susținem în luptă pe teren”, a afirmat cancelarul german.

„La 2.200 de kilometri nord-est de aici, (președintele rus Vladimir) Putin defilează astăzi cu soldații, tancurile și rachetele sale”, a adăugat Scholz în fața europarlamentarilor, în timp ce Rusia a marcat Ziua Victoriei printr-o paradă. „Nu trebuie să ne lăsăm intimidați de astfel de jocuri de putere! Să rămânem fermi în sprijinul nostru pentru Ucraina – atât timp cât va fi nevoie!”

În context, acesta a menționat și sprijinirea reconstrucției Ucrainei, despre care a recunoscut că „va necesita capital politic și financiar pe termen lung”.

„Dar există totuși o oportunitate majoră nu doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga Europă. Pentru că o Ucraină europeană democratică și prosperă reprezintă cea mai clară reacție de respingere posibilă a politicii revizioniste și ilegale a lui Putin pe continentul nostru”, a subliniat cancelarul german.

În cele din urmă, Olaf Scholz a pledat pentru susținerea valorilor și unității europene pentru a evita repetarea unui trecut sângeros și arbitrar.

„Nu cred că niciunul dintre noi dorește să se întoarcă la vremurile în care legea junglei domnea în Europa, când țările mici trebuiau să se plece în fața țărilor mari. Când libertatea era un privilegiu al celor puțini și nu un drept fundamental pentru toată lumea. Uniunea noastră Europeană, unită în diversitatea sa, este cea mai bună asigurare pe care o avem pentru a ne asigura că acest trecut nu se va mai întoarce și de aceea mesajul de 9 mai nu este cel care vine astăzi de la Moscova. Mesajul este al nostru. Și este acela că trecutul nu va triumfa asupra viitorului. Viitorul nostru este Uniunea Europeană!”, a încheiat liderul german.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

PARLAMENTUL EUROPEAN

Reprezentanții TikTok vor fi audiați în Parlamentul European pentru posibila influențare a alegerilor din România

Published

on

© Comisia Europeană în România/ Facebook

Reprezentanții TikTok vor fi audiați marți, 3 decembrie, în Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor (IMCO) din Parlamentul European, în contextul suspiciunilor privind influențarea primului tur al alegerilor prezidențiale din România. Anunțul a fost făcut de eurodeputatul Dan Nica, șeful delegației PSD din grupul S&D, pe pagina sa de Facebook, unde a subliniat importanța unui mediu digital sigur și lipsit de manipulări.

„Mediul digital trebuie să fie unul sigur, lipsit de manipulări și ingerințe care să afecteze discursul civic și procesele democratice. Această audiere reprezintă un pas important spre transparență și responsabilitate,” a declarat Nica pe pagina sa de Facebook.

 

Audierea va avea ca temă „Îndeplinirea obligațiilor TikTok prevăzute în Directiva Serviciilor Digitale (DSA) în contextul ultimelor evoluții”. Directiva obligă platformele mari să evalueze riscurile sistemice și să le gestioneze astfel încât să protejeze procesele electorale și discursul civic.

Dan Nica a mai adăugat: „Un lucru este foarte clar: democrația nu trebuie să fie niciodată de vânzare!”

Miercuri, liderul delegației PSD în Parlamentul European a solicitat, în plenul de la Strasbourg, explicații președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la „entitățile străine” care s-ar fi amestecat în procesul electoral din România.

De asemenea, printr-o scrisoare adresată liderilor grupurilor pro-europene din Parlamentul European, vicepreședintele PE Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/ALE) a cerut sprijin pentru organizarea cât mai rapidă a unei audieri a șefului TikTok, Shou Zi Chew, în plenul Parlamentului European. În contextul campaniei virale desfășurate de candidatul de extremă-dreapta Călin Georgescu pe platforma TikTok, Ștefănuță consideră că Shou Zi Chew trebuie să ofere garanții că platforma sa nu a intervenit activ în rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale din România.

