Dezbaterea “România între beneficii și restricții în cadrul TTIP”

Institutul Aspen România și Asociația Europuls organizează dezbaterea “România între beneficii și restricții în cadrul TTIP”, în cadrul celei de-a treia ediții a forumului EUROSFAT, în data de 29 mai 2015, între orele 11:00 – 13:00, Sala Constantin Stere, Palatul Parlamentului, se arată într-un comunicat remis CaleaEuropeana.ro.

aspen

Dezbaterea își propune să abordeze stadiul negocierilor TTIP, domeniile cele mai sensibile din cadrul discuțiilor, sectoarele economiei românești cu potențial de dezvoltare, precum și opțiunile pe care România le poate include pe agenda negocierilor la nivel european.

Printre invitații care au confirmat participarea se numără Elena Bryan, Negociator Şef, Misiunea SUA pe lângă UE, Mircea Geoană, președintele Institutului Aspen România, Daniela Nemoianu, preşedintele Consiliului de Administraţie, AmCham România, Sorin Moisă, membru al Parlamentului European (S&D), Mihai Bogza, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini, Elvire Fabry, Senior Researcher, Institutul Jacques Delors – Notre Europe (Paris), Lucian Cernat, economist Şef, DG Trade, Comisia Europeană (live video).

TTIP (Parteneriatul Transatlantic de Comerț și Investiții) are implicații profunde atât pentru viitoarea evoluție a politicii comerciale a UE, cât și pentru maniera în care acesta modelează relațiile economice cu alți jucători importanți pe plan global. Până în acest moment s-au înregistrat progrese în procesele de reglementare, reducerea barierelor de tarife și liberalizarea proceselor de achiziții publice. Succesul este încă dificil de evaluat în cazul capitolului privind serviciile, în special referitor la serviciile financiare, și pe fondul lipsurilor de natură legislativă.

Evenimentul prefigurează seria de consultări publice pe acest subiect organizată de membri ai Parlamentului European, cât și conversațiile specializate care vor avea loc în cadrul Bucharest Forum 2015, organizat de Institutul Aspen România și German Marshall Fund of the US în octombrie.

EUROSFAT este forumul anual de dezbateri europene ce are loc în România începând cu anul 2013. Scopul evenimentului este de a aduce împreună politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mediului de afaceri, experţi și cetățeni pentru a dezbate asupra celor mai importante teme de pe agenda europeană, facilitând astfel poziţionarea actorilor români în cadrul UE.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.