BUSINESS
Deputatii europeni solicita puterea de control asupra serviciului diplomatic UE
Parlamentul European solicita ca viitorul serviciu diplomatic UE sa faca parte din structura Comisiei Europene si sa fie finantat din cadrul bugetului Comisiei asigurand astfel un control democratic exercitat de catre Parlament.
Published
15 years agoon
By
REDACTIAParlamentul European solicita ca viitorul serviciu diplomatic UE sa faca parte din structura Comisiei Europene si sa fie finantat din cadrul bugetului Comisiei asigurand astfel un control democratic exercitat de catre Parlament.
Originally posted here:
Deputatii europeni solicita puterea de control asupra serviciului diplomatic UE
You may like
Germania: Ministrul Economiei, Robert Habeck, își afirmă intenția de a candida pentru funcția de cancelar din partea Verzilor
Cum arată situația statului de drept în țările fondatoare ale UE potrivit celui de-al cincilea raport în domeniu
Marcel Ciolacu: Toate forțele politice vor o soluționare rapidă a calendarului electoral pentru predictibilitate. Joi vom avea Coaliție
Cursa pentru Casa Albă: Dezbaterea istorică dintre Joe Biden și Donald Trump, presărată cu „poticneli” și atacuri personale
Premierul Danemarcei, agresată fizic în centrul capitalei Copenhaga. Atacatorul a fost arestat
Charles Michel și comisarii cu o orientare centristă prezintă realizările conducerii liberale la vârful instituțiilor UE în ultimii cinci ani
BUSINESS
Ministrul Radu Oprea: Guvernul a aprobat “Start up Nation – Romania”. 444 de milioane de euro pentru antreprenorii care vor să debuteze în afaceri
Published
4 weeks agoon
August 9, 2024Guvernul a aprobat ordonanţa pentru implementarea Programului pentru stimularea întreprinderilor mici şi mijlocii “Start up Nation – România” ediţia 2024, finanţat din fonduri externe, a anunţat, joi, la Palatul Victoria, ministrul Economiei, Radu Oprea.
“Astăzi am aprobat Ordonanţa Guvernului privind aprobarea şi implementarea Programului pentru stimularea întreprinderilor mici şi mijlocii StartUp Nation 2024, adică a patra ediţie a acestui program, de data aceasta cu finanţare din fonduri europene”, a precizat Oprea, la sfârşitul şedinţei Executivului, într-o conferință de presă.
Potrivit ministrului, finanţarea acestui program se va face din fonduri externe nerambursabile aferente Programului Educaţie şi Ocupare 2021 – 2027.
“Peste 444 milioane de euro vor fi la dispoziția antreprenorilor care vor să debuteze în afaceri. Finanțarea este din fonduri europene, programul educație și ocupare, iar pentru aceasta îi mulțumesc lui Adrian Câciu (n.r. – ministrul investițiilor și proiectelor europene) și echipei de la MIPE”, a spus Radu Oprea.
Una dintre noutățile din acest an vizează cursurile de pregătire antreprenorială, care vor deveni o condiție de eligibilitate.
În plus, valoarea alocației financiare nerambursabile va fi de maximum 250.000 lei/IMM, acoperind până la 90% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor depuse.
Pașii următori presupun selecția furnizorilor de formare profesională pentru constituirea și instruirea antreprenorială a grupului țință și înscrierea la finanțare a întreprinderilor înființate de către absolvenții primei etape.
BUSINESS
Consilierul prezidențial Cosmin Marinescu consideră necesară o revizuire profundă a implicațiilor politicilor monetare după “turbulențele bursiere din Tokyo până pe Wall Street”
Published
1 month agoon
August 8, 2024Este necesară o revizuire profundă a strategiilor investiționale și a implicațiilor politicilor monetare în plan global, atenționează consilierul prezidențial pe probleme economice, Cosmin Marinescu, într-un articol în care a analizat recentul context al piețelor financiare globale, marcat de pierderi și recuperări rapide pe burse, de la cea din Tokyo până la cea de pe Wall Street.
În analiza sa, Marinescu a emis avertismente cu privire la politica monetară a băncilor centrale, subliniind riscurile asociate cu ratele dobânzilor “artificial” scăzute și fluctuațiile rapide ale politicii monetare.
Acesta a explicat că volatilitatea recentă de pe piețele bursiere globale evidențiază fragilitatea unui sistem economic profund interconectat și vulnerabil.
