Connect with us

ROMÂNIA

Directorul Leviatan Design, la ConstructFest: Tehnologiile și softurile de înaltă performanță, o oportunitate pentru domeniul construcțiilor din România

Published

on

În România există posibilitatea de a lucra într-un mediu foarte interesant, utilizând tehnologiile, utilizând softurile de înaltă performanță, procese care fac din domeniul construcțiilor un lucru de noutate, a declarat joi Cătălin Podaru, directorul Leviatan Design, o companie cu experiență ca proiectant general pentru proiecte de infrastructură de apărare și NATO.

Podaru a participat joi la ConstructFEST, târgul virtual de referință pentru piața de construcții din România și din Europa ce se află la a patra ediție în anul 2021 organizat de Universitatea Tehnică de Construcții București ca parte a programului EU-Conexus. Astfel, directorul Leviatan Design a susținut un prezentare către studenții, absolvenții și profesorii UTCB, vorbit despre necesitatea unei “schimbare de paradigmă la nivel activ, în raport cu percepția studenților și a mediului asupra acestei profesii și asupra importanței ei”.

“Noi trăim de peste 30 de ani în paradigma nevoii de a construi, cu atât mai mult acum, în aceste momente ale pandemiei. Ideea de construcție și reconstrucție a devenit vitală”, a spus Cătălin Podaru, referindu-se la faptul că România a avut, într-o perioadă, o revoluție de ingineri.

Directorul Leviatan Design a ținut să puncteze diferența de abordare și oportunitățile pe care compania sa le identifică în domeniul construcțiilor, subliniind totodată nevoia resimțită de “personal calificat”

“Deși este o problemă (n.r. – personalul calificat), noi credem că este o oportunitate în realitate. O oportunitate pentru mediul de afaceri, pentru mediul social și economic să vină în întâmpinarea studenților și să arate că această profesie poate să fie, și este, dincolo de satisfacțiile de a construi, foarte interesantă. De aici aș vrea să punctez diferența de abordare. Pandemia, deși tragică, a relevat nevoia reală de schimbare, schimbarea de paradigmă. Asta să fie schimbarea, adaptabilitatea este considerată o competență. Aici noi vedem ca oportunitate utilizarea tehnologiilor moderne și a prezenta studenților că, în realitate, azi în România, există posibilitatea de a lucra într-un mediu foarte interesant, utilizând tehnologiile, utilizând softurile de înaltă performanță, procese care fac din această profesie un lucru de noutate”, a mai spus Podaru.

El a insistat că investițiile în companie și oameni au dat “rezultate extraordinare”, vorbind despre atragerea specialiștilor și utilizarea tehnologiilor moderne.

“Domeniul construcțiilor este într-adevăr, la nivel de ansamblu foarte puțin tehnologizat, dar tranziția cu puțină tenacitate se poate face foarte rapid. Mutând responsabilitatea asupra celor care trebuie să primească tinerii studenți, asupra companiilor să se adapteze, să se schimbe, să devină interesante, pentru că, în momentul în care studenții vin și lucreze într-un mediu plăcut , într-un mediu incluziv, care fiecare este direcționat către zona lui de competență, rezultatele sunt extraordinare, iar noi vedem asta în fiecare zi. Mai mult de atât, observăm o creștere a productivității, acolo unde acele acțiuni repetitive, cum se făceau odată, pe hârtie, acum pe calculator, dar ele sunt date prin intermediul digitalizării și automatizării în medii de lucru în care oamenii se axează mai mult pe a da valoare procesului de construcție. Aici vorbesc despre faptul că deja se utilizează soft-urile 3D, iar adoptarea lor nu este atât de greoaie precum pare, dar răspunsul inginerilor și arhitecților la acest mediu de lucru schimbă cu totul abordarea asupra acestei profesii”, a detaliat directorul Leviatan Design.

Cătălin Podaru a subliniat că inițiativa ConstructFest reprezintă în realitate o platformă “în care putem sta la discuție despre direcțiile de acțiune și despre modalitățile concrete de a ne  întâlni fiecare nevoile și oferta”, făcând trimitere la mediul universitar și la mediul guvernamental.

