EVENIMENTE
Dezbaterea economică „Viziuni liberal reformatoare pentru mediul de afaceri”
Published
10 years agoon
Comunicat de presă
Tineretul Liberal Reformator (TLR) a organizat, în data de 20 mai a.c., dezbaterea economică „Viziuni liberal reformatoare pentru mediul de afaceri”. Evenimentul s-a bucurat de participarea fostului ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu, a secretarului de stat în cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii si Mediului de Afaceri Cătălin Beciu, a preşedintelui organizaţiei TLR Ionuţ Negoi, a mai multor reprezentanţi ai mediului de afaceri, precum şi a unui public numeros format din tineri liberali reformatori. Tema acestei dezbateri economice a fost promovarea măsurilor liberale din noul Cod fiscal, precum şi prezentarea proiectului „Creştem antreprenori”, proiect organizat de către Tineretul Liberal Reformator.
„Abordarea liberală corectă este ca impozitul pe dividente să fie eliminat. Ceea ce ne-a interesat pe noi, în acest Cod fiscal, a fost schimbarea aportului de forţe dintre mediul de privat şi de stat, stat reprezentat de Ministerul de Finanţe de cele mai multe ori”, e declarat secretarul de stat Cătălin Beciu. El este de părere că: „Antreprenorul a fost în situaţia de a nu putea face statului, ceea ce statul îi făcea lui. Partidul Liberal Reformator a reuşit să introducă principiul „in dubio contra fiscum” în noul Cod fiscal, fiind cel mai important lucru din legislaţia fiscală din România, care garantează faptul că orice control fiscal, cu care vă veţi întâlni din 2016, vă va datora interpretarea fiscală care vă este cea mai favorabilă”.
Codurile fiscal şi de procedură ficală, sunt două coduri superliberale, iar fostul ministru de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a afirmat că „rescrierea noului Cod fiscal şi a Codului de procedură fiscală au început de pe vremea mandatului meu. Reformarea fiscală de astăzi se bazează pe cele două coduri, care au fost rescrise ca urmare a deciziei conducerii PNL de la aceea vreme de a rupe USL şi de a ieşi de la guvernare. Ne-a interesat să avem două acte normative transparente, care să asigure o coerenţă a interpretării legislaţiei fiscale”.
Proiectul „Creştem antreprenori” este un proiect al tinerilor liberali reformatori, care a fost explicat celor prezenţi de către Laura Chindriş, reprezentant al TLR Timişoara. „Creştem antreprenori” este un plan economic şi financiar care promovează pe termen lung proiectele tinerilor afacerişti, cu vârste între 18 şi 35 de ani, proiecte care realizează cel mai bun punctaj pentru obţinerea fondurilor europene. Planurile de afaceri ale tinerilor sunt susţinute şi coordonate de seniorii PLR, împreună cu reprezentanţi de succes ai mediului de afaceri.
.
You may like
Social-democrații lui Olaf Scholz dezvăluie un plan ambițios pentru stimularea economiei germane în perspectiva alegerilor anticipate din februarie
Marcel Boloș: Menținem echilibrul între sprijinirea mediului de afaceri și protecția socială – 300 milioane de lei alocate pentru servicii sociale și Start-up Nation
ICI București – partener la People Empowering Business Forum & Awards Gala 2024
Nicușor Dan: Capitala României este cel mai important centru de business al țării și de aceea trebuie să devenim un partener cât mai atractiv pentru mediul de afaceri
Premierul Marcel Ciolacu, la Forumul Economic de la Londra: Ne dorim să fim un partener-cheie al Marii Britanii în regiunea Mării Negre sub aspect economic și energetic
MEAT susține promovarea Ghidului OCDE privind Diligența datorată în Conduita Responsabilă a Afacerilor: Ne ajută să construim un mediu de afaceri mai etic și mai sustenabil
EVENIMENTE
Comisarul european Roxana Mînzatu, în dialog cu tinerii din Varșovia (20 ianuarie). Dezinformarea în lumea digitală, tema dezbaterii
Published
3 days agoon
January 14, 2025By
Diana ZaimVicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, răspunzătoare pentru portofoliul oameni, competențe și pregătire, organizează pe 20 ianuarie, în Varșovia, primul dialog cu tinerii europeni, pentru a aborda provocările unei societăți tot mai digitalizate.