Marea surpriză a alegerilor prezidențiale din România s-a produs după numărarea voturilor din primul tur de scrutin, care l-a plasat pe ultranaționalistul Călin Georgescu, candidat independent, a cărui campanie electorală masivă pe rețele sociale precum TikTok a trecut mult timp neobservată de analiști, pe primul loc la votul în țară și în străinătate, marcând o premieră absolută. Potrivit datelor AEP după centralizarea voturilor din cele 20.059 de secții de vot, Călin Georgescu a obținut 22,94% din voturi, urmat de Elena Lasconi cu 19,18%. Astfel, finala prezidențială de pe 8 decembrie va fi disputată între ultranaționalistul cu simpatii pro-ruse Călin Georgescu și pro-europeana Elena Lasconi, candidat din partea USR.

Ulterior, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a solicitat Comisiei Europene să deschidă o investigație oficială asupra Tiktok pentru că a permis campania politică a lui Călin Georgescu, în ciuda propriilor standarde, vicepreședintele autorității publice, Alexandru Jucan, argumentând că acțiunile rețelei chineze de socializare au ridicat „suspiciuni de manipulare a opiniei publice printr-o utilizare inadecvată a platformei”.

De altfel, un raport realizat de Expert Forum (Policy Brief nr. 190) a indicat că candidatul independent Călin Georgescu a înregistrat o creștere semnificativă în preferințele electorale, de la 2% la 22%.

Vicepreședintele CNA a explicat că această evoluție a fost atribuită în mare parte unei campanii desfășurate pe TikTok, bazată pe „coordonarea unor conturi care au promovat activ conținut electoral, fără marcaje adecvate” și „amplificarea artificială a mesajelor prin algoritmi, utilizând hashtag-uri dedicate, precum #echilibrușiverticalitate, care au atras milioane de vizualizări”.

Ulterior, joi, Consiliul Suprem de Apărare a Țării, convocat de către președintele Klaus Iohannis, a constatat că în perspectiva și în cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale „au existat atacuri cibernetice cu scopul de a influența corectitudinea procesului electoral” și că rețeaua de socializare TikTok nu a respectat prevederile legale privind campania electorală din România, un candidat la alegerile prezidențiale beneficiind de „o expunere masivă pe fondul tratamentului preferențial pe care platforma TikTok l-a acordat acestuia prin faptul că nu l-a marcat drept candidat politic”, respectiv fără a-i cere obligația de a marca materialele electorale de tip video cu codul unic de identificare atribuit de Autoritatea Electorală Permanentă la desemnarea mandatarului financiar coordonator, obligație impusă prin legislația electorală.

Astfel, vizibilitatea candidatului respectiv a crescut semnificativ în raport cu ceilalți candidați care au fost recunoscuți de algoritmii TikTok drept candidați la alegerile prezidențiale, iar conținutul promovat de aceștia a fost filtrat masiv, diminuând exponențial vizibilitatea acestora la nivelul utilizatorilor platformei. Acest tratament preferențial a fost potențat cu nerespectarea de către TikTok a Deciziei Biroului Electoral Central, care a constatat că, în fapt, compania chineză, contrar celor comunicate în mod oficial autorităților române, nu a implementat sub niciun aspect prevederile Deciziei BEC.

În acest sens, membrii Consiliului au cerut autorităților cu atribuții în domeniul securității naționale, celor cu atribuții în buna desfășurare a procesului electoral, precum și organelor de urmărire penală să întreprindă de urgență demersurile necesare, conform competențelor legale, pentru clarificarea aspectelor prezentate în ședința CSAT.

Tot joi, în conferinţa de presă zilnică de la Bruxelles, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a confirmat, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliştilor, că vineri va avea loc o „masă rotundă” între autorităţile române şi reprezentanţii TikTok, organizată de executivul european, „dat fiind situaţia actuală din România”. El a mai precizat că la întâlnire au fost invitate şi alte platforme şi că este un „exerciţiu obişnuit” înainte de alegeri. „Este o practică obişnuită pe care tindem să o facem în cadrul Directivei Serviciilor Digitale, pentru că alegerile corecte şi libere sunt centrul democraţiilor noastre”, a adăugat purtătorul de cuvânt, relatează Agerpres.

