Dialog cetăţenesc paneuropean organizat la Bruxelles. Cum îi poţi adresa întrebări preşedintelui Comisiei Europene

barrosoDupă 50 de dialoguri organizate în orașe din toate cele 28 de state membre ale UE, Comisia Europeană invită peste 150 de cetățeni la Bruxelles pentru o dezbatere paneuropeană, ce va avea loc joi, 27 martie, în clădirea Charlemagne a Comisiei.

Președintele José Manuel Barroso va modera un dialog cu cetățenii în cursul după-amiezii, în timp ce alți 10 comisari și deputați în Parlamentul European vor participa la dezbateri cu cetățenii în cadrul unor evenimente paralele organizate pe tot parcursul zilei. Jurnaliștii ce doresc să participe la eveniment se pot înscrie trimițând un e-mail la adresa: Joshua.SALSBY@.ec.europa.eu.

Dialogurile cu cetățenii, organizate începând cu 2012 în toate statele membre, reprezintă o oportunitate pentru cetățenii europeni să își facă vocea auzită, astfel încât Europa viitoare să fie construită în concordanță cu dorințele, nevoile și aspirațiile lor. Vrem să ne asigurăm că vocea cetățenilor României este auzită și luată în considerare în tot acest proces. Vă invit deci să participați atât la dialogul paneuropean al președintelui Barroso din data de 27 martie, cât și la dialogul pe care îl voi avea la București pe 4 aprilie”, a declarat comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș.

Comisia Europeană a invitat la Bruxelles câte trei participanți la ultimele 50 de dialoguri cu cetățenii, astfel încât acest eveniment va fi punctul culminant al dialogurilor începute în septembrie 2012. Dialogul cu cetățenii, la care va participa și domnul președinte Barroso, va avea loc între orele 16.00 – 17.00 CET și poate fi vizionat în direct prin webstream. Cetățenii pot participa la dezbatere pe Facebook și Twitter, utilizând hashtag­ul #EUdeb8.

În România, la București, cei interesați vor putea viziona în direct dezbaterea la care participă președintele Barroso la sediul Spațiului Public European (str. Vasile Lascăr, nr. 31, parter, București), în limita locurilor disponibile.

În cursul zilei vor avea loc o serie de dialoguri în care 10 membri ai Comisiei Europene (vicepreședinții Reding și Rehn și comisarii Potočnik, Vassiliou, De Gucht, Damanaki, Hahn, Hedegaard, Andor și Mimica) vor discuta cu grupuri mai mici de cetățeni.

Mai multe detalii despre PROGRAM, AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.