INTERNAȚIONAL
Declarația Summitului celor Trei Mări de la Riga: Klaus Iohannis și ceilalți lideri regionali au acordat Ucrainei statutul de “țară parteneră participantă” la Inițiativă
Published
3 years agoon
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2022/06/zelenski-iohannis-trei-mari.jpeg)
Cele 12 țări ale Inițiativei celor Trei Mări (I3M), reunite luni într-un summit la nivel prezidențial la Riga, au anunțat că Ucraina va deveni stat partener participant la Inițiativă și și-au reafirmat disponibilitatea de a implica Ucraina în proiectele de interconectare regională în cele trei domenii cheie ale formatului – transport, energie și digital -, în timp ce România, țară preia ștafeta organizării summitului de anul viitor, a asigurat că va sprijini realizarea acestui demers. La summitul din capitala letonă a participat, în mod virtual, și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a pledat pentru implicarea Ucrainei în proiectele de infrastructură ale grupului regional.
“Salutăm Ucraina ca invitat special la Summitul 3SI din acest an și ca partener al 3SI, care începând de astăzi începe procesul de participare la 3SI. Considerăm că 3SI poate fi o platformă de sprijinire a redresării Ucrainei. Ne menținem disponibilitatea de a implica Ucraina în punerea în aplicare a proiectelor de infrastructură regională ale 3SI. Susținem ambiția Ucrainei de a adera la UE”, se arată în declarația comună adoptată liderii celor 12 țări membre ale UE cuprinse între mările Adriatică, Baltică și Neagră. La summit au participat, în calitate de parteneri strategici, președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene Valdis Dombrovskis, oficiali din administrația SUA, iar șefii diplomațiilor Statelor Unite, Marii Britanii și Japoniei au transmis mesaje video de susținere.
Gazda reuniunii, președintele leton Egils Levits, a subliniat într-o conferință de presă că deși I3M este un format care întrunește statele membre ale UE, Inițiativa are ca obiectiv o “cooperare strânsă” cu Ucraina, având în vedere angajamentul pozitiv preconizat în ceea ce privește calea de aderare a Ucrainei la UE.
“Cu toții susținem acordarea statutului de candidat pentru Ucraina”, a declarat și președintele polonez Andrzej Duda cu privire la viitoarele decizii europene, în timp ce a reluat ideea omologului său cu privire la statutul de țări membre ale UE ale participanților la inițiativă.
Duda a adăugat că, în cadrul I3M, Ucrainei i s-a acordat statutul de “partener participant”, care este o nouă categorie diferită de statutul existent de “partener strategic” deținut de țări precum Statele Unite și Germania. Acest lucru ar putea ajuta Ucraina să dezvolte lucruri precum legături feroviare de mare viteză cu restul Europei, a spus el.
Din partea României, stat care va organiza anul viitor summitul celor Trei Mări, președintele Klaus Iohannis a asigurat că “România va analiza toate posibilitățile prin care Inițiativa poate ajuta Ucraina”. În același timp, a subliniat el, România are “convingerea fermă” că și Republica Moldova și Georgia trebuie să primească același sprijin.
“Am salutat intervenția președintelui Zelenski, care s-a adresat liderilor Inițiativei celor Trei Mări cu un mesaj clar: Ucraina are nevoie de sprijinul Inițiativei și al statelor participante. În acest context, am reiterat sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei și cetățenilor săi pe multiple planuri, atât prin demersuri bilaterale, cât și în cadru multilateral – aspecte pe care le-am transmis și direct președintelui Zelenski cu prilejul vizitei pe care am efectuat-o săptămâna trecută la Kiev, alături de președintele Macron, cancelarul Scholz și prim-ministrul Draghi”, a detaliat Iohannis.
El a asigurat că România va demara discuții cu Ucraina cu privire la proiectele prioritare la Inițiativei “care se potrivesc să fie conectate și la Ucraina, care sunt proiectele noi”.
Inițiativa celor Trei Mări este o platformă politică flexibilă și informală, la nivel prezidențial, reunind cele 12 state membre ale Uniunii Europene aflate între Marea Baltică, Marea Adriatică și Marea Neagră – Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.
