Domeniul în care românii sunt premianţii Europei. Salariile, pe locul 3 ca mărime în România

computerPasiunea si dorinta de a fi cei mai buni in domeniul lor fac din IT-istii romani premiantii Europei, in acest moment. Programele facute aici si exportate in toata lumea au adus anul trecut la buget peste 1,4 miliarde de euro, notează stirileprotv.ro.

Aplicatiile de securitate romanesti, jocurile, manualele digitale si programele pentru masini sunt la indemana a peste 1 miliard de oameni de pe intreg Globul.

Partea de multiplayer in care pot sa joace mai multi oameni de oriunde din lume in acelasi timp, in aceeasi platforma, a fost realizata in studioul din Bucuresti – au lucrat peste 1.000 de oameni in sase studiouri din lume, iar jumatate au fost din Romania“, spune Cristi Tanase, reprezentantul Ubisoft.

Pentru ca sunt foarte buni si nu cer salarii atat de mari ca occidentalii, cei 1.000 de “creativi” de aici aduc in tara, in fiecare an, milioane de euro.

Specialistii nostri in IT fac platforme de manuale digitale de peste sapte ani pentru scolile din Dubai, Kazahstan, Emiratele Arabe si chiar Cipru sau Malta.

Suntem perceputi ca o tara de oameni talentati in zona IT-ului, de fapt, Romania are si acest avantaj al numarului mare de programatori“, afirma Alexandru Cosbuc, reprezentantul Siveco.

Oficial, in acest moment, o jumatate de miliard de oameni folosesc antivirusii facuti la noi.

Anul trecut, Romania a exportat servicii informatice de 1,4 miliarde de euro, ceea ce inseamna o crestere de o treime pe acest segment, de la un an la altul.

In ultimii 10 ani, peste 50 de mari companii si-au deschis birouri in tara noastra, printre care IBM, Microsoft, Oracle sau Intel. Salariile din IT sunt pe locul al treilea ca marime – dupa cele din energie si din industria tutunului – cu o medie de aproape 1.000 de dolari luna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.