“Aici vorbesc de mediul universitar, vorbesc de mediul guvernamental, unde în ultima perioadă vedem un focus pentru a digitaliza procesele, pentru a veni în întâmpinare cu legislație care să dinamizeze transferul de informație.  Sperăm să vedem și în viitor punerea în aplicare a cât mai multor reglementări în sensul ăsta. Noi  suntem optimiști că demersul va continua, iar efectele pandemiei o să acționeze ca un aditiv de a accelera procesul de transformare. Ne focusăm în continuare pe a dezvolta. În parteneriat cu clasele de firme românești în instituții, dorim să participăm fiecare cu partea lui pentru a ridica cu totul piața și a crea acest mediu ofertant pentru studenți. Noi suntem optimiști că lucrurile astea deja se întâmplă în România, iar pe astfel de platforme ele pot fi cu o mai mare ușurință prezentate și accesate de cei interesați de domeniul construcțiilor”, a conchis el.

Leviatan Design și-a început activitatea în 2012, iar în condiţii de declin economic echipa companiei a reuşit să crească şi să se dezvolte, impunându-se în piaţă prin abordarea cu seriozitate şi responsabilitate a fiecărui proiect.

Compania este alcătuită dintr-o echipă de profesionişti ce include arhitecţi, designeri de interior, ingineri structurişti, ingineri de instalaţii, manageri de proiect care oferă calitate proiectelor pe care le dezvoltă, având ca obiective principale furnizarea de servicii personalizate, precum şi de soluţii sustenabile şi inovatoare pentru orice client.

Fie că este vorba de proiecte simple sau complexe, Leviatan Design aduce clienţilor avantajele serviciilor integrate și a experienței acumulate prin: proiectare judicioasă şi completă, expertiză în planificarea investiţiei, optimizarea şi previzionarea costurilor pe durata execuţiei, valoare adăugată atât prin siguranţa şi calitatea proiectelor finalizate cât și prin confortul sporit al utilizatorilor ca rezultat al echipamentelor moderne implementate în instalațiile din clădiri.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

ROMÂNIA

Luminița Odobescu speră că Misiunea economică și comercială a Francofoniei în Europa Centrală și de Est va contribui la promovarea oportunităților de afaceri între companiile românești și cele din țările membre OIF

Published

on

© MAE

Ministrul de externe, Luminița Odobescu, a participat miercuri la deschiderea oficială a Misiunii economice și comerciale a Francofoniei în Europa Centrală și de Est.

Potrivit unui comunicat al MAE remis CaleaEuropeană.ro, evenimentul, desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, are loc la București, în perioada 27-29 martie 2024, fiind organizat în comun de către autoritățile române și Organizația Internațională a Francofoniei (OIF).

Ministrul român al afacerilor externe a salutat prezența reprezentanților companiilor românești și străine participante la evenimentul de la București, care devine, astfel, în această perioadă, centrul Francofoniei economice.

”Bucureștiul va fi, în următoarele trei zile, centrul mondial al tuturor energiilor și inițiativelor creative și inovatoare variate care alcătuiesc bogăția marii noastre familii francofone”, a subliniat Odobescu.

A exprimat speranța că Misiunea va contribui semnificativ la facilitarea și promovarea oportunităților de afaceri și investiții între companiile românești și companiile din statele membre OIF, inclusiv ca modalitate de consolidare a legăturilor economice și comerciale tradiționale pe care România le împărtășește cu țările francofone din Africa și Asia.

Ea a amintit că ”România și-a făcut datoria de onoare în promovarea Francofoniei, prin sprijinul său politic pentru principiile și valorile Francofoniei, dar și prin contribuții financiare și finanțarea unor programe unice”.

”Astăzi, ne concentrăm pe francofonia economică, pentru că prioritatea noastră este relansarea tradiționalelor legături economice și comerciale pe care România le împărtășește cu țările francofone din Africa și Asia. OIF reprezintă vocea a 321 de milioane de vorbitori de limbă franceză și constituie o platformă de neprețuit în fața provocărilor economice majore. Pentru a menționa doar câteva: întreruperile lanțului de aprovizionare, insecuritatea energetică, încălzirea globală, competiția tehnologică, proliferarea dezinformarii, atacurile cibernetice și inflația destabilizatoare. Valorile economice promovate de OIF, precum dezvoltarea durabilă și inovarea, sunt în concordanță cu obiectivele economice și de dezvoltare durabilă ale României. Acestea sunt aceleași valori care ne ghidează răspunsul la aceste provocări comune”, a evidențiat ministrul de externe.

Demnitarul român a reiterat contribuția tradițională și diversificată a României la promovarea Francofoniei, prin sprijinul politic acordat principiilor și valorilor Francofoniei, prin contribuții concrete și prin finanțarea unor programe unice, precum și prin dezvoltarea substanțială a Francofoniei științifice și academice, în plan național.

Continue Reading

REPUBLICA MOLDOVA

Premierul R. Moldova, primit de către Marcel Ciolacu la Palatul Victoria: România este partenerul care ne ajută să pășim pe calea spre aderarea la UE

Published

on

© Guvernul Republicii Moldova

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a fost primit, miercuri, la Palatul Victoria, de către premierul Marcel Ciolacu, cu ocazia unei vizite de lucru la București, care implică, printre altele, participarea la Forumul investițional „Moldova-România: Capital Bridges”, potrivit unui comunicat.

Potrivit sursei citate, cei doi șefi de guvern au discutat agenda moldo-română, cooperarea economică dintre cele două state, procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană, dar și alte subiecte de interes pentru relația bilaterală dintre Republica Moldova și România.

Șeful Executivului de la Chișinău a apreciat sprijinul oferit de România în toate domeniile-cheie pentru dezvoltarea țării noastre, accentuând, în mod special, sprijinul continuu al dezideratului european al Republicii Moldova. „Aderarea la Uniunea Europeană este obiectivul prioritar al țării noastre, iar România este partenerul care ne ajută să pășim cu încredere pe această cale”, a spus premierul Dorin Recean.

Oficialii s-au mai referit la proiectele de infrastructură, realizate prin efort comun, dar și la cooperarea în domeniul energetic, subliniind realizările majore pe acest segment. De asemenea, părțile au menționat importanța valorificării potențialului economic, cu accent pe atragerea investițiilor și crearea noilor locuri de muncă. Cei doi premieri participă, astăzi, la ediția a doua a Forumului investițional „Moldova – România: Capital Bridges”.

Prim-ministrul Dorin Recean a remarcat că evenimentul are loc „într-o zi cu adevărat semnificativă pentru ambele maluri ale Prutului – 106 ani de la unirea Basarabiei cu România”. „Suntem uniți prin trecutul nostru comun, limba pe care o vorbim și cultură, iar astăzi, consolidăm legăturile noastre bilaterale, construind noi poduri între afacerile din Republica Moldova și investitorii străini și punând în valoare oportunitățile economice ale ambelor țări”, a declarat șeful Guvernului de la Chișinău.

Prim-ministrul Dorin Recean va participa și la un prânz organizat de către Familia Regală a României.

Continue Reading

REPUBLICA MOLDOVA

Maia Sandu: Cel mai bun mod de a celebra 106 de ani de la Unirea Basarabiei cu România este să devenim un stat liber, alături de România, în marea familie europeană

Published

on

© Maia Sandu/ Facebook

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat miercuri sprijinul “continuu și necondiționat” al României pentru țara sa, într-un mesaj menit să marcheze împlinirea a 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

“Cel mai bun mod de a celebra 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România este să punem în valoare legăturile dintre oamenii de pe cele două maluri ale Prutului, să mulțumim României pentru susținerea constantă dedicată îmbunătățirii vieții tuturor cetățenilor Republicii Moldova și să muncim în continuare pentru a deveni un stat dezvoltat și liber, alături de România, în marea familie europeană”, a scris Maia Sandu, pe Facebook.

Postarea șefei statului moldovean cuprinde și o imagine care exemplifică, pe scurt, momente și acțiuni prin care România a sprijinit Republica Moldova.

 

În fiecare an, la 27 martie este sărbătorită Ziua Unirii Basarabiei cu România, zi de sărbătoare naţională în România, conform unei legi adoptate de Parlament în 2015.

Anul acesta, aniversarea momentului istoric a coincis cu organizarea, la București, a Forumulul Moldova – România: Capital Bridges, eveniment la care au participat prim-miniștrii celor două țări, Marcel Ciolacu și Dorin Recean, și liderii celor două parlamente, Nicolae Ciucă și Igor Grosu.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
EUROPARLAMENTARI ROMÂNI7 mins ago

Siegfried Mureșan, vice-liderul grupului PPE: Susținem ca profiturile din activele înghețate ale rușilor să fie utilizate pentru ca ucrainenii să scoată agresorul din țară

CHINA20 mins ago

Mark Rutte a discutat cu Xi Jinping despre ”preocupările” UE potrivit cărora Beijingul ”pune obstacole nedrepte companiilor europene care doresc să facă afaceri” pe piața chineză

NATO24 mins ago

Șeful diplomației SUA vine în Europa: Întâlnire cu Macron la Paris, urmată de reuniunea miniștrilor de externe NATO cu ocazia a 75 de ani de la înființarea Alianței

U.E.1 hour ago

Cehia a demascat o rețea finanțată de Rusia care descuraja țările din UE să continue sprijinul pentru Ucraina și a cărei activitate ajungea până în Parlamentul European

ROMÂNIA18 hours ago

Luminița Odobescu speră că Misiunea economică și comercială a Francofoniei în Europa Centrală și de Est va contribui la promovarea oportunităților de afaceri între companiile românești și cele din țările membre OIF

U.E.19 hours ago

Comisia Europeană elaborează planuri pentru instituirea unei diplome europene în învățământul superior

COMISIA EUROPEANA19 hours ago

Al 9-lea raport privind coeziunea relevă că șase din cele opt regiuni de dezvoltare ale României se confruntă cu o diminuare a populației apte de muncă, fapt ce le plasează sau potențează riscul de a fi într-o ”capcană a dezvoltării”

REPUBLICA MOLDOVA20 hours ago

Premierul R. Moldova, primit de către Marcel Ciolacu la Palatul Victoria: România este partenerul care ne ajută să pășim pe calea spre aderarea la UE

REPUBLICA MOLDOVA21 hours ago

Maia Sandu: Cel mai bun mod de a celebra 106 de ani de la Unirea Basarabiei cu România este să devenim un stat liber, alături de România, în marea familie europeană

REPUBLICA MOLDOVA21 hours ago

Premierul Dorin Recean: Cu sprijinul necondiționat al României, R. Moldova și-a consolidat capacitatea de asigurare a securității

REPUBLICA MOLDOVA21 hours ago

Premierul Dorin Recean: Cu sprijinul necondiționat al României, R. Moldova și-a consolidat capacitatea de asigurare a securității

REPUBLICA MOLDOVA23 hours ago

Premierul Marcel Ciolacu subliniază că a venit vremea ”podurilor comerciale și de capital” între România și R. Moldova: Vrem să o ajutăm să facă pași mari și siguri către UE

INTERVIURI24 hours ago

INTERVIU Siegfried Mureșan: Obiectivul grupului PPE este începerea negocierilor de aderare cu R. Moldova și Ucraina până la 30 iunie. Integrarea graduală în piața unică înseamnă că R. Moldova va avea beneficiile unui stat membru

CONSILIUL UE2 days ago

Ministrul Mediului, la Bruxelles: Tranziția către neutralitatea climatică trebuie să fie echitabilă și să țină cont de impactul socio-economic asupra comunităților, lucrătorilor și industriilor care pot fi afectate

REPUBLICA MOLDOVA6 days ago

Parlamentul R. Moldova a adoptat o Declarație cu privire la integrarea europeană: Doar aderarea la UE, partener de nădejde timp de decenii, va asigura viitorul țării

CONSILIUL EUROPEAN7 days ago

Klaus Iohannis le solicită omologilor din UE sprijin pentru R. Moldova: Trebuie să adoptăm cadrele de negociere pentru aderare. Siguranța Republicii Moldova înseamnă siguranța spațiului european

CONSILIUL EUROPEAN7 days ago

Klaus Iohannis: Decalogul pentru funcția de secretar general NATO a fost “foarte bine primit de aliați”. De Mark Rutte “ne deosebește istoria, geografia și viziuni ușor diferite despre viitorul NATO”

COMISIA EUROPEANA7 days ago

Șefa Comisiei Europene pledează pentru utilizarea energiei nucleare în cadrul tranziției către o energie curată

INTERNAȚIONAL7 days ago

Volodimir Zelenski cere lumii democratice să redea fiecărei națiuni certitudinea că securitatea sa este de nezdruncinat: Regulile trebuie să funcționeze din nou pentru a proteja ordinea mondială

COMISIA EUROPEANA1 week ago

Celine Gauer, responsabil în cadrul Comisiei Europene pentru implementarea PNRR, cere României să accelereze ritmul reformelor: Mesajul meu este unul al urgenţei. 2024 ”va stabili succesul sau eșecul țării”

Trending