Inițiativa își propune dezvoltarea economică a statelor din regiune, prin stimularea interconectivităţii în trei domenii principale – transport, energie, digital -, creșterea convergenței reale între statele membre ale Uniunii Europene, contribuind astfel la consolidarea unității și coeziunii în cadrul Uniunii și la consolidarea proiectului european, precum și întărirea relației transatlantice, inclusiv prin stimularea prezenței economice a SUA în regiune.
Cele 12 state ale Inițiativei reunesc 10% din PIB-ul Uniunii Europene.
La Summitul de la București, din 17-18 septembrie 2018, au fost adoptate decizii esențiale pentru viitorul Inițiativei, precum lista de proiecte prioritare majore de interconectare în domeniile transportului, energiei şi digital; organizarea primului Forum de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări (cu peste 600 oficiali şi reprezentanți ai mediului de afaceri din statele participante la Inițiativă şi din alte state membre UE, din SUA, Balcanii de Vest și Parteneriatul Estic, precum şi reprezentanți ai UE şi ai instituțiilor financiare europene şi internaționale); lansarea rețelei Camerelor de Comerț a I3M (prin semnarea Declarației comune de înființare a acestei rețele de către 7 Camere de Comerț din cele 12 state participante); inițierea procedurii de lansare a Fondului de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări (prin semnarea Scrisorii de Intenție privind Fondul de Investiții al I3M de către 6 instituții de profil din cele 12 state participante).
De asemenea, pentru prima dată în istoria Inițiativei, la summitul din 2018 au participat, alături de SUA, Germania și Comisia Europeană, în calitate de parteneri ai formatului.
Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2019/01/calea-eu-e1476364897634.jpg)
You may like
Ministrul român de externe, alături de secretarul de stat adjunct al SUA pentru Europa: O relație transatlantică puternică, vitală pentru România
Armata României își extinde prezența militară la trei din cele opt grupuri de luptă NATO de pe flancul estic
Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu secretarul de stat adjunct al SUA pentru Europa și Eurasia despre Parteneriatul Strategic și programul Visa Waiver
Polonia, țară care deține președinția Consiliului UE, și alte nouă state membre, printre care și România, propun măsuri restrictive privind gazul natural lichefiat din Rusia
Vicepreședinta CE Roxana Mînzatu: Uniunea competențelor, esențială pentru competitivitatea și pregătirea Europei
Zelenski a discutat cu Macron despre o eventuală desfășurare de contingente militare străine în Ucraina
REPUBLICA MOLDOVA
Maia Sandu avertizează: După criza umanitară provocată pe malul stâng, Kremlinul speră la o criză politică pe malul drept
Published
39 minutes agoon
January 14, 2025By
Diana Zaim![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Screen-Shot-2025-01-14-at-4.26.43-PM.png)
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a susținut o conferință de presă după ce a convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) privind situația din sectorul energetic și a informat că malul drept nu are datorii față de Gazprom. De asemenea, liderul moldovean a avertizat că după criza umanitară provocată pe malul stâng, Kremlinul are ca scop să provoace o criză politică pe malul drept.
„Scopul acestei crize umanitare provocate de Kremlin pe malul stâng este provocarea unei crize politice pe malul drept și escaladarea situației. Federația Rusă, în ultimii ani, a întreprins mai multe încercări de destabilizare pe malul drept și a încercat de fiecare dată să implice regimul de la Tiraspol în aceste acțiuni de destabilizare. Ceea ce se întâmplă acum este și o formă de presiune care vine de la Kremlin pe regimul de la Tiraspol, pentru ca acesta să fie mai cooperant în aceste acțiuni ale Kremlinului orientate pentru a destabiliza situația în Republica Moldova”, a declarat Maia Sandu”, a transmis șeful statului Maia Sandu.
Maia Sandu a subliniat în fața presei că nu există datorii față de Gazprom: „Malul drept nu are datorii față de Gazprom, așa cum în mod fals insinuează partea rusă și încearcă să justifice această decizie de a nu furniza în continuare gaze pe malul stâng. Nu există datorii, există un audit internațional care confirmă acest lucru.”
