Deutsche Welle: “Una transmite Victor Ponta la Bruxelles, altul este discursul său la Bucureşti”

Deutsche Welle publică în ediţia sa electronică o scurtă analiză referitoare la dublul limbaj folosit de guvernul Ponta în privinţa angajamentelor luate de acesta în faţă Comisiei Europene. “Una transmite Victor Ponta la Bruxelles, în scrisoarea trimisă preşedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, altul este discursul de la Bucureşti, în care şeful guvernului incriminează activitatea procurorilor de la DNA”, scrie Deutsche Welle. citat de HotNews.ro.

“Preşedintele interimar Crin Antonescu declara marţi, înaintea publicării raportului: România nu este în situaţia de a i se testa şi verifica angajamentul faţă de valorile democratice. Nu suntem cobai, fundamentele democraţiei în România sunt consacrate demult. O zi mai târziu, mai exact miercuri seară, într-o intervenţie publică, acelaşi Crin Antonescu declara că Raportul MCV este în deplină concordanţă cu ceea ce credem noi aici, în România şi că ceea ce e un lucru îmbucurător pentru noi toţi e că se reintră pe calea normalităţii în ceea ce priveşte o comunicare normală cu Comisia Europeană.

“In aceeasi maniera a limbajului dublu, explicit prin ascunderea adevarului, premierul Victor Ponta a apreciat Raportul MCV ca fiind unul echilibrat. In aceeasi zi insa, el a acuzat procurorii DNA de practici staliniste. Declaratia a fost facuta in contextul in care managerul Spitalului Floreasca, Radu Macovei, a fost chemat la audieri pentru ca l-ar fi favorizat pe fostul prim ministru condamnat Adrian Nastase, dupa tentativa de sinucidere a acestuia. Raportul medicilor de la Institutul de Medicina Legala arata ca ranile lui Adrian Nastase au fost superficiale si nu necesitau internarea de urgenta intr-un spital civil.”

“Despre audierea directorului Spitalului Floreasca, Victor Ponta a declarat in sedinta de guvern de miercuri: “Imi aduc aminte de procesul medicilor din 1952 de pe vremea lui Stalin. Va rog, domnule ministru al sanatatii, sa transmiteti medicilor exceptionali chemati la DNA respectul meu pentru munca lor. Va rog sa transmiteti regretul meu pentru ca sunt anchetati din cauza ca sunt medici.”

Avem, iata, de-a face cu acelasi dublu limbaj: una transmite Victor Ponta la Bruxelles, in scrisoarea trimisa presedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, altul este discursul de la Bucuresti, in care seful guvernului incrimineaza activitatea procurorilor de la DNA. Mesajul este, desigur, unul populist, dar si de intimidare, adica cum isi permit procurorii anticoruptie sa cheme la audieri niste medici excepționali“.

Sursa: HotNews.ro
Foto:  gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.