“Pierderile și recuperările rapide care au marcat recent bursele mondiale reflectă adâncimea riscurilor asociate cu strategii de investiții bazate pe rate ale dobânzilor ‘artificial’ scăzute și fluctuații rapide în politica monetară”, a scris Cosmin Marinescu, pe blogul său.
Consilierul prezidențial a subliniat necesitatea unei revizuiri profunde a strategiilor investiționale și a implicațiilor politicilor monetare la nivel global, în contextul inflaționist actual.
Marinescu a menționat și schimbarea recentă a politicii monetare în Japonia, unde Banca Japoniei a crescut rata dobânzii de referință, provocând turbulențe pe piețele financiare internaționale.
Potrivit consilierului președintelui Iohannis, politicile monetare trebuie gestionate cu responsabilitate și prudență pentru a susține stabilitatea economică pe termen lung.
“Într-o lume atât de interconectată, responsabilitatea și prudența deciziilor de politică vor susține stabilitatea economică pe termen lung”, a conchis Cosmin Marinescu.
BUSINESS
Compania Sameday anunță achiziția grupului Pactic din Ungaria și își continuă extinderea regională în centrul și estul Europei
Published
1 month agoon
August 1, 2024SAMEDAY, compania de curierat care a introdus livrarea în easybox pe piața din România, continuă să-și dezvolte infrastructura regională de livrare și anunță achiziția unei noi companii maghiare – grupul Pactic. Astfel, potrivit unui comunicat al companiei remis CaleaEuropeană.ro, în urma extinderii infrastructurii de livrare out of home în Ungaria, această nouă tranzacție se aliniază cu strategia SAMEDAY de a crea o zonă deschisă de livrare în regiune și de a-și îmbunătăți prezența atât pe piețele din Ungaria, cât și din Bulgaria.
Prin achiziția grupului Pactic, grupul SAMEDAY își îmbunătățește serviciile pentru clienții implicați în livrări transfrontaliere, extinzând acoperirea serviciilor în mai multe piețe europene. Astfel, după finalizarea tranzacției, clienții SAMEDAY vor avea acces la servicii complete de livrare care le permit să livreze în întreaga regiune la parametri care le sporesc competitivitatea.
Fondat în 2010, grupul Pactic este o platformă multi-brand care oferă servicii pentru e-taileri și IMM-uri active în comerțul online. Prin intermediul resellerilor de servicii de curierat, Allpacka și Furgefutar, care fac parte integrantă din grup, utilizatorii individuali pot compara și accesa servicii de livrare naționale și internaționale cu doar câteva clicuri. În plus, Pactic facilitează externalizarea completă a proceselor logistice și de livrare, gestionând aproximativ 3,5 milioane de livrări în 2023.
Cu sediul central în Budapesta, grupul Pactic are aproximativ 40 de angajați și a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 15 milioane de euro în 2023.
„Credem în servicii de livrare fără frontiere, care oferă clienților aceeași experiență de înaltă calitate, fie că se află în România, Ungaria sau Bulgaria. Achiziția grupului Pactic este un alt pas în planul SAMEDAY de a-și îmbunătăți prezența în regiune. Rămânem angajați să atingem 8.500 de puncte de livrare în cele trei țări în care operăm până la sfârșitul anului, prin noi unități easybox, precum și prin introducerea soluțiilor shop-in-shop”, spune Lucian Baltaru, CEO al grupului SAMEDAY.
În aprilie, SAMEDAY a anunțat intenția de a achiziționa compania maghiară de curierat Sprinter. După aprobarea de către autoritățile relevante, tranzacția a fost finalizată în iunie. Clienții SAMEDAY și Sprinter, precum și noile magazine online care aleg serviciile companiei de curierat, au acces la o infrastructură tehnologică unificată, adaptată nevoilor comerțului modern, începând cu septembrie.
SAMEDAY a livrat aproape 100 de milioane de colete la nivel regional în 2023 și este prima companie de curierat românească care și-a extins operațiunile dincolo de granițele naționale. SAMEDAY Ungaria a fost lansată în 2020, urmată de filiala bulgară în 2022. De atunci, numărul magazinelor online care optează pentru servicii de transport transfrontalier s-a dublat, înregistrând o creștere de 106% în 2023.
Investiția totală planificată de grupul SAMEDAY pentru 2024 este de peste 60 de milioane de euro, jumătate din această sumă fiind direcționată către creșterea capacității de livrare prin extinderea rețelei out of home.