„Această criză energetică este provocată de decizia concernului Gazprom de a nu livra gaze naturale pe malul stâng, în pofida obligațiilor contractuale, contract semnat încă din anul 2021. Gazprom a decis, încă din 2022, în mod unilateral, să nu își onoreze angajamentele față de malul drept, reducând atunci substanțial livrările de gaze naturale și, de atunci, gazele naturale care au continuat să vină de la Gazprom au mers pe malul stâng. De la 1 ianuarie, așa cum cunoașteți cu toții, aceste gaze nu mai sunt furnizate pe malul stâng și această situație a generat o criză umanitară pe malul stâng. În secolul nostru avem oameni care nu au căldură, care nu au electricitate sau apă câteva ore pe zi. Este o situație extrem de complicată pentru acești oameni. Chișinăul nu împiedică tranzitul de gaze rusești pe teritoriul nostru”, a mai adăugat aceasta.
România livrează deja energie electrică Republicii Moldova, acoperind o bună parte din deficitul de aproximativ 600 MW, rezultat din stoparea gazului rusesc către Transnistria.
SUA
Cu câteva zile înainte de a-i preda ștafeta lui Trump, Joe Biden a semnat un ordin pentru construirea infrastructurii AI: Nu vom permite să fim depășiți când vine vorba de tehnologia care va defini viitorul
Published
1 hour agoon
January 14, 2025By
Teodora Ion![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2022/02/Joe-Biden-ordin-executiv-Rusia-scaled.jpeg)
Președintele american Joe Biden a semnat marți un ordin pentru accelerarea construirii de noi centre de date specializate în Inteligența Artificială (IA), pentru a se asigura că Statele Unite vor continua să domine această tehnologie, anunță AFP, citat de Agerpres.
”Statele Unite sunt lider mondial în domeniul inteligenței artificiale (AI). Inteligența artificială de ultimă generație va avea implicații profunde asupra securității naționale și un potențial enorm de a îmbunătăți viața americanilor, dacă va fi exploatată în mod responsabil, de la vindecarea bolilor până la menținerea comunităților în siguranță prin atenuarea efectelor schimbărilor climatice. Cu toate acestea, nu ne putem lua avansul de bunăvoie. Nu vom permite ca America să fie depășită în ceea ce privește tehnologia care va defini viitorul și nici nu ar trebui să sacrificăm standardele de mediu esențiale și eforturile noastre comune de a proteja aerul curat și apa curată”, a declarat Joe Biden într-un comunicat publicat de Casa Albă.
Ordinul le dă dispoziție Pentagonului și Ministerului Energiei să închirieze situri federale unde companii vor putea construi rapid, pe cheltuiala lor, centre de date IA cu servere avansate, alimentate din surse energetice curate.
Administrația Biden al cărei mandat se încheie în această lună a prezentat luni noi norme privind exportul de cipuri informatice avansate utilizate în domeniul inteligenței artificiale, anunță Deutsche Welle.
Acest cadru este văzut ca un efort de a împiedica China și alte țări să aibă acces la tehnologii avansate.
”În prezent, SUA este lider mondial în domeniul inteligenței artificiale – atât în ceea ce privește dezvoltarea inteligenței artificiale, cât și proiectarea cipurilor de inteligență artificială – și este esențial să păstrăm această poziție”, a declarat reporterilor Gina Raimondo, secretarul pentru comerț.
Această politică de ultim moment a administrației Biden se bazează pe măsurile introduse în 2023, care limitau exportul anumitor cipuri IA către China.
Cu toate acestea, noile norme depășesc granițele Chinei.
”Suntem îngrijorați cu privire la măsurile adoptate astăzi de SUA de restricționare a accesului la exporturile de cipuri avansate de inteligență artificială pentru anumite state membre ale UE și pentru întreprinderile acestora. Considerăm că este, de asemenea, în interesul economic și de securitate al SUA ca UE să cumpere cipuri AI avansate din SUA fără restricții: cooperăm strâns, în special în domeniul securității, și reprezentăm o oportunitate economică pentru SUA, nu un risc de securitate”, au transmis vicepreședintele executiv Henna Virkkunen, responsabilă pentru suveranitate tehnologică, securitate și democrație, și Maros Sefcovic, care se ocupă de comerț și securitate economică, precum și de relații interinstituționale și transparență.
Cei doi au anunțat că au transmis deja preocupările lor actualei administrații SUA și și-au arătat nerăbdarea de a colabora în mod constructiv cu următoarea administrația, sub conducerea lui Trump.