„Digitalizarea și inovarea fac parte din viața noastră de zi cu zi și trebuie să ne obișnuim cu asta. Inteligența artificială și rețelele de socializare vin la pachet nu doar cu avantaje, ci și cu dezinformare. Provocarea la care trebuie să răspundem este: cum navigăm, ca cetățeni, într-o societate digitalizată? Care sunt competențele de care avem nevoie pentru a identifica adevărul și pentru a combate dezinformarea într-o lume digitală? De aceea, vă invit să participați la primul meu dialog cu tinerii europeni, pe 20 ianuarie, în Varșovia, unde sunt sigură, că vom găsi împreună răspunsuri la aceste întrebări”, a transmis comisarul european într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.
Aceasta subliniază că „soluțiile reale apar în urma unor dialoguri concrete și a unor conversații sincere.”
De asemenea, dialogul se va desfășura inclusiv online și îi invită pe cei interesați să trimită subiectele pe care le doresc dezbătute.
EVENIMENTE
De Ziua Culturii Naționale, Palatul Culturii din Iași organizează conferința ”România în Uniunea Europeană”
Published
1 week agoon
January 9, 2025By
Diana ZaimDe Ziua Culturii Naționale, Palatul Culturii din Iași organizează conferința-dezbatere „România în Uniunea Europeană”, informează un comunicat oficial al Instituției.
Evenimentul este realizat de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Istorie a Moldovei, în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași. Acesta va avea loc la data de 15 ianuaria, ora 11.00.
Manifestarea, dedicată Zilei Culturii Naționale, îl va avea ca invitat de onoare pe prof. univ. dr. Lucian Leuștean, o personalitate marcantă a mediului academic ieșean, care va aborda importanța apartenenței României la Uniunea Europeană.
Intervenția sa va analiza rolul și implicațiile integrării României în spațiul politic, economic și cultural european, punând accent pe oportunitățile și beneficiile pe care Uniunea Europeană și instituțiile sale le oferă cetățenilor români, mai ales în actualul context geopolitic.
„Toți iubitorii de cultură, educație și istorie sunt invitați să participe la acest eveniment de excepție, care va aduce în prim-plan subiecte de actualitate și va oferi oportunitatea de a interacționa cu unul dintre cei mai respectați istorici români”, declară Andrei Apreotesei, managerul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.
Evenimentul este coordonat de prof. Sorin Sitea și face parte din seria manifestărilor dedicate aniversării a 160 de ani de la înființarea Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Iași, instituție de prestigiu cu o tradiție deosebită în educația românească.
EVENIMENTE
Nicușor Dan este laureatul Premiului ICDE România Europeană 2024
Published
1 month agoon
December 4, 2024Primarul Capitalei, Nicușor Dan, este cel de-al șaselea laureat al Premiului ICDE România Europeană, acordat anual de Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană din Cluj-Napoca.
Acesta se alătură unei galerii de personalități și organizații prestigioase din România și Republica Moldova, precum Excelența Sa Maia Sandu, Asociația Dăruiește Viață, doamna Laura Codruța Kövesi, doamna Emilia Șercan și Asociația VeDem Just, care au avut o contribuție decisivă la promovarea valorilor europene și la consolidarea democrației în societatea românească.
“Premiul acordat în acest an recunoaște și recompensează, printre altele, verticalitatea, perseverența, echilibrul, înțelepciunea și hotărârea de care a dat dovadă domnul Nicușor Dan în lunga sa activitate civică și politică. Credem că domnia sa întruchipează modelul de om politic european autentic, aflat mereu în slujba cetățenilor pe care-i reprezintă”, a transmis ICDE într-un comunicat.