Concrete & Design Solutions
Volodimir Zelenski, întrevedere cu premierul italian: Am discutat despre reconstrucția Ucrainei, concentrându-ne pe refacerea sistemului energetic
Zelenski și Scholz au discutat la reuniunea de la Ramstein despre extinderea cooperării în domeniul apărării, inclusiv producția comună de armament
Emmanuel Macron și Olaf Scholz își reafirmă sprijinul pentru Ucraina „atât timp cât este necesar” și cer „revenirea la pace” în Orientul Mijlociu
Șeful Pentagonului respinge cererea Ucrainei de a folosi arme americane pentru a ataca ținte situate pe teritoriul Rusiei
Jens Stoltenberg cere mai multe arme pentru Ucraina: „Este modul cel mai rapid de a pune capăt acestui război”
Partidul Socialiștilor Europeni: O politică de coeziune ambițioasă este esențială pentru creșterea convergenței sociale și pentru succesul pe termen lung al UE
Ministrul Economiei: Accesul la piața israeliană va fi facilitat pentru companiile românești prin eliminarea barierelor comerciale legate de standardele de conformitate israeliene
UE acordă ajutor umanitar în valoare de 40 milioane de euro pentru pregătirile de iarnă în Ucraina
Eurodeputatul Gabriela Firea a votat în PE pentru creșterea bugetului dedicat programelor care sprijină sănătatea și drepturile femeilor
România, pregătită de iarna care urmează. Ministrul Sebastiajn Burduja: Depozitele de gaz, umplute în proporție de 96,53%
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
VIDEO “În slujba țării”: Nicolae Ciucă, candidatul PNL pentru Cotroceni, și-a lansat un clip de promovare a cărții cu imagini de pe front din Afganistan și Irak
Prima echipă de comandă Frontex, găzduită la București. Ministrul Cătălin Predoiu: ”Frontierele Europei sunt sigure în mâinile” României. Locul țării noastre este în Schengen
Tusk promite la Chișinău că Polonia va accelera procesul de aderare a R. Moldova la UE în 2025: Nu-i credeți pe cei care spun că cerințele UE sunt împotriva voastră!
Dialogul strategic privind viitorul agriculturii UE conturează bazele viziunii viitoare a Comisiei Von der Leyen II asupra unei agriculturi și alimentații durabile
Marcel Ciolacu o propune oficial pe Roxana Mînzatu pentru poziția de comisar european: Ursula von der Leyen a avut deja duminică interviul cu Roxana Mînzatu, vom avea un portofoliu relevant
Guvernul a adoptat proiectul de lege privind donarea unui sistem de rachete sol-aer Patriot către Ucraina. Documentul va fi transmis Parlamentului în regim de urgenţă
De la Chișinău, Klaus Iohannis încurajează cetățenii R. Moldova să participe la referendumul pentru integrarea în UE: O idee extraordinară a Maiei Sandu prin care omul simplu percepe importanța acestui proiect
Klaus Iohannis și Maia Sandu au semnat, la Chișinău, Declarația Comună pentru reziliența Republicii Moldova, recunoscând pașii importanți ai Chișinăului “pe calea europeană”
Definind un final de deceniu de “mare risc”, Ursula von der Leyen asigură că va numi un comisar european pentru apărare: Trebuie să ne gândim la UE ca fiind un “proiect de securitate”
Nicolae Ciucă a fost desemnat candidat la alegerile prezidențiale de Biroul Politic Național al PNL
Trending
- COMISIA EUROPEANA1 week ago
Social-democrații europeni și cei ai cancelarului german Olaf Scholz îl susțin pe Victor Negrescu în obținerea poziției de vicepreședinte în Comisia Europeană
- POLITICĂ2 days ago
VIDEO “În slujba țării”: Nicolae Ciucă, candidatul PNL pentru Cotroceni, și-a lansat un clip de promovare a cărții cu imagini de pe front din Afganistan și Irak
- POLITICĂ1 week ago
Nicolae Ciucă a fost desemnat candidat la alegerile prezidențiale de Biroul Politic Național al PNL
- COMISIA EUROPEANA5 days ago
Marcel Ciolacu o propune oficial pe Roxana Mînzatu pentru poziția de comisar european: Ursula von der Leyen a avut deja duminică interviul cu Roxana Mînzatu, vom avea un portofoliu relevant
- POLITICĂ1 week ago
Nicolae Ciucă, la Forumul Globsec: România, o poveste de succes în care adversarii politici și-au unit forțele pentru a guverna țara într-o perioadă dificilă