NATO
”Santinela Baltică”. NATO își intensifică activitatea în Marea Baltică pentru a proteja infrastructura critică în fața atacurilor hibride
Published
2 hours agoon
January 14, 2025By
Teodora Ion![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/250114a-014_rdax_775x440p.jpg)
NATO își intensifică activitatea pentru a detecta și opri atacurile împotriva cablurilor submarine de energie și date din Marea Baltică, a transmis marți secretarul general Mark Rutte, informează Politico Europe.
Acesta a anunțat într-un comunicat că organizația va lansa programul ”Santinela Baltică”, ce va angrena ”o serie de mijloace”, inclusiv fregate, avioane de patrulare maritimă și ”o mică flotă de drone navale”.
Principalii lideri NATO se află la Helsinki pentru a discuta despre securizarea Mării Baltice ca răspuns la o serie de acte de sabotaj asupra cablurilor de telecomunicații și de energie. Miniștrii apărării au arătat anterior cu degetul spre Rusia pentru aceste incidente.
Summitul este găzduit de președintele finlandez Alexander Stubb și de prim-ministrul estonian Kristen Michal, și include șefi de stat din Danemarca, Germania, Letonia, Lituania, Polonia, Suedia, precum și un înalt funcționar al Comisiei Europene.
Până în prezent, țările afectate nu au fost în măsură să atribuie în mod clar atacurile Moscovei – o provocare comună în cazul așa-numitelor atacuri hibride, din care fac parte și atacurile asupra infrastructurii critice.
Eforturile NATO vor implica intensificarea supravegherii în zonă, a declarat Rutte, și integrarea eforturilor naționale de supraveghere ale țărilor membre pentru ”detectarea exhaustivă a amenințărilor”.
”Căpitanii navelor trebuie să înțeleagă că potențialele amenințări la adresa infrastructurii noastre vor avea consecințe, inclusiv posibila îmbarcare, sechestrare și arestare”, a declarat Rutte.
Alianța va colabora, de asemenea, cu furnizorii de infrastructură critică, astfel încât cablurile să fie mai reziliente, a spus el.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2020/09/romania-ue-uniunea-europeana-steag-flag-drapel-80x80.jpg)
Care sunt principalele realizări ale României în 2024 și care sunt domeniile în care țara noastră are potențialul de a se dezvolta (clasament al asociației ”Cred în România”)
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Screen-Shot-2025-01-14-at-4.26.43-PM-80x80.png)
Maia Sandu avertizează: După criza umanitară provocată pe malul stâng, Kremlinul speră la o criză politică pe malul drept
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2022/02/Joe-Biden-ordin-executiv-Rusia-80x80.jpeg)
Cu câteva zile înainte de a-i preda ștafeta lui Trump, Joe Biden a semnat un ordin pentru construirea infrastructurii AI: Nu vom permite să fim depășiți când vine vorba de tehnologia care va defini viitorul
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Screen-Shot-2025-01-14-at-3.52.24-PM-80x80.png)
Comisarul european Roxana Mînzatu, în dialog cu tinerii din Varșovia (20 ianuarie). Dezinformarea în lumea digitală, tema dezbaterii
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2024/02/dan-motreanu-80x80.jpeg)
Dan Motreanu va aborda în PE implementarea Mecanismului de stimulare a talentelor: Regiunea Nord-Vest din România va primi sprijin pentru atenuarea schimbărilor demografice
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/473377398_982332820599050_6641479681162254111_n-80x80.jpeg)
ICI București devine partener activ în inițiativa AI Factories: România va juca un rol strategic în inovația tehnologică europeană
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/250114a-014_rdax_775x440p-80x80.jpg)
”Santinela Baltică”. NATO își intensifică activitatea în Marea Baltică pentru a proteja infrastructura critică în fața atacurilor hibride
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/472757964_1015037763996867_8599636037107170258_n-80x80.jpeg)
Ministrul român de externe, alături de secretarul de stat adjunct al SUA pentru Europa: O relație transatlantică puternică, vitală pentru România
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/1-1-80x80.jpg)
Maia Sandu a discutat cu James O’Brien, oficial al Departamentului de Stat al SUA, despre securitatea energetică și consolidarea democrației în R. Moldova
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2024/04/Romania-NATO2-80x80.jpeg)