Ceremonia de decernare a Premiului România Europeană va avea loc la Cluj, vineri, 6 decembrie 2024, începând cu ora 14.30, în sala Robert Schuman a Facultății de Studii Europene, în cadrul unei conferințe organizate de Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai în colaborare cu Centrul EUXGLOB al aceleiași facultăți și cu ICDE.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”
Veniturile bugetare, mediul de afaceri, eficiența energetică și educația și forța de muncă, direcțiile care necesită consolidare în vederea aderării României la OCDE (analiză FIC)
Sprijinul lui Musk pentru extrema-dreaptă este ”complet inacceptabil”, subliniază Olaf Scholz: ”Amenință democrația”
Europa trebuie să intensifice eforturile pentru a apăra Ucraina, având în vedere revenirea lui Donald Trump la Casa Albă, avertizează premierul britanic
Premierul britanic dorește să se așeze la masa negocierilor comerciale în vederea încheierii unui acord cu SUA conduse de Trump
Lituania a decis alocarea a 5-6% din PIB pentru apărare între 2026 și 2030: Epoca strategiilor pasive a luat sfârșit. Facem apel la aliați să urmeze exemplul
Președintele PPE, Manfred Weber, pledează pentru o Europă ”conștientă de sine” și subliniază nevoia unei acțiuni comune UE-SUA pentru a îngrădi ”eforturile Chinei de a domina”
La o zi după inaugurarea lui Trump va fi lansată la Washington American Romanian Business Roundtable, o platformă de elită destinată consolidării relațiilor România-SUA prin cooperare economică și strategică în domeniul apărării
NATO se confruntă cu o „sarcină imposibilă” în încercarea de a proteja infrastructura critică submarină împotriva actelor de sabotaj (oficial al Alianței)
Curtea de Justiție a UE: Cuantumul plătit unui student Erasmus nu trebuie să fie luat în considerare pentru calcularea impozitului pe venitul părintelui în a cărui întreținere se află
Ministrul Energiei: Banii europeni, atât de huliți de extremiști, sunt cei care asigură suveranitatea reală a României
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
Românii își aleg președintele pe 4 mai. Campania electorală începe pe 18 februarie
În discursul de adio înainte de a-i preda ștafeta puterii lui Trump, Joe Biden avertizează că SUA ar putea cădea în “mâinile unei oligarhii” care amenință democrația prin “abuz de putere”: “Este rândul vostru să stați de pază”
Ciolacu: Bugetul pentru 2025, construit pe o abordare prudentă care să permită închiderea anului cu un deficit de 7%
Într-un discurs-moștenire, Biden îi predă lui Trump o politică externă în care SUA “câștigă competiția mondială”: China nu ne va depăși. De când a început războiul, eu am stat în centrul Kievului, nu Putin
Mark Zuckerberg anunță că “va reduce drastic cenzura” pe Facebook și Instagram și va acorda “prioritate libertății de exprimare”, criticând guvernele, presa tradițională și UE
Președintele Austriei se va întâlni cu liderul extremei-drepte pentru a-i încredința formarea unui guvern
Susținători ai Ucrainei au protestat la Bratislava împotriva politicilor pro-ruse ale premierului Fico: Slovacia e Europa
Donald Tusk, la debutul președinției Poloniei la Consiliul UE: “Suntem pregătiți să pornim din nou pe calea europeană a măreției, forței și suveranității”
“Securitate, Europa!”. Președintele Consiliului European consideră că președinția Poloniei la Consiliul UE va dovedi că “patriotismul și integrarea europeană sunt interconectate”
În acordurile imnului UE, Cătălin Predoiu și omologul bulgar au ridicat simbolic ultima barieră de frontieră în primul minut al anului 2025, marcând aderarea deplină a României și a Bulgariei la Schengen
Trending
- COMISIA EUROPEANA1 week ago
Vicepreședintele Comisiei Europene, Stéphane Séjourné, vine în România înainte de lansarea dialogului strategic privind viitorul industriei auto. El va discuta la INCAS și despre concurența neloială a Chinei pe piața dronelor
- ROMÂNIA1 week ago
Oficial: România va fi admisă vineri în programul Visa Waiver, iar românii vor putea călători fără vize în SUA
- U.E.1 week ago
Precedentul din România: Un fost comisar european sugerează că alegerile din Germania ar putea fi anulate dacă legile sunt eludate și duc la interferențe
- ENERGIE1 week ago
Răzvan Nicolescu: Fabrica Prime Batteries, vizitată de vicepreședintele CE, are potențialul de a deveni cel mai mare proiect industrial românesc de după Revoluție
- SUA4 days ago
Într-un discurs-moștenire, Biden îi predă lui Trump o politică externă în care SUA “câștigă competiția mondială”: China nu ne va depăși. De când a început războiul, eu am stat în centrul Kievului, nu Putin