De Ziua mondială a oamenilor săraci, noua sărbătoare catolică, Papa Francisc face apel la solidaritate: Ajutorarea celor săraci este “pașaportul către paradis”

Ajutorarea celor săraci este ” pașaportul către paradis” al creștinilor, a precizat Papa Francisc duminică, în timpul unei slujbe organizată în numele miilor de oameni săraci veniți din toată Europa, ținută la bazilica Sfântul Petru, marcând astfel Ziua Mondială a oamenilor săraci, informează Digi24.

Foto: EC – Audiovisual Service

Aceasta reprezintă o nouă sărbătoare catolică la care au fost invitați să ia parte 6.000-7.000 de persoane sărace din state precum Italia, Franța, Spania, Germania și Polonia.

(Săracii) sunt cei care ne deschid drumul către rai; sunt pașaportul nostru către paradis. Pentru noi, este o datorie evanghelică să avem grijă de ei”, a spus papa în predica sa.

Este ”trist” când creștinii ”se limitează la a urma regulile și a respecta poruncile, ca niște angajați” ai Domnului și nu se implică activ în acte de caritate, a avertizat papa Francisc, citat de Agerpres.

”De prea multe ori avem impresia că nu am făcut nimic greșit așa că suntem mulțumiți, considerându-ne buni și drepți. (…) Dar doar să nu facem rău nu este suficient”, a adăugat acesta.

12 persoane – migranți, săraci, oameni fără adăpost, l-au asistat pe Suveranul Pontif, una dintre predici fiind citită de un refugiat sirian.

După slujbă, aproximativ 1.500 de oameni săraci vor lua masa cu papa în incinta Vaticanului, în timp ce alții vor primi alimente de la voluntari la mai multe locații din Roma, potrivit biroului de presă al Vaticanului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.