Armata României își extinde prezența militară la trei din cele opt grupuri de luptă NATO de pe flancul estic
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2012/12/lei-bani.jpg)
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2012/10/barack-obama.jpg)
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2012/10/angela-merkel-EPP.jpg)
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2020/08/cluj-napoca-80x80.jpg)
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2018/05/THUMB_I131662EN1W.jpg)
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2020/10/adrian-zuckerman-80x80.png)
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2012/12/Romanian_Revolution_1989.jpg)
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2012/11/mario-monti.jpg)
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2020/04/klaus-iohannis-videoconferinta-80x80.jpg)
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2020/07/klaus-iohannis-mark-rutte-1-80x80.jpg)
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Joe-Biden-80x80.jpg)
Într-un discurs-moștenire, Biden îi predă lui Trump o politică externă în care SUA “câștigă competiția mondială”: China nu ne va depăși. De când a început războiul, eu am stat în centrul Kievului, nu Putin
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Mark-Zuckerberg-80x80.jpg)
Mark Zuckerberg anunță că “va reduce drastic cenzura” pe Facebook și Instagram și va acorda “prioritate libertății de exprimare”, criticând guvernele, presa tradițională și UE
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/alexander-van-der-bellen-80x80.jpg)
Președintele Austriei se va întâlni cu liderul extremei-drepte pentru a-i încredința formarea unui guvern
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2023/10/BDE94D72-4198-43A7-89A7-DC6FDFF569AB-80x80.jpg)
Susținători ai Ucrainei au protestat la Bratislava împotriva politicilor pro-ruse ale premierului Fico: Slovacia e Europa
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Donald-Tusk-80x80.jpg)
Donald Tusk, la debutul președinției Poloniei la Consiliul UE: “Suntem pregătiți să pornim din nou pe calea europeană a măreției, forței și suveranității”
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Antonio-Costa-80x80.jpg)
“Securitate, Europa!”. Președintele Consiliului European consideră că președinția Poloniei la Consiliul UE va dovedi că “patriotismul și integrarea europeană sunt interconectate”
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2025/01/Predoiu-Schengen-80x80.jpg)
În acordurile imnului UE, Cătălin Predoiu și omologul bulgar au ridicat simbolic ultima barieră de frontieră în primul minut al anului 2025, marcând aderarea deplină a României și a Bulgariei la Schengen
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2024/12/marcel-ciolacu-80x80.jpg)
Guvernul adoptă Ordonanța „Trenuleț”, un set de măsuri fiscal-bugetare pentru reducerea deficitului la 7% în 2025 și menținerea accesului României la fondurile europene și din PNRR
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2024/12/Klaus-Iohannis-Guvern-2024-80x80.jpg)
Guvernul a depus jurământul. Klaus Iohannis: Oamenii așteaptă să mențineți ferm traiectoria pro-europeană și euro-atlantică din ultimii 35 de ani. Vă rog să acţionaţi aşa
![](https://www.caleaeuropeana.ro/wp-content/uploads/2024/12/Guvernul-Ciolacu-2-80x80.jpeg)
Guvernul “Ciolacu 2” a primit la limită votul de încredere al Parlamentului României. Cabinetul coaliției PSD-PNL-UDMR va depune jurământul la Cotroceni
Trending
- COMISIA EUROPEANA6 days ago
Vicepreședintele Comisiei Europene, Stéphane Séjourné, vine în România înainte de lansarea dialogului strategic privind viitorul industriei auto. El va discuta la INCAS și despre concurența neloială a Chinei pe piața dronelor
- ROMÂNIA6 days ago
Oficial: România va fi admisă vineri în programul Visa Waiver, iar românii vor putea călători fără vize în SUA
- U.E.1 week ago
Președintele Austriei se va întâlni cu liderul extremei-drepte pentru a-i încredința formarea unui guvern
- INTERNAȚIONAL7 days ago
Mark Zuckerberg anunță că “va reduce drastic cenzura” pe Facebook și Instagram și va acorda “prioritate libertății de exprimare”, criticând guvernele, presa tradițională și UE
- U.E.4 days ago
Precedentul din România: Un fost comisar european sugerează că alegerile din Germania ar putea fi anulate dacă legile sunt eludate și duc la interferențe