Continue Reading

PARLAMENTUL EUROPEAN

PE și EPPO au semnat un acord pentru consolidarea cooperării. Roberta Metsola: „Va face ca lupta noastră împotriva criminalității să fie mai rapidă și mai bună”

Published

on

© European Union 2024 - Source : EP

Parlamentul European și Parchetul European (EPPO) au semnat miercuri un acord de lucru pentru a facilita și clarifica procedurile și schimburile de informații, informează comunicatul oficial. 

Documentul semnat între președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și procurorul-șef al Parchetului European, Laura Condruța Kovesi, stabilește modalitățile de cooperare între cele două instituții.

„Acest acord între Parlamentul European și Parchetul European va consolida și va întări cooperarea noastră. Va face ca lupta noastră împotriva criminalității și fraudei să fie mai rapidă și mai bună. În cele din urmă, acest acord vizează protejarea banilor plătitorilor de taxe din UE”, a declarat Metsola.

 

Acordul prevede că EPPO informează periodic Parlamentul cu privire la investigațiile în curs și la cele încheiate, fără a aduce atingere bunei desfășurări și confidențialității investigațiilor EPPO, pentru a-i permite să ia măsurile adecvate, inclusiv măsuri de precauție pentru protejarea intereselor financiare ale Uniunii, intervenția ca parte civilă în proceduri și măsuri de recuperare administrativă a sumelor datorate bugetului Uniunii.

De asemenea, acordul prevede că Parlamentul European transmite fără întârziere către EPPO orice informații privind infracțiunile penale care intră în competența sa, în special cele care afectează interesele financiare ale Uniunii.

Continue Reading

PARLAMENTUL EUROPEAN

Nicu Ștefănuță cere audierea șefului TikTok în Parlamentul European pentru a explica viralizarea lui Călin Georgescu: O armată de conturi false a viralizat mesaje radicale și extremiste

Published

on

© European Union 2024 - Source : EP

Printr-o scrisoare adresată liderilor grupurilor pro-europene din Parlamentul European, Vicepreședintele PE Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/ALE) cere sprijin pentru organizarea cât mai rapidă a unei audieri a șefului TikTok, Shou Zi Chew, în plenul Parlamentului European.

În contextul campaniei virale desfășurate de candidatul de extremă-dreapta Călin Georgescu pe platforma TikTok, Ștefănuță consideră că Shou Zi Chew trebuie să ofere garanții că platforma sa nu a intervenit activ în rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale din România. 

Călin Georgescu a derulat o campanie virală pe TikTok, strângând 92,8 milioane de vizualizări în ultimele două luni. Strategia sa de promovare i-a adus zeci de mii de adepți și sute de mii de vizualizări prin utilizarea diferitelor tehnici, inclusiv hashtag-uri și răspândirea virală a mesajelor cheie. Una dintre strategiile folosite a fost campania #echilibrusiverticalitate, în care sute de influenceri de pe TikTok i-au promovat mesajele fără a-l susține direct.

Potrivit datelor culese de diverse ONG-uri, din septembrie 2024 până în prezent, prezența lui TikTok sub #calingeorgescu a strâns 120 de milioane de urmăritori. Cu doar 31.800 de urmăritori în septembrie, Călin Georgescu a ajuns acum la 397.155. Astfel, întreaga campanie electorală desfășurată pe TikTok ar fi implicat conturi cu conținut electoral fără etichete adecvate, cu amplificare artificială a mesajelor prin algoritmi, iar aceste activități au dus probabil la creșterea rapidă a urmăritorilor și a vizualizărilor.

