Dialog cu cetățenii: Reflectând asupra Europei, din inima Transilvaniei – 10 ani de când Clujul a devenit un oraș european

Marți, 13 iunie 2017, începând cu ora 10.00 la Centrul pentru Cultură Urbană Casino, în Parcul Central „Simion Bărnuțiu” Comitetul Regiunilor și Primăria municipiului Cluj-Napoca organizează o întâlnire cu cetățenii, la care va participa președintele Comitetului Regiunilor, Markku Markkula, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, precum și alți înalți oficiali europeni.

Dialogul ”Reflectând asupra Europei, din inima Transilvaniei: 10 ani de când Clujul a devenit un oraș european” va începe la ora 16.00 și va fi moderat de directorul CaleaEuropeana.ro, Dan Cărbunaru.

LIVE VIDEO

”Reflectând asupra Europei” este o inițiativă fanion a Comitetului Regiunilor lansată în anul 2016 cu scopul de a interacționa și a asculta cetățenii de la nivel local și regional.

”Aderarea României la EU a coincis cu debutul uneia dintre cele mai prospere și dinamice perioade economice pentru orașul nostru. Cu o demografie unică în Europa, un mediu colaborativ (autorități locale, mediul de afaceri, universități, implicare cetățenească activă) Clujul a devenit un bun model a felului în care Uniunea Europeană poate avea un impact în dezvoltarea comunităților locale și regionale”, transmit organizatorii.

Inovația este un factor-cheie pentru dezvoltarea economiei locale, iar UE poate susține în mod direct și poate oferi suport comunităților pentru a se dezvolta din această perspectivă, oferindu-le oportunitatea de a folosi în mod eficient resursele locale, pentru a aduce valoare adăugată pieței europene, creând modele ce pot fi replicate în alte orașe și regiune ale Uniunii Europene.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.