Departamentul de Stat al SUA avertizează cetățenii americani cu privire la riscul crescut de atentate în Europa în perioada sărbătorilor de iarnă

Departamentul de Stat al SUA a avertizat cetățenii americani că există un pericol crescut de atentate în Europa în perioada sărbătorilor de iarnă și i-a sfătuit să fie ”precauți” privind participarea la evenimentele estivale, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

Potrivit autorităților americane, incidentele din Franța, Rusia, Suedia, Marea Britanie, Spania și Finlanda demonstrează că gruparea teroristă Stat Islamic și al-Qaida, și afiliații lor au abilitatea de a planifica și comite atacuri majore în Europa, în pofida eforturilor recente de a combate extremismul. Anul trecut, au fost comise atacuri teroriste în târgul de Crăciun din Berlin, capitala Germaniei, și în clubul de noapte din Isanbul, de Anul Nou. În vreme ce guvernele depun eforturi pentru combaterea terorismului, Departamentul rămâne îngrijorat privind potențialele viitoare atacuri teroriste.

n aceste condiţii, autorităţile SUA le-au cerut cetăţenilor americani să fie mereu vigilenţi şi le-au atras atenţia că zonele turistice şi comerciale, hotelurile, cluburile, restaurantele, locurile de rugăciune, parcurile, zonele în care se desfăşoară evenimente de amploare şi aeroporturile ar putea fi în vizorul potenţialilor atacatori.

Avertizarea de călătorie este valabilă din luna noiembrie până la sfârşitul lunii ianuarie a anului 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.