În acest context, Nicu Ștefănuță, s-a adresat, printr-o scrisoare, liderilor grupurilor politice pro-europene din Parlamentul European, solicitând sprijin pentru audierea de urgență a șefului platformei TikTok în plenul Parlamentului European. Shou Zi Chew ar trebui să explice cum a fost posibilă o astfel de viralizare a mesajelor lui Călin Georgescu și, mai important, dacă și cum a fost respectat Actul privind Serviciile Digitale (Digital Services Act) în acest caz, mai ales în ceea ce privește transparența algoritmică și riscurile sistemice. De asemenea, este important ca TikTok să publice un raport privind transparența algoritmică, inclusiv în contextul conținutului electoral în perioada campaniei, pentru a evalua riscurile la adresa principiilor democratice.

“Șeful TikTok trebuie să vină în fața noastră urgent și să ne explice cum a fost posibil ca platforma sa să fie folosită în mod abuziv de o armată de conturi false care au viralizat mesaje radicale, extremiste și chiar neadevărate. Nu putem permite ca TikTok și nicio altă platformă de social media să devină instrument pentru dezbinare, ură și atacuri împotriva democrației și a libertății”, declară Nicu Ștefănuță.

Ultranaționalistul Călin Georgescu și candidata USR Elena Lasconi își vor disputa turul al doilea al alegerilor prezidențiale, programat pentru data de 8 decembrie. Rezultatele primului tur de scrutin în cursa pentru Cotroceni relevă o premieră, fiind prima dată când întâia rundă a alegerilor este câștigată de un candidat suveranist și tot pentru prima dată în istorie când candidatul Partidului Social-Democrat nu accede în turul al doilea.

Potrivit rezultatelor finale, suveranistul Călin Georgescu a obținut 22,94% din voturi (2.120.401 voturi), urmat de Elena Lasconi cu 19,18% (1.772.500) și de Marcel Ciolacu, la o distanță mică de 2.740 de voturi, cu 19,15% (1.769.760). Au votat aproximativ 9,46 milioane de români din țară și de peste hotare, reprezentând 52,55% din totalul alegătorilor.

Citiți și “Șoc în România” titrează presa internațională după ce “pro-rusul” Călin Georgescu a produs “un cutremur”, câștigând primul tur al prezidențialelor

Marea surpriză a alegerilor prezidențiale din România s-a produs duminică seară, la închiderea urnelor, când exit-poll-urile l-au plasat pe suveranistul Călin Georgescu, a cărui campanie electorală masivă pe rețele sociale precum TikTok a trecut mult timp neobservată de analiști, pe locul al treilea, pentru ca odată cu numărarea proceselor verbale acesta să obțină primul loc la votul în țară și în străinătate, o premieră absolută. Georgescu a făcut de-a lungul timpului afirmații controversate anti-NATO și anti-UE, spunând că NATO “este cea mai slabă alianță de pe fața pământului”, că sistemul antirachetă aliat de la Deveselu reprezintă o “rușine diplomatică” și că fondurile europene și PNRR ar constitui “o acțiune financiară de însclavagizare”.

Ascensiunea fulminantă și surprinzătoare a lui Georgescu a determinat Consiliul Național al Audiovizualului să solicite Comisiei Europene să lanseze o investigație asupra TikTok privind campania lui Călin Georgescu, deoarece există “suspiciuni de manipulare a opiniei publice”.

Totodată, Curtea Constituțională a României a analizat joi două cereri de anulare a primului tur al alegerilor prezidențiale și a decis renumărarea voturilor, în timp ce președintele Klaus Iohannis a convocat CSAT pentru a analiza riscuri la adresa securității naționale generate de actori statali și non-statali în context electoral.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

Advertisement
POLITICĂ33 minutes ago

Ambasadorul României în SUA: Nu există nicio susținere oficială din partea americană pentru Călin Georgescu. Niciun oficial SUA nu s-ar asocia cu viziunea politică pe care o reprezintă acesta

REPUBLICA MOLDOVA49 minutes ago

Republica Moldova: Maia Sandu va dona un premiu de 100.000 de dolari primit pentru apărarea democrației

