Declarație comună a Angelei Merkel și a lui Matteo Renzi privind repatrierea migranților: Nu putem să îi găzduim pe toți

În cadrul discuțiilor desfășurate în Italia, cancelarul german, Angela Merkel a avertizat că solicitanții de azil care nu indeplinesc criteriile ar trebui să părăsească țara. Prim-ministrul italian, Matteo Renzi, a menționat că există limite în ceea ce privește politica migraționistă a UE, notează Deutsche Welle.merkel-renzi

Germania și Italia au probleme similare privind gestionarea numărului de noi migranți ajunși pe teritoriul statelor lor, a susținut Merkel în cadrul întâlnirii cu omologul său italian, care a avut loc în orașul Maranello. Cancelarul germn a admis că „nu toți pot rămâne.”

Vorbind la un an după ce aceasta a anunțat că Germania va opta pentru politica ușilor deschise, Merkel a susținut că speră că mai multe repatrieri se vor fi desfășurat în cazul solicitanților de azil care nu îndeplinesc criteriile, acorduri de readmisie fiind încheiate cu statele de origine. Aceasta a mai menționat că ajutor suplimentar ar trebui oferit acestor state.

După mie, nu există o altă alternativă validă a acestor politici”, a susținut Angela Merkel în cadrul unei conferințe de presă, la care a luat parte și premierul italian, Matteo Renzi.

Comentariile sale vin după ce, într-un interviu acordat unei publicații germane, Merkel a admis că statul său și UE au eșuat în a oferi un răspuns susținut problemei migrației.

Citiți și Angela Merkel: Germania a ignorat criza refugiaților pentru prea mulți ani iar acum suportă consecințele

Aceasta a fost de acrod cu afirmațiile lui Renzi conform cărora Uniunea Europană nu poate salva toți migranții și că măsuri mai dure privind repatrierea celor care nu îndeplinesc condițiile pentru a se numi azilanți ar trebui luate. „Știm că există limite. Este dificil de imaginat că putem să îi găzduim pe toți”, a menționat prim-ministrul italian ,Matteo Renzi.

Discuțiile desfășurate pe data de 31 august s-au concentrat pe viitorul Uniunii Europene după decizia Marii Britanii de a părăsi comunitatea europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.