Demiterea directorului FBI provoacă noi reacții. Senatorii cer înregistrările la care a făcut referire Donald Trump

Membri ai Congresului american au cerut duminică preşedintelui Donald Trump să predea eventualele „înregistrări“ ale discuţiilor liderului de la Casa Albă cu directorul FBI James Comey.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, preşedintele Donald Trump l-a ameninţat pe şeful FBI: „James Comey ar face bine să spere că nu există înregistrări ale conversaţiilor noastre, înainte de a începe să facă dezvăluiri presei!”. 

Fostul director FBI James Comey a declarat că nu este preocupat de „nicio înregistrare“ a conversaţiilor sale cu preşedintele SUA, Donald Trump, afirmă surse citate de CNN, potrivit Adevărul.ro

Joi seară, preşedintele SUA a declarat că James Comey i-a dat asigurări că nu este investigat în dosarul privind ingerinţele Rusiei în campania electorală prezidenţială din anul 2016. Însă Andrew McCabe, directorul interimar al FBI, a refuzat să confirme în cadrul audierilor de joi din Comisia pentru Informaţii a Senatului Statelor Unite dacă l-a auzit pe James Comey spunând că preşedintele Donald Trump nu este vizat de investigaţia referitoare la implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale. 

Reprezentanţii Casei Albe nu au confirmat şi nici nu au negat existenţa unor asemenea înregistrări.

Directorul FBI, James Comey, a fost dat demis la începutul săptămânii trecute de către preşedintele Donald Trump, la doar câteva zile după ce a spus în Congres, în timpul unei audieri, că Rusia continuă să influenţeze politica internă americană. O parte din criticilor administraţiei Trump cred că demiterea directorului FBI este legată de faptul că acesta conducea agenţia însărcinată cu ancheta cu privire la amestecul Rusiei în alegerile americane şi care încearca să stabilească dacă campania lui Trump a avut legături cu ruşi. Casa Albă a negat această ipoteză, spunând că la recomandarea ministrului adjunct al justiţiei, Donald Trump a luat decizia să-l demită pentru că directorul Comey nu se mai bucura de încrederea Agenţiei.

Michael Flynn a demisionat în februarie din funcţia de consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională după ce au apărut informaţii că ar fi comunicat cu oficiali din Rusia în campania electorală. La rândul său, Jess Sessions, secretarul american al Justiţiei, este acuzat că ar fi comunicat cu oficiali ruşi.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.