POLITICĂ1 hour ago

Elena Lasconi face apel la liderii politici din România să nu devieze cursul națiunii noastre: Trebuie să ne asumăm un guvern de uniune națională pro-european

POLITICĂ2 hours ago

Curtea Constituțională a validat turul 1 al alegerilor prezidențiale. Finală între Călin Georgescu și Elena Lasconi pe 8 decembrie

POLITICĂ3 hours ago

Nicolae Ciucă, ales pentru nou mandat de senator PNL: Voi pune întotdeauna interesele Doljului și ale României pe primul loc

U.E.3 hours ago

Șeful diplomației ungare, nouă „misiune de pace” la Moscova pentru a promova soluționarea conflictului dintre Rusia și Ucraina la masa negocierilor

U.E.4 hours ago

Lituania, Letonia și Estonia au decis impunerea de sancțiuni asupra liderilor politici georgieni care au reprimat manifestațiile pro-UE

INTERNAȚIONAL4 hours ago

Zelenski i-a prezentat lui Scholz noile sisteme de drone de producție internă ucraineano-germană

CHINA5 hours ago

În vizită la Beijing, șefa diplomației germane a abordat deschis sprijinul acordat Rusiei de către China în războiul din Ucraina: „Am pledat în favoarea unui proces de pace echitabil”

CONSILIUL UE5 hours ago

Un acces mai bun la locuri de muncă durabile și de înaltă calitate poate ajuta persoanele cu dizabilități să obțină independență financiară și o mai mare incluziune socială, subliniază Consiliul UE

POLITICĂ1 day ago

Marcel Ciolacu, după alegerile parlamentare: Am înţeles răspunderea pe care o avem faţă de România. Să dezvoltăm țara cu bani europeni și să protejăm valorile naționale

ROMÂNIA2 days ago

Klaus Iohannis: Ne aflăm în fața unei decizii existențiale, între democrație și izolaționism. Votăm pentru a rămâne o ţară a libertăţii sau a ne prăbuşi într-o izolare toxică şi într-un trecut întunecat

REPUBLICA MOLDOVA3 days ago

Maia Sandu, apel emoționant la un vot pro-european în România: Soarta R. Moldova este strâns legată de soarta României. Biruința României este și a noastră, orice greutate o trăim împreună

ROMÂNIA4 days ago

Investiție de peste 1 mld. de euro în modernizarea a trei mari termocentrale din Capitală. Burduja: Vom avea un cost cu gigacaloria la jumătate după finalizarea proiectelor

ROMÂNIA5 days ago

Premierul Marcel Ciolacu anunță creșterea salariului minim brut pe țară la 4050 lei lunar de la 1 ianuarie 2025

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI5 days ago

PE va lucra cu noua Comisie Europeană pentru a construi o UE mai competitivă, subliniază Siegfried Mureșan: Un buget aliniat cu prioritățile UE reprezintă unul dintre instrumente pentru a avea rezultate

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI5 days ago

Dan Nica: Delegația română din grupul S&D va vota noul Colegiu al Comisarilor, dar cu un vot condiționat de îndeplinirea unor criterii clare și importante pentru România și UE

PARLAMENTUL EUROPEAN5 days ago

Prima inițiativă majoră a viitoarei Comisii Europene va fi o busolă pentru competitivitate, axată pe trei piloni ai raportului Draghi, anunță Ursula von der Leyen: Vom pune inovarea în centrul economiei noastre

Comisari europeni, Mînzatu, ursula von der leyen
COMISIA EUROPEANA5 days ago

Ursula von der Leyen îi încredințează Roxanei Mînzatu un rol cheie în inițiativa fanion “busola competitivității” a Comisiei, axat pe competențele oamenilor ca “fundament al economiei UE”

COMISIA EUROPEANA5 days ago

Curajul românilor din Timișoara care s-au ridicat în 1989 pentru libertate, evocat la tribuna PE de Ursula von der Leyen: Generația noastră de europeni trebuie să lupte din nou pentru libertate

Trending