Discursurile antioccidentale și dezinformările de inspirație rusă practicate în România, analizate în cadrul unui eveniment organizat la Washington

Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA) și Centrul Pentru Participare Civică și Democrație (CPD) din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) au organizat joi, la sediul CEPA din Washington D.C., un eveniment dedicat analizei discursurilor antioccidentale și dezinformării de inspirație rusă practicate în România, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeana.ro. 

Foto: Facebook/ Ambasada României în Statele Unite ale Americii

La eveniment au participat reprezentanți ai administrației americane, ai centrelor de reflecție din capitala americană, precum și din presa americană. Conferința a fost moderată de Donald Jensen, fost diplomat și specialist în politicile externe și interne al Rusiei.

Prezent la dezbatere, ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior a apreciat că studiul prezentat de Centrul pentru Participare Civică din cadrul SNSPA se remarcă prin analiza instrumentelor sofisticate utilizate de propaganda rusă care afectează nu doar România, ci întreaga regiune a Europei Centrale și de Est.

Acesta a completat că România a detectat încă din perioada 2006-2007 aceste fenomene asociate propagandei și dezinformării, a adus la cunoștință aliaților la momentul respectiv acest aspect iar evoluțiile recente nu fac decât să confirme că autoritățile române au avut dreptate.

George Cristian Maior a declarat că, „deşi nu este o ţintă clasică pentru propaganda rusă, în condiţiile opţiunilor majoritar pro-occidentale ale populaţiei, narativele anti-occidentale s-au înmulţit în ultima perioadă în România, având drept scop vulnerabilizarea statului, influenţarea de politici publice în domenii esenţiale, erodarea încrederii în valorile democraţiei liberale, în NATO, în Uniunea Europeană, în parteneriatul cu Statele Unite ale Americii, prin rostogolirea permanentă de informaţii false prin canale şi purtători de mesaj tot mai diverşi, majoritatea lipsiţi de credibilitate, dar insistenţi”.

România a detectat aceste fenomene, le analizează permanent, le înțelege și consideră cooperarea între aliați, prin schimbul de informații, drept crucială pentru contracararea lor, a mai subliniat diplomatul român, potrivit comunicatului citat.

One Response to Discursurile antioccidentale și dezinformările de inspirație rusă practicate în România, analizate în cadrul unui eveniment organizat la Washington

  1. Patru Marin 05/11/2017 at 10:48

    Tradatorul neamului,urmasul lui Pacepa se erijeaza in reprezentatul Romaniei si da din coada pe langa